• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۸۵۸۷۰۷
تاریخ انتشار: ۰۲ خرداد ۱۴۰۲ - ۲۱:۵۹
علمی و فرهنگی » فضای مجازی
رویترز:

کشورها به دنبال توسعه قوانین هوش مصنوعی هستند

هنوز قوانین در حوزه هوش مصنوعی مولد تنظیم نشده اند و تا زمان تصویب قوانین جدید در این حوزه، دولت‌ها برای مدیریت تهدیدات از قوانین فعلی استفاده می‌کنند.

تنظیم‌کننده‌ها کتاب‌های قوانین را برای مقابله با هوش مصنوعی مولد مانند ChatGPT پاک می‌کنندبه گزارش خبرگزاری صداوسیما به نقل از رویترز، از آنجایی که رقابت برای توسعه سرویس‌های هوش مصنوعی قدرتمندتر مانند چت‌جی‌پی‌تی سرعت می‌گیرد، برخی از تنظیم‌کننده‌ها برای کنترل این فناوری که می‌تواند نحوه عملکرد جوامع و کسب‌وکار‌ها را تغییر دهد، بر قوانین قدیمی تکیه می‌کنند.

اتحادیه اروپا در پیش‌نویس قوانین جدید هوش مصنوعی پیشرو است که می‌تواند معیاری جهانی برای رسیدگی به نگرانی‌های مربوط به حریم خصوصی و ایمنی باشد که با پیشرفت‌های سریع در فناوری هوش مصنوعی مولد ایجاد شده است. اما چند سال طول می‌کشد تا این قانون اجرا شود.

ماسیمیلیانو سیمناگی، کارشناس حاکمیت داده گفت: در نبود مقررات، تنها کاری که دولت‌ها می‌توانند انجام دهند اعمال قوانین موجود است. اگر در مورد محافظت از داده‌های شخصی باشد، آن‌ها قوانین حفاظت از داده‌ها را اعمال می‌کنند، اگر تهدیدی برای ایمنی افراد باشد، مقرراتی وجود دارد که به طور خاص برای هوش مصنوعی تعریف نشده اند، اما همچنان قابل اجرا هستند.

در ماه آوریل، پس از اینکه تنظیم گر ایتالیایی گارانته این چت‌جی‌پی‌تی را خاموش کرد، ناظران ملی حریم خصوصی اروپا یک کارگروه را برای رسیدگی به مشکلات این سرویس  تشکیل دادند و اوژن‌ای آی، سازنده آن را به نقض قانون GDPR اتحادیه اروپا متهم کرد.

چت‌جی‌پی‌تی پس از موافقت شرکت آمریکایی با نصب ویژگی‌های تایید سن و اجازه به کاربران اروپایی برای جلوگیری از استفاده از اطلاعات آن‌ها برای آموزش مدل هوش مصنوعی، مجددا در ایتالیا در دسترس قرار گرفت.

یک منبع نزدیک به گارانته گفت: این آژانس بررسی گسترده‌تر سایر ابزار‌های هوش مصنوعی مولد را آغاز خواهد کرد. مقامات حفاظت از داده‌ها در فرانسه و اسپانیا نیز در ماه آوریل تحقیقاتی را در مورد انطباق اوژن‌ای آی با قوانین حفظ حریم خصوصی آغاز کردند.

مدل‌های هوش مصنوعی مولد به دلیل اشتباهات یا توهمات که اطلاعات نادرست را با اطمینان عجیبی منتشر می‌کنند، به خوبی شناخته شده‌اند. چنین اشتباهاتی می‌تواند عواقب جدی داشته باشد. اگر یک بانک یا اداره دولتی از هوش مصنوعی برای تسریع تصمیم‌گیری استفاده کند، افراد ممکن است به‌طور ناعادلانه برای پرداخت وام یا مزایا رد شوند.

به گفته شش تنظیم کننده و کارشناس در آمریکا و اروپا، تنظیم کنندگان قصد دارند قوانین موجود را اعمال کنند که همه چیز را از حق نسخه برداری و حریم خصوصی داده‌ها گرفته تا دو موضوع کلیدی شامل می‌شود: داده‌های وارد شده به مدل‌ها و محتوایی که آن‌ها تولید می‌کنند.

