• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۱۴۷۹۰۹
تاریخ انتشار: ۱۸ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۷:۱۶
سیاسی » دولت
رئیس جمهور:

انقلاب اسلامی دچار چرخش در مواضع نشده است

آقای رئیسی گفت: انقلاب اسلامی ایران بر خلاف بیشتر انقلاب‌ها و نهضت‌ها در دنیا که پس از مدتی دچار چرخش در مواضع و تغییر در آرمان‌ها و شعارهای خود می‌شوند، همچنان پای آرمان‌ها و شعارهای خود، استوار ایستاده است.

** انقلاب اسلامی دچار چرخش در مواضع نشده است

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، آقای رئیسی، امروز چهارشنبه در مراسم «بزرگداشت چهل و پنجمین سالروز پیروزی انقلاب اسلامی با حضور سفرای خارجی مقیم ایران»، با تبریک بعثت حضرت ختمی مرتبت، محمد بن عبدالله، صل‌ الله علیه و آله، تصریح کرد: این روزها، ایام پر برکت دهه فجر انقلاب اسلامی و یادآور امام بزرگوار و عظیم‌الشأن ما امام خمینی، رحمه الله علیه و شهیدان انقلاب شکوهمند انقلاب اسلامی، ایثار ایثارگران، جانبازی جانبازان و رشادت ملت بزرگ ایران است.

رئیس جمهور با اشاره به اینکه دهه فجر انقلاب اسلامی در آستانه چهل و پنجمین بهار خود، ابعاد و زوایای مختلفی دارد که باید بیش از پیش مورد شناخت ملت ایران و ملت‌های مسلمان و ملل آزاده و مستقل جهان قرار بگیرد، افزود: انقلاب ملت ایران، انقلابی با اتکال به خداوند متعال و با اعتماد به نفس، بدون هیچ‌گونه کمک قدرت‌های خارجی شرقی و غربی و با دستی خالی از سلاح بود.
 
آقای رئیسی اظهار داشت: ملت ایران با اعتقاد، باور، عزمی پولادین و با اعتماد به قدرت خود که در پرتو قدرت خداوند شکل گرفته بود، به میدان آمد و با رژیمی تا دندان مسلح که مورد حمایت آمریکا، انگلیس و برخی دیگر از کشور‌های غربی بود، مبارزه کرد. ملت ایران اراده کرد این رژیم را که رژیمی وابسته به غرب بود و منافع غربی‌ها و بیگانگان را به منافع مردم ترجیح می‌داد، ساقط کند.
 
رئیس جمهور با بیان اینکه اراده ملت ایران برای تشکیل حکومتی به نام جمهوری اسلامی در برابر اراده رژیمی قرار گرفت که نمی‌خواست اراده این ملت محقق شود، گفت: در این جنگ اراده‌ها، اراده ملت ایران پیروز شد و انقلاب‌ آنان با وجود آنکه سلاحی نداشتند و از طرف هیچ قدرت خارجی حمایت نمی‌شدند، با توکل بر خدا به پیروزی رسید. بنابر این، ما سالروز آن یعنی ۲۲ بهمن را یوم‌الله یا روز خدا می‌خوانیم.
 
آقای رئیسی با اشاره به اینکه به باور ما آنچه در ۲۲ بهمن اتفاق افتاد، جلوه قدرت خدا بود که از غیر مجاری معمولی و طبیعی تحقق پیدا کرد، افزود: معنای این سخن آن است که قاعدتا نباید ملتی که سلاح ندارد و از طرف قدرت‌های خارجی مورد حمایت نیست، در برابر رژیمی تا بن دندان مسلح و مورد حمایت آمریکا پیروز شود، اما وقتی توکل ملتی به خدا و اعتمادشان به توانایی و قدرت خود بود، این پیروزی به ارمغان می‌آید.
 
