• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۸۸۹۰۶۴
تاریخ انتشار: ۳۰ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۷:۰۸

تولید انرژی پاک از ترکیب بطری پلاستیکی و هوا

محققان در تلاش جدید خود برای دستیابی به انرژی‌های پاک موفق به تولید یک سوخت سبز شدند که از بطری‌های پلاستیکی و هوای رقیق سنتز شده ساخته می‌شود.

به گزارش سرویس وبگردی خبرگزاری صدا و سیما ، بطری‌های پلاستیکی یکی از معضلات جدی زیست محیطی در جهان محسوب می‌شوند، اما به کمک دستاورد جدید دانشمندان، این بطری‌ها می‌توانند به عنوان نوعی سوخت پاک مورد استفاده قرار گیرند. این سیستم با انرژی خورشیدی راه را برای تولید جایگزین‌های مقرون به صرفه و سازگار با محیط زیست به جای بنزین، گازوئیل و نفت سفید مورد استفاده در حمل و نقل هوایی هموار می‌کند.

تولید انرژی پاک از ترکیب بطری پلاستیکی و هوا

در طول آزمایش‌ها، دی اکسید کربن با موفقیت به گاز سنتز تبدیل شد که یک عنصر حیاتی برای سوخت‌های مایع پایدار به شمار می‌رود. همزمان، ضایعات پلاستیکی ناشی از فرایند فوق نیز به اسید گلیکولیک، ترکیبی با کاربرد‌های گسترده در صنعت آرایشی، تبدیل شد. نتایج نشان دهنده گام مهم دیگری به سمت تولید سوخت‌های پاک برای انرژی بخشیدن به اقتصاد، و توقف نیاز به استخراج نفت و گاز مضر برای محیط زیست است.

پروفسور اروین ریسنر در از محققان این تیم مطالعاتی در رابطه با روش فوق می‌گوید: ما فقط به کربن زدایی علاقه نداریم، بلکه در حال فسیل زدایی هستیم. ما باید سوخت‌های فسیلی را به طور کامل حذف کنیم تا یک اقتصاد دایره‌ای واقعی ایجاد کنیم. در میان مدت، این فناوری می‌تواند به کاهش انتشار کربن با جذب آن از صنعت و تبدیل آن به موادی مفید کمک کند، اما در نهایت، ما باید سوخت‌های فسیلی را به طور کامل از معادله حذف و دی اکسید کربن را از هوا جذب کنیم.

این تیم مطالعاتی در دانشگاه کمبریج راکتوری ساختند که گاز‌های گلخانه‌ای را به سوخت‌های پاک و پایدار تبدیل می‌کند و تنها از انرژی خورشیدی بهره می‌برد. آن‌ها در مطالعات خود موفق شدند دی اکسید کربن را از منابع واقعی مانند اگزوز صنعتی و هوای محیط جذب و متمرکز کنند.

گروه تحقیقاتی پروفسور رایسنر سال‌ها روی این فناوری کار و مطالعه داشته و بر توسعه سوخت‌های کربنی پایدار و بدون آلایندگی تمرکز دارد. آنه ا از برگ‌های مصنوعی برای تقلید از فتوسنتز استفاده کرده اند، فرآیندی که در آن گیاهان نور خورشید را به غذا تبدیل می‌کنند. این دستگاه‌ها دی اکسید کربن و آب را تنها با استفاده از انرژی خورشیدی به سوخت تبدیل می‌کنند.

تاکنون، آزمایش‌های آن‌ها با انرژی خورشیدی بر دی اکسید کربن خالص و متمرکز از یک سیلندر تکیه کرده اند. با این حال، برای اینکه این فناوری عملا قابل اجرا باشد، نیاز به جذب فعال کربن از فرآیند‌های صنعتی یا مستقیماً از هوا دارد.

رایسنر در ادامه توضیحاتش می‌گوید: این سیستم با نام CCS معرفی شده و یک فناوری است که در صنعت سوخت فسیلی به عنوان راهی برای کاهش انتشار کربن در حین ادامه اکتشاف نفت و گاز محبوب است. اما اگر به جای جذب و ذخیره کربن، جذب و استفاده از کربن داشته باشیم، می‌توانیم به جای دفن آن در زیر زمین، از کربن مضر موجود در محیط، محصولی مفید بسازیم و استفاده از سوخت‌های فسیلی را حذف کنیم.

در ادامه محققان این سیستم را برای کار با گاز‌های دودکش یا دریافت مستقیماً از هوا سازگار کردند و توانستند بطری‌های پلاستیکی را به سوخت تبدیل کنند. در این سیستم، سایر گاز‌های موجود در هوا مانند نیتروژن و اکسیژن، به طور بی ضرری به شکل حباب از فرایند تولید سوخت خارج شده و این امر محققان را قادر می‌سازد تا روی دی اکسید کربن موجود در محلول متمرکز کنند.

این سیستم دارای دو محفظه است: در یک طرف، محلول دی اکسید کربن جذب شده به گاز سنتز، یک سوخت ساده، تبدیل می‌شود. از طرف دیگر، بطری‌های پلاستیکی نیز طی فرایند فوق تنها با استفاده از نور خورشید به مواد شیمیایی مفید تبدیل می‌شوند.