سورش ونکاتاسوبرامانیان، مشاور سابق فناوری در کاخ سفید گفت: آژانس‌ها در این دو منطقه تشویق می‌شوند تا تفسیر مجدد دستورات خود را انجام دهند. او به تحقیقات کمیسیون تجارت فدرال آمریکا (FTC) در مورد الگوریتم‌های اعمال تبعیض آمیز تحت اختیارات نظارتی موجود اشاره کرد.

در اتحادیه اروپا، طرح‌های پیشنهادی برای قانون هوش مصنوعی این اتحادیه، شرکت‌هایی مانند اوپن‌ای آی را مجبور می‌کند تا هرگونه مطالب دارای حق چاپ مانند کتاب یا عکس را که برای آموزش مدل‌هایشان استفاده می‌شود، افشا کنند و آن‌ها را در برابر چالش‌های قانونی آسیب‌پذیر کند.

به گفته سرگئی لاگودینسکی، یکی از چندین سیاستمدار دخیل در تهیه پیش نویس پیشنهاد‌های اتحادیه اروپا، اثبات نقض حق چاپ کار ساده‌ای نخواهد بود.

به گفته برتراند پیلهس، رهبر فناوری این شرکت، تنظیم کننده داده فرانسوی CNIL شروع به تفکر خلاقانه در مورد چگونگی اعمال قوانین موجود در هوش مصنوعی کرده است. به عنوان مثال، در فرانسه دعاوی تبعیض معمولا توسط Defenceur des Droits (مدافع حقوق) رسیدگی می‌شود. او گفت: با این حال، فقدان تخصص آن در زمینه هوش مصنوعی، CNIL را بر آن داشت تا در این موضوع کار کند.

او به رویترز گفت: ما در حال بررسی طیف کامل اثرات هستیم، اگرچه تمرکز ما بر حفاظت از داده‌ها و حریم خصوصی است.

این سازمان در حال بررسی استفاده از مقررات GDPR است که از افراد در برابر تصمیم گیری خودکار محافظت می‌کند.

پیلهس گفت: در این مرحله، نمی‌توانم بگویم که از نظر قانونی کافی است یا خیر. ایجاد یک نظر زمان می‌برد و این خطر وجود دارد که تنظیم کننده‌های مختلف دیدگاه‌های متفاوتی داشته باشند.

در بریتانیا، اداره رفتار مالی یکی از چندین تنظیم کننده ایالتی است که وظیفه تدوین دستورالعمل‌های جدیدی روی هوش مصنوعی را بر عهده دارد. یکی از سخنگویان گفت: این موسسه در حال رایزنی با موسسه آلن تورینگ در لندن، در کنار سایر موسسات حقوقی و دانشگاهی، برای بهبود درک خود از این فناوری است.

در حالی که تنظیم‌کننده‌ها خود را با سرعت پیشرفت‌های فناوری وفق می‌دهند، برخی از خودی‌های صنعت خواستار تعامل بیشتر با رهبران شرکت‌ها شده‌اند.