رئیس جمهور در ادامه با بیان اینکه دشمنان تلاش کردند، انقلاب اسلامی ملت ایران که رژیم پهلوی را ساقط کرد، نتواند نظام و حکومتی تشکیل دهد، اظهار داشت: بر خلاف خواست دشمنان، امام خمینی رحمه الله علیه، بلافاصله پس از پیروزی انقلاب، نوع حکومت آینده را به همه‌پرسی گذاشت که کاری کاملا مردم‌سالارانه بود.
 
آقای رئیسی اضافه کرد: این حرکتی مردم‌سالارانه بود، برخلاف ادعای مدعیان دفاع از مردم‌سالاری که در عمل به این ادعای خود اعتنا نمی‌کنند، زیرا اگر برای آن اهمیت قائل بودند، امروز مردم فلسطین و یمن می‌توانستند حکومت مورد نظر خود را انتخاب کنند و توطئه‌ها علیه خود را کنار بزنند و از سوی دیگر، بسیاری از روابطی که کشور‌های غربی با برخی حکومت‌ها برقرار کرده‌اند، زیر سوال می‌رفت.
 
رئیس جمهور با بیان اینکه کشور‌های غربی مدعی مردم‌سالاری هستند، اما به حقیقت مردم‌سالاری و آرای ملت‌ها توجه نمی‌کنند، تصریح کرد: در مقابل، انقلاب اسلامی در انتخاب نوع حکومت آینده کاری کاملا مردم‌سالارانه انجام داد و ۹۸ درصد مردم به برقراری حکومت جمهوری اسلامی رأی مثبت دادند. قانون اساسی، تدوین و به رأی عمومی گذاشته شد و برخلاف خواست و تلاش دشمن، همه نهاد‌های حکومتی از دل قانون شکل گرفت.
 
آقای رئیسی در ادامه با توجه به ادامه دشمنی‌ها با جمهوری اسلامی ایران پس از تأسیس و تثبیت، تحمیل جنگ تحمیلی ۸ ساله به ملت ایران از سوی قدرت‌های جهانی با صد‌ها هزار شهید و ویرانی‌های گسترده را تنها نمونه‌ای از دشمنی نظام سلطه با ملت ایران عنوان کرد و افزود: بر خلاف این دشمنی‌ها، اما ملت ایران، همان ملت ۲۲ بهمن بود و با مقاومت و ایستادگی و نثار خون فرزندان خود، این جنگ را نیز پیروزمندانه پشت سر گذاشتند و در این دفاع مقدس درخشیدند.
 
رئیس جمهور در ادامه از تحریک نقاط مرزی و توطئه‌های جریان نفاق با حمایت آمریکا و کشور‌های غربی و با ترور‌های گسترده در دهه ۶۰ به عنوان برگ سیاه دیگری در تاریخ دشمنی قدرت‌های استکباری با ملت ایران اشاره کرد و افزود: تروریست‌های گروهک منافقین، رئیس جمهور، نخست وزیر، رئیس دیوان عالی کشور و ۱۷ هزار تن از مردم ما را در کوچه و بازار به شهادت رساندند، اما این قضیه نیز به نفع ملت بزرگ ایران رقم خورد.
 
آقای رئیسی، همچنین با توجه به ادعا‌های متوهمانه رسانه‌های آمریکایی و غربی درباره سقوط جمهوری اسلامی ایران، تصریح کرد‌: بار‌ها این رسانه‌ها مدعی شدند که تا ۶ ماه دیگر جمهوری اسلامی ایران از بین خواهد رفت، اما از آن ۶ ماه‌هایی که آنها می‌گفتند، ۴۵ سال گذشته است و در مقابل از رؤسای وقت آمریکا و دیگر کشور‌های غربی که نابودی جمهوری اسلامی ایران را در سر می‌پروراندند، امروز خبری نیست، اما جمهوری اسلامی ایران، مقتدرانه ایستاده و نهال نوپای ۲۲ بهمن ۵۷ به درخت تناوری تبدیل شده است که ثمرات بسیاری دارد.
 
