• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۰۴۴۸۹۴
تاریخ انتشار: ۱۵ آبان ۱۴۰۲ - ۱۵:۱۹
قم » سیاسی

استفاده از انرژی صلح آمیز هسته‌ای برای حل مشکلات جامعه

معاون سازمان انرژی اتمی گفت: ما را که به دنبال انرژی صلح آمیز هسته‌ای برای حل مشکلات جامعه هستیم، اما آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ما را تحت فشار قرار می‌دهند.

استفاده از انرژی صلح آمیز هسته‌ای برای حل مشکلات جامعهبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ مرکز قم، معاون سازمان انرژی اتمی در جمع طلاب جامعه الزهرا (س) قم، با بیان اینکه فعالیت‌های هسته ای ایران صلح‌آمیز و برای استفاده در زندگی مردم است، گفت: فناوری هسته ای موضوع علمی و فنی است، اما دشمنان این مساله را در ایران سیاسی کردند گفت: در طی ۲۰ سال گذشته موضوع هسته‌ای ایران به عنوان یکی از مهم‌ترین جبهه‌های مهم حق علیه باطل و یکی از جبهه‌های مقاومت در مقابل زورگویی مستکبران و نظام سلطه است.

وی گفت: پرونده هسته‌ای ایران از سال ۱۳۸۳ به آژانس بین المللی انرژی اتمی منتقل شد و کشور‌های غربی در پی محدود کردن فعالیت‌های انرژی هسته‌ای ایران برآمدند و از آن زمان، فعالیت‌های هسته‌ای ایران به عنوان یکی از مسائل مهم سیاست خارجی ایران مطرح شد.

سیدپژمان شیرمردی با بیان اینکه اشتباه راهبردی کشور‌های غربی این بود که تصور می‌کردند با متوقف کردن مساله هسته‌ای ایران مانع پیشرفت سخت افزاری ما در حوزه اتمی می‌شوند افزود:  انرژی هسته‌ای مطابق با ان. پی. تی ، متعلق به همه است و هر کشوری می‌تواند فعالیت صلح آمیز هسته‌ای داشته باشد، اما آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، بُعد محدودیت‌ها و نظارت‌ها را در کشور ما بیشتر اعمال می‌کند و ما را که به دنبال انرژی صلح آمیز هسته‌ای برای حل مشکلات جامعه هستیم، تحت فشار قرار می‌دهند.

وی افزود: ما در سال ۱۹۶۸ معاهده ان. پی. تی را پذیرفتیم، اما در کنار ما کشور‌هایی وجود دارند که تابع ان. پی. تی نیستند، متأسفانه رژیم اشغال‌گر قدس چند ده کلاهک هسته‌ای دارد و ان. پی. تی را نپذیرفته است، اما نظارتی بر فعالیت‌های هسته‌ای رژیم صهیونیستی نیست و دوگانگی برخورد با کشور‌ها در رابطه با داشتن مساله هسته‌ای وجود دارد.

شیرمردی با اشاره به اینکه تمام فعالیت‌های هسته‌ای ما در مسیر صلح آمیز و بهره برداری در زندگی مردم است و تحت بازرسی‌های شدید آژانس هستیم، از طرف دیگر رژیم صهیونیستی هیچ گونه تعهدی ندارد و هیچ نظارتی نیست گفت:   یک بخش مهم، فعالیت‌های هسته‌ای مربوط به تولید برق است که متشکل از چرخه سوخت است و شامل اکتشاف اورانیوم، استخراج سنگ اورانیوم، تولید کیک زرد و غیره می‌شود.

وی افزود: یک بخش مهم اثرگذار که امروز به شدت بر آن سرمایه گذاری می‌شود، استفاده از فناوری هسته‌ای در حوزه غیرقدرت است که در چهار حوزه غیرقدرت استفاده می‌شود.

شیرمردی ادامه داد: یکی از فعالیت‌های صلح آمیز هسته‌ای در مساله امنیت غذایی و حوزه کشاورزی است که پرتو‌ها و فناوری هسته‌ای باعث حذف آفات درون مواد غذایی می‌شود و از این منظر دارای اهمیت است؛ با فناوری هسته‌ای تمام حشرات موذی از بین می‌رود و می‌توان سال‌ها آن ماده غذایی را نگهداری کرد.

معاون سازمان انرژی اتمی اضافه کرد: از دیگر مزایای استفاده از فناوری‌های صلح آمیز هسته ای، تولید رقم‌ها و محصولات مقاوم در مقابل تنش‌های محیطی، تولید محصولات مقاوم به کم‌آبی و آفت‌ها و تولید محصول بیشتر در صنعت کشاورزی است. ما با فناوری هسته‌ای می‌توانیم محصولاتی تولید کنیم که به کشاورزی کمک کند، آلودگی کشاورزی را کاهش دهد و یا جذب ریشه را افزایش دهد.

شیرمردی همچنین به استفاده از فناوری صلح آمیز هسته‌ای در حوزه بهداشت و سلامت اشاره کرد و گفت: ایران به عنوان یکی از کشور‌های تولیدکننده دارو‌های هسته‌ای است.

وی افزود: ما تا سال ۱۳۸۶، نود درصد دارو‌های خود را از بلژیک وارد می‌کردیم، اما امروز در تولید و صادرات دارو‌های هسته‌ای جزو کشور‌های مهم و برجسته هستیم. این رادیودارو‌ها برای بیماری‌های سرطانی، بیماران تیروئیدی، اسکن‌های قلبی، کلیوی، اسکن‌های مغزی و ... استفاده می‌شود.