هری بورویک، مشاور کل در لومینانس، استارت آپی که از هوش مصنوعی برای پردازش اسناد قانونی استفاده می‌کند، گفت: گفتگو بین تنظیم کننده‌ها و شرکت‌ها تاکنون محدود بوده است. این موضوع از نظر آینده خوب نیست. به نظر می‌رسد که تنظیم‌کننده‌ها یا کند هستند یا تمایلی به اجرای رویکرد‌هایی که تعادل مناسب بین حمایت از مصرف‌کننده و رشد کسب‌وکار را ممکن می‌سازد، ندارند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
برگزاری جشن شب یلدا در پادگان شهید برخورداری عجب شیر
تامین آب شرب پایدار اولویت اصلی فرمانداری کلیبر
لزوم جمع آوری تابلو‌های بدون مجوز سطح شهر تبریز
توزیع ۷۰۰ بسته یلدایی در تبریز
رشد نقدینگی به ۴۱ درصد رسیده است
آیین کهن یلدا در مدارس گلستان
سفر دختر مکرمه حضرت امام خمینی (ره) به خوزستان
۱۱۷ نانوایی با آرد کامل به شهروندان زنجانی خدمات ارائه می‌دهند
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۱ دی ۱۴۰۴
مرگ ۱۳۰ نفر در محور‌های برون شهری کهگیلویه و بویراحمد
تقویم و اوقات شرعی زنجان در یکم دی ۱۴۰۴
نیروگاه خورشیدی ۴۰۰ کیلوواتی در ابهر به بهره برداری خواهد رسید
تقویم و اوقات شرعی دوشنبه ۱ دی ۱۴۰۴ به افق قم
افزایش مصرف گاز در کشور با کاهش محسوس دما
ابرناکی و بارش پراکنده در لرستان
لرستان در شب ولادت امام محمد باقر(ع) غرق در نور و سرور
تغییر ساعت کار ادارات و بانک‌های سراسر کشور
کاهش آسیب‌های اجتماعی در جلفا
تلخ کامی قاچاقچیان شکلات بندرانزلی
صادرات پای مرغ کوهدشت به بازارهای منطقه ای و جهانی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
دبیر: اجازه رفتن امیر رضا به جمهوری آذربایجان را نخواهم داد
فارسی ها فردا با ۱.۵ ساعت تأخیر سرکار می روند
فردا ادارات و مدارس با تأخیر آغاز به کار می‌کنند
سردار وحیدی: همه تحولات منطقه‌ای را زیر نظر داریم
۳۰۰۰ اتوبوس جدید تا سال آینده وارد ناوگان کشور می‌شود
پایان مهلت ثبت‌نام یازدهمین مرحله فروش محصولات ایران‌خودرو
دوران دیپلماسی ناوچه‌های توپدار تمام شده است
بارش باران در شمال شرق کشور، امروز ۳۰ آذر
صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۳۰ آذر
قالیباف: اولویت با ترمیم کابینه توسط دولت است
مدرسه تلویزیونی با رویکرد آموزش واقعی و عدالت‌محور به‌طور جدی دنبال می‌شود
تعیین نحوه تعدیل اقساط مهریه مطابق با نوسانات نرخ طلا و سکه
فردا؛ پایان مهلت ثبت‌نام آزمون پذیرش دانشجو معلم سال ۱۴۰۵
رونمایی از ۲ آلبوم زنده یاد محمدرضا شجریان
فیلر‌های نانویی ایرانی؛ با اثرات درمانی ماندگار
مناطق مختلف فارس ، سیراب از بارش رحمت الهی  (۴ نظر)
امشب؛ پایان مهلت ثبت نام محصولات ایران‌خودرو  (۱ نظر)
کاهش سهم گاز صنایع، زیر سایه مصرف بخش‌های غیرتولیدی  (۱ نظر)
اغازبکار ادارات استان کرمان فردا ۲۹ آذرماه با دو ساعت تاخیر  (۱ نظر)
جان باختن یکی از امدادگران هلال احمر حین عملیات در شهرستان جهرم  (۱ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس در برخی مناطق استان قم فردا شنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۴  (۱ نظر)
فعالیت حضور مدارس فردا شنبه در گلستان  (۱ نظر)
برف و باران، پاییز فارس را بدرقه کرد  (۱ نظر)
تعیین نحوه تعدیل اقساط مهریه مطابق با نوسانات نرخ طلا و سکه  (۱ نظر)
حمایت از تولید داخل، محور توسعه نساجی کشور  (۱ نظر)
ایران ریاکاری آمریکا در «دلسوزی برای مردم ایران» را محکوم کرد  (۱ نظر)
بارش برف و لغزندگی همه محور‌های خراسان شمالی  (۱ نظر)
وضعیت مدارس برای روز شنبه  (۱ نظر)
آمریکا در حمایت از رژیم صهیونی ۲ قاضی لاهه را تحریم کرد  (۱ نظر)
انتقاد امام جمعه موقت آبادان از تاخیر یا کیفیت نامناسب در انجام وظایف مسئولان  (۱ نظر)