رئیس جمهور با بیان اینکه امروز همه ملت‌های دنیا پیام جمهوری اسلامی ایران را دریافت کرده‌اند، تصریح کرد: پیام جمهوری اسلامی، استکبارستیزی، ظلم‌ستیزی، دفاع از مظلومان و ستمدیدگان در عالم، استقلال سیاسی، اقتصادی، آزادی قلم، آزادی فکر و بیان، نفی یکجانبه‌گرایی، ظلم، ستم و استکبار، صلح و دوستی با همسایگان، آرامش بخشیدن و ارتقای امنیت منطقه خلیج فارس و دریای عمان است.
 
آقای رئیسی، حمایت از ملت مظلوم فلسطین را اصل تغییرناپذیر سیاست خارجی جمهوری اسلامی و از آرمان‌های اصلی انقلاب سال ۵۷ ملت ایران، عنوان کرد و گفت‌: در روز‌های ابتدایی پیروزی انقلاب، امام خمینی، رحمه الله علیه، فلسطین را مسئله اول جهان اسلام اعلام کرد و امروز در ۴۵ سالگی انقلاب اسلامی نیز اعلام می‌کنیم، فلسطین مسئله اول جهان اسلام است.
 
رئیس جمهور با بیان اینکه انقلاب اسلامی ایران بر خلاف بیشتر انقلاب‌ها و نهضت‌ها در دنیا که پس از مدتی دچار چرخش در مواضع و تغییر در آرمان‌ها و شعار‌های خود می‌شوند، همچنان پای آرمان‌ها و شعار‌های خود، استوار ایستاده است، تصریح کرد‌: آن روز شعار ما «نه شرقی، نه غربی، جمهوری اسلامی» بود و امروز هم شعار ما همین است. آن روز شعار ما «استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی» بود و شعار امروز ما هم همین است.
 
آقای رئیسی در بخش دیگری از سخنان خود در جمع سفرای خارجی مقیم ایران، مخالفت با پیشرفت ملت ایران را علت اصلی مخالفت آمریکا و غرب با فعالیت‌های صلح‌آمیز هسته‌ای جمهوری اسلامی دانست و افزود: بار‌ها اعلام کردیم که در نظریه جمهوری اسلامی ایران و بنا به فتوای رهبری حکیم و فرزانه انقلاب اسلامی، سلاح هسته‌ای جایی ندارد. ما استفاده از انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای در پزشکی، صنعت، کشاورزی و دیگر بخش‌ها را از جمله حقوق حقه مردم خود می‌دانیم و بیش از ۱۵ بار نیز آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گزارش خود، انحراف نداشتن فعالیت‌های هسته‌ای ایران را تایید کرد، اما آمریکا و برخی کشور‌های غربی که خود صاحب تسلیحات هسته‌ای هستند، می‌خواهند ملت ایران را از این حق خود محروم کنند.
 
رئیس جمهور با تاکید بر پافشاری ملت ایران بر حق هسته‌ای خود با وجود عهدشکنی‌های مکرر غرب در ماجرای مذاکرات هسته‌ای، تصریح کرد: ما میز مذاکره را ترک نکرده‌ایم و نخواهیم کرد و همواره آماده راستی‌آزمایی صلح‌آمیز بودن فعالیت‌های هسته‌ای کشورمان بوده‌ایم، اما آنان به جای اینکه منطق ما را بپذیرند، آن روز جنگ را بر ما تحمیل کردند و امروز هم تحریم‌ها را بر ما تحمیل می‌کنند؛ همان‌طور که جنگ دیروز برای بازداشتن جمهوری اسلامی از اهداف و حرکت انقلاب، کارساز نبود، امروز نیز تحریم‌ها نتوانسته است ما را از این مسیر باز بدارد.
رئیس جمهور در ادامه، با توجه به پیشرفت‌های چشمگیر ملت ایران و دستاوردهای جوانان ایرانی در عرصه‌های مختلف با وجود تهدیدها و تحریم‌ها، ضمن دعوت از سفرای کشورهای مختلف و نمایندگی‌های سازمان‌های بین‌المللی در ایران برای بازدید از بوستان‌های علم و فناوری جمهوری اسلامی ایران، تأکید کرد: ما با تحریم‌ها متوقف نمی‌شویم و نخواهیم شد، این سخن ما نیست، بلکه اعتراف سخنگوی کاخ سفید است که فشارهای حداکثری به جمهوری اسلامی، مفتضحانه شکست خورده است.
 
