پخش زنده
امروز: -
معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور گفت: لایحه ارتقاء امنیت لایحهای برای استحکام خانواده و قالب آن آموزشی تدوین شده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، انسیه خزعلی معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور در نشست مجمع مشورتی نظام مسائل کشور با این معاونت، لایحه ارتقاء امنیت زنان را لایحهای با رویکرد آموزشی و بخشی از آن را حقوقی دانست.
وی در پاسخ به پرسشهای حاضران درباره برخی نقاط ابهام و ضعف لایحه ارتقای امنیت، گفت: برخی موارد نظیر ازدواج اجباری یا آداب و رسومی مثل خون بس و مسائلی از این دست که هنوز در برخی نقاط کشور دیده میشود، بیش از مواد قانونی، نیازمند فرهنگسازی است که باید تلاش شود از طریق اصلاح فرهنگی، رفع شود.
معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور افزود: علیرغم اینکه برخی، مفادی از لایحه را باعث تزلزل خانواده میبینند، ما تلاش کرده ایم که همه مواد و بندهای آن در جهت استحکام خانواده باشد؛ برای مثال مردی که نیمه شب همسر خود را با شرایطی بسیار بد از منزل بیرون میکند، به جهت بازدارندگی قانونی این لایحه، از چنین رفتارهایی خودداری خواهد کرد.
خزعلی با استقبال از طرحهای پیشنهادی مسئولان مجمع مشورتی نظام مسائل کشور در احصاء و رفع مسائل زنان، برخی از مشکلات حوزه زنان را برشمرد و گفت: ضرورت دارد که علاوه بر فرهنگسازی، آگاهی سازی برای بخشی از نمایندگان انجام شود چرا که متاسفانه به دلیل رویکرد یک سویه عدهای به دین مبین اسلام، به حقوق زنان توجه نشده و به دلیل این نگاه نادرست، گاهی رویکرد لایحه ارتقاء امنیت را ضد دین یا خانواده یا بعضاً فمنیستی دانسته اند و این در حالی است که لایحه، تمام قد در راستای استحکام خانواده است و جلوگیری از ظلم به زنان، هدف اصلی ما از تدوین لایحه ارتقاء امنیت است.
وی با تاکید بر اینکه رهبر معظم انقلاب تاکنون ۴۰۰ مرتبه بحث ظلم به زنان و ضرورت جلوگیری از آن را مطرح کرده اند، تصریح کرد: ما موظفیم برای اغنای جامعه، فعالیت جدی انجام دهیم؛ چرا که زنان ما در برخی مسائل معلق رها شده اند و مطالبات آنها پیگیری نشده است.
معاون امور زنان و خانواده رئیس جمهور با اشاره به برخی مطالبات بانوان نظیر بودجه زنان سرپرست خانوار گفت: این بودجه جای دیگر میرود و ما مطلع نمیشویم و از ما در مورد زنان سرپرست خانوار بازخواست میشود بنابراین باید نظارت معاونت زنان بر هزینه کردها در مجلس دیده شود.
طرح مشاوره رایگان نوهمسران، برای زوجین در ۴ ساله اول، ارائه امتیازات و مشوقهای مادی برای ازدواج دهه شصتی ها، طرح ویترین دخترانه، با هدف بازیابی هویت دختران ایرانی، از جمله طرحهای عملیاتی معاونت زنان و امور خانواده ریاست جمهوری در دوسال اخیر هستند که انسیه خزعلی، در این نشست به آنها اشاره کرد.