معاون سازمان انرژی اتمی افزود: یکی از مسائل مهم در بیمارستان‌ها عفونت‌های بیمارستانی است که یکی از علت‌های آن استفاده از کالا‌های استریل نشده یا استریل شده به وسیله مواد شیمیایی است که این کار با پرتو‌ها به بهترین نحو می‌تواند انجام شود.

وی تصریح کرد: فناوری هسته‌ای در استریل کردن تجهیزات پزشکی، در حوزه‌های محیط زیست، نگهداشت خیزش ریزگردها، جلوگیری از آلودگی‌های آب، کاهش بار میکروبی پسماند‌های شهری و در صنعت کاربرد‌های فراوان دارد. در حوزه پلیمرها، یکی از مسائل افزایش کیفیت تایر‌ها استفاده از فناوری‌های هسته‌ای است.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
افزایش جمعیت علفخواران در پناهگاه حیات‌وحش دره‌باغ فارس
قدردانی کاراکاس از موضع قاطع تهران علیه دزدی دریایی آمریکا
رطوبت ۹۱ درصدی هوا در آبادان
آبگرفتگی معابر و سیلابی شدن مسیل‌ها در چهارمحال و بختیاری
روز‌های پایانی برداشت زیتون در رودبار
کشف ۲ هزار قطعه مرغ زنده فاقد مجوزدر زیرکوه
کشف بیش از ۳ تن کود شیمیایی قاچاق در ساری
خیر بجنوردی ۶۳ گرم طلا به ستاد عتبات اهدا کرد
نشان‌دار شدن بیماران خاص برای بهره‌مندی از خدمات
تقویم روز و اوقات شرعی بیست و چهارم آذر به افق آبادان و خرمشهر
ساخت دستگاه دنبال کننده چشم با قابلیت تشخیص اختلالات حرکتی چشم
اصلاح ضوابط رتبه‌بندی صادرات
ارزیابی آمادگی هلال احمر برای شرایط جوی پیش‌رو
گام تازه قرارگاه سید الشهدا در رفع مشکلات زیرساختی مناطق محروم
کرامت انسانی در فرمان هشت ماده‌ای امام خمینی (ره)
ورود سامانه بارشی به کشور از امروز
برگزاری اردوی آماده‌سازی تیم بسکتبال کمتر از ۱٨ سال پسران ایران
هوای یک منطقه و چهار شهر مجاور پاک است
ثبت جهانی هنر مینیاتوری به نام افغانستان
هشدار مدیریت بحران کرمان درباره بارندگی و برف
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
گزارش میزان بارندگی در استان کرمان طی ۲۴ ساعت گذشته
ادامه بارش‌ها و هشدار نارنجی هواشناسی برای ۵ استان
امنیت ملی آمریکا بر محور «منافع صرفاً آمریکایی» استوار شده است
اصلاح قیمت شیر خام و ۴ محصول لبنی
از فردا؛ ثبت نام یازدهمین مرحله خرید محصولات ایران‌خودرو
دستور آماده‌باش به استانداران کرمان، فارس، بوشهر و هرمزگان
امروز؛ آخرین مهلت ثبت نام آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۵
مصاف سرخ‌پوشان در تهران؛ تقابل تراکتور با پیکان در تبریز
تصمیمات عملیاتی بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز اعلام شد
­غلامرضا فرخی برترین فرنگی کار جهان شد
کشف انبار احتکار روغن و شکر به ارزش ۱۲۰ میلیارد ریال در زنجان
ثبت همه املاک فاقد سند الزامی شد
­بازگشت جمعی از افتخار آفرینان کشورمان از بازی‌های پاراآسیایی جوانان
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۲۳ آذر
دو وب‌سایت فروش بلیت الکترونیکی هواپیما مسدود شد
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج  (۳ نظر)
در نور آباد ممسنی ۱۰۱ میلیمتر باران بارید  (۲ نظر)
آمار جنجالی زندانیان مهریه صحت ندارد  (۲ نظر)
عراقچی: آمریکا در هیچ موضوعی صادق نبوده است  (۲ نظر)
نورآباد ممسنی با ۹۵ میلیمتر باران، در صدر بارش‌ها  (۱ نظر)
دشمن توان مقابله نظامی با ایران ندارد  (۱ نظر)
اعلام پایان مأموریت سازمان ملل متحد در عراق  (۱ نظر)
اعلام اسامی مسافران حادثه واژگونی اتوبوس یاسوج در جاده سمیرم  (۱ نظر)
بازگشت آموزش حضوری به تمام مدارس مازندران از شنبه ۲۲ آذر  (۱ نظر)
پاراآسیایی جوانان ۲۰۲۵؛ چمسورکی راهی فینال پاراتکواندو دختران شد  (۱ نظر)
هشدار قرمز وقوع مه گرفتگی در خوزستان  (۱ نظر)
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج با سه کشته و ۱۵مصدوم  (۱ نظر)
بازی‌های پاراآسیایی جوانان؛ ثبت ۸۱ نشان دیگر به نام فرزندان ایران  (۱ نظر)
اصلاح قیمت شیر خام و ۴ محصول لبنی  (۱ نظر)
کشف انبار احتکار روغن و شکر به ارزش ۱۲۰ میلیارد ریال در زنجان  (۱ نظر)