دخالت آمریکا و کشورهای غربی در آینده فلسطین، مردود است
 
آقای رئیسی، تحریم دارویی کودکان بیمار ایرانی را سند رسوایی مدعیان حقوق بشر و حامیان امروز نسل‌کشی فلسطینیان در غزه دانست و افزود: آنچه که امروز در غزه و بر علیه کودکان و زنان مظلوم فلسطینی به دست رژیم جنایتکار صهیونیستی و با حمایت آمریکا و دیگر کشورهای غربی می‌گذرد، نقاب از چهره‌های واقعی آنان کنار زده است و هیچ پاسخی در برابر این کودک‌کشی و نسل‌کشی، به وجدان‌های بیدار ملت‌های جهان ندارند.
 
رئیس جمهور با بیان اینکه آمریکا با وتوی قطعنامه‌های سازمان ملل برای آتش‌بس در غزه و در مقابل ارسال تجهیزات و تسلیحات برای رژیم صهیونیستی، برای روی پا نگه داشتن این رژیم جعلی تلاش می‌کند، افزود: امروز ما شاهدیم با گذشت ۴ ماه از این فجایع، پیروزی از آن مردم فلسطین و شکست از آن رژیم صهیونیستی است، زیرا نتوانسته است به اهدافی که از پیش اعلام کرده بود، برسد.
 
آقای رئیسی با مردود دانستن دخالت آمریکا و کشورهای غربی در تعیین آینده ملت فلسطین، گفت: اگر به راستی شما مدعی مردم‌سالاری هستید،‌ رهبری معظم انقلاب اسلامی ایران، طرحی کاملا مردم‌سالارانه در این زمینه مبنی بر هر فلسطینی یک رأی، ارائه کردند که بر اساس آن هر فلسطینی، اعم از مسلمان، مسیحی و یهودی با رأی خود، حکومت مد نظرشان را تعیین کنند.
 
جمهوری اسلامی ایران قاطعانه از عدالت‌خواهی و استقلال‌طلبی ملت فلسطین، حمایت می‌کند 
 
رئیس جمهور در ادامه بر حمایت قاطع جمهوری اسلامی ایران از عدالت‌خواهی و استقلال‌طلبی ملت فلسطین و مخالف با ظلم،‌ استکبار و یکجانبه‌گرایی، تاکید کرد و با بیان اینکه آنچه امروز به عنوان نظم جهانی از آن یاد می‌شود، نظمی ناعادلانه است، زیرا اگر مبتنی بر عدالت بود، امروز ملت فلسطین مورد ستم قرار نمی‌گرفت، تصریح کرد‌: تأسف بالاتر از نسل‌کشی صهیونیست‌ها و حمایت آمریکایی‌ها از رژیم صهیونیستی، مربوط به ناکارآمدی سازمان‌های بین‌المللی در جلوگیری از این جنایات و توقف حملات و بمباران‌ها علیه مردم مظلوم غزه است، بنابر این معتقدیم باید همه کشورها برای جایگزینی نظام عادلانه جهانی با نظام ناعادلانه فعلی، با یکدیگر همکاری کنند.
 
حضور آمریکایی‌ها در منطقه، هیچ توجیهی ندارد
 
آقای رئیسی با بیان اینکه کشورهای منطقه بهترین زمینه را برای گفتگو و حل مسائل دارند و حضور بیگانگان در منطقه ما نه فقط مشکلی را حل نمی‌کند، بلکه به مشکلات افزوده است، تصریح کرد: حضور نیروهای آمریکایی در منطقه ما هیچ توجیهی ندارد و مسائل منطقه باید با