دکتر متیار رحمان، پژوهشگر ارشد این تیم مطالعاتی در رابطه با موضوع فوق توضیح می‌دهد: استفاده از بطری‌های پلاستیکی یک ترفند مهم برای افزایش کارآیی این سیستم است. جذب و استفاده از دی اکسید کربن موجود در هوا، کار را دشوارتر می‌کند. اما، اگر زباله‌های پلاستیکی را به سیستم اضافه کنیم، پلاستیک الکترون‌های مورد نیاز را به کربن اهدا کرده و خودش به اسید گلیکولیک تجزیه می‌شود که به طور گسترده در صنایع آرایشی استفاده می‌شود. در همین حال دی اکسید کربن نیز به گاز سنتز تبدیل می‌شود که یک سوخت ساده است.

دکتر سایان کار، دیگر محقق این تیم مطالعاتی نیز در رابطه با روش فوق می‌گوید: این سیستم با کمک انرژی خورشیدی دو محصول زائد مضر یعنی پلاستیک و کربن را از محیط می‌گیرد و آن‌ها را به موادی واقعاً مفید تبدیل می‌کند.

شرح کامل این مطالعه در آخرین شماره مجله تخصصی Joule منتشر شده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
درخشش تیم لواشک پارنای شبستر در مسابقات سرکل کبدی
دیدار تراکتور - پیکان صرفاً با حضور زنان برگزار می‌شود
مقاومت شهرداری حریف قهرمان نشد
پزشکان زنجانی موظف به مناسب‌سازی مطب‌ها برای معلولان شدند
ورود گردشگران به کوهرنگ با بارش برف
بسته خبر‌های کوتاه ۲۲ آذر در یک نگاه
امنیت ملی آمریکا بر محور «منافع صرفاً آمریکایی» استوار شده
جشن ازدواج ۹۰۰ زوج از فرزندان بازنشستگان نیرو‌های مسلح
پلیس فتا زنجان: هیچ قرعه‌کشی واقعی اطلاعات کارت بانکی نمی‌خواهد
گلابر، مقصد جدید گردشگری و فرصت اشتغال پایدار در زنجان
کشف انبار احتکار روغن و شکر به ارزش ۱۲۰ میلیارد ریال در زنجان
سامانه زیرساخت داده‌های مکانی SDI سرمایه ملی و جهانی است
تمدید مهلت شرکت در مسابقه «تدبر در قرآن» تا ۲۰ دی‌ماه ۱۴۰۴
برگزاری جشن ولادت حضرت فاطمه زهرا (س) و بزرگداشت روز مادر
کولاک شدید برف در جاده طالقان به هشتگرد
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۳ آذر ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی یکشنبه ۲۳ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
حفاظت از منابع طبیعی باید اولویت همه بخش‌ها باشد
فردا آموزش در برخی مدارس سمنان و آرادان غیر حضوری شد
برگزاری نمایشگاه اشتغال و توسعه کارآفرینی در تبریز
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
در نور آباد ممسنی ۱۰۱ میلیمتر باران بارید
سامانه پرقدرت بارشی در راه فارس
شهید رشید ستون اتاق فکر دفاع مقدس بود
ثبت بارش باران در ۵۰ ایستگاه هواشناسی خراسان جنوبی
ثبت بیشترین میزان بارش استان بوشهر در عسلویه
اجرای رسمی بنزین ۳ نرخی از بامداد امروز
پرواز ناموفق تهران به بغداد
ضرورت بازآرایی رسانه‌ای در برابر جنگ ترکیبی دشمن
عرضه بنزین با نرخ‌سوم؛ بنزین کارت آزاد جایگاه ۵هزار تومان شد
شارژ اعتبار دهک‌های درآمدی ۱ تا ۳ از امروز
ادامه بارش‌ها در برخی مناطق کشور
علیکردی تصاویر را دیده و شکایتی برای پیگیری موضوع ندارد
فردا؛ پایان مهلت ثبت نام آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۵
روایتی از ۲۲ آذر سالروز واگذاری سلطنت به رضاخان
رئیس مجلس اتیوپی وارد تهران شد
میزان بارش برف در فریدونشهر  (۵ نظر)
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج  (۳ نظر)
شاخص هوای شیراز امروز ۲۰ آذر ۱۴۰۴  (۳ نظر)
نورآباد ممسنی با ۹۵ میلیمتر باران، در صدر بارش‌ها  (۱ نظر)
در نور آباد ممسنی ۱۰۱ میلیمتر باران بارید  (۱ نظر)
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
اعلام اسامی مسافران حادثه واژگونی اتوبوس یاسوج در جاده سمیرم  (۱ نظر)
بازگشت آموزش حضوری به تمام مدارس مازندران از شنبه ۲۲ آذر  (۱ نظر)
هشدار قرمز وقوع مه گرفتگی در خوزستان  (۱ نظر)
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج با سه کشته و ۱۵مصدوم  (۱ نظر)
شارژ اعتبار دهک‌های درآمدی ۱ تا ۳ از شنبه ۲۲ آذر  (۱ نظر)
بازی‌های پاراآسیایی جوانان؛ ثبت ۸۱ نشان دیگر به نام فرزندان ایران  (۱ نظر)
رئیس مرکز آمار قوه قضائیه: تا پایان سال مردم دارای دستیار هوشمند می‌شوند  (۱ نظر)
بررسی منابع آبهای سطحی و زیرزمینی آذربایجان غربی  (۱ نظر)
اجراي مرحله بيست و سوم طرح آرامش در شهر  (۱ نظر)