پخش زنده
امروز: -
مصرف آب پرتقال خطر ابتلا به عفونتهای ویروسی را کاهش میدهد، به همین دلیل در فصول سرد سال و در هنگام ابتلا به بیماریهایی نظیر سرماخوردگی و آنفولانزا، مصرف آبمیوههای همچون آب پرتقال سفارش شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز البرز پرتقال که از اصلیترین اعضای خانواده مرکبات به شمار میآید، به دلیل بهرهمندی از انواع ویتامینها و ریز مغذیهای گوناگون فواید زیادی دارد و میتوان از این میوه طبیعی برای بهبود و پیشگیری از ابتلا به بیماریهای مختلف استفاده نمود.
از ویتامینهای پرتقال میتوان به ویتامین C، B، E و A اشاره نمود. علاوه بر این، عناصر مغذی زیادی مانند آهن، مس، فسفر، کلسیم، سدیم و پتاسیم نیز در این میوه وجود دارد که از فواید درمانی و خواص غذایی آنها برای برطرف کردن بسیاری از مشکلات جسمانی استفاده میشود.
پرتقال در بین سایر میوه ها ارزش غذایی زیادی دارد. یک پرتقال متوسط (۱۰۰ گرمی) حاوی ۴۷ کیلو کالری انرژی است.
پرتقال به دلیل دارا بودن انواع پروتئین ها و مواد معدنی، خواص بی شماری دارد. پرتقال را به عنوان بمب ویتامین C می شناسند.
ایمنی بدن را افزایش می دهد
یکی دیگر از خواص پرتقال افزایش سطح ایمنی بدن است. مصرف پرتقال موجب شکل گیری گلبول های سفید در بدن می شود و بدین طریق توانایی بدن در مقابله با عوامل بیماریزا افزایش می یابد.
سلامت استخوان ها و دندان ها را بهبود می بخشد
پرتقال حاوی مقادیر زیادی کلسیم است و مصرف آن موجب استحکام بافت استخوان ها و دندان ها می شود.
از ابتلا به فراموشی جلوگیری می کند
بر طبق مطالعات مختلف، مصرف پرتقال خطر ابتلا به آلزایمر و سایر بیماریهای مرتبط با زوال عقل را کاهش میدهد. همچنین آنتی اکسیدان فلاونوئید موجود در پرتقال موجب تقویت توانایی یادگیری و حافظه می شود.
رشد و سلامت مو را افزایش می دهد
پرتقال حاوی اسیدفولیک است که رشد مو را سرعت می بخشد. ویتامین C خونرسانی به کف سر را تسهیل می کند. مخلوط آب پرتقال و عسل به عنوان یک نرمکننده طبیعی مو عمل می کند.
ریه ها را تقویت می کند
از دیگر خواص پرتقال، تقویب و بهبود عملکرد ریه است. به همین دلیل به کسانی که از تنگی نفس رنج میبرند توصیه میشود که ۲ تا ۴ عدد پرتقال در روز میل کنند.
مصرف پرتقال به جذب مواد مغذی در بدن کمک کرده و سوء هاضمه و دیگر مشکلات گوارشی را کاهش می دهد.
ترکیبات آهن، منگنز، کلسیم و مس موجود در پرتقال استخوان¬های کودک را تقویت کرده و از ابتلا به بیماری نرمی استخوان جلوگیری می کند.
در کودکان مبتلا به اوریون، مصرف آب پرتقال موجب تسریع روند بهبود بیماری می شود.
بیماری حصبه قدرت هضم غذا را در دستگاه گوارش کودک از بین می-برد. با مصرف آب پرتقال می¬توان مواد مغذی مورد نیاز بدن کودک را در هنگام ابتلا به این بیماری تامین کرد.
مصرف آب پرتقال به درمان سایر اختلالات گوارشی نظیر یبوست و اسهال در کودک کمک می کند.
ابتلا به سرماخوردگی موجب ضعیف شدن کودک می¬شود. مصرف ترکیب آب پرتقال و عسل، سرفه و سایر نشانه¬های سرماخوردگی را کاهش می دهد.
ویتامین C پرتقال با کمک به جذب آهن و تولید هموگلوبین، از ابتلا به کم خونی جلوگیری می کند.
مصرف پرتقال به دلیل وجود ترکیبات معدنی و انواع ویتامین¬ها به تقویت سیستم ایمنی بدن کودک کمک کرده و از ابتلا به سایر بیماری ها جلوگیری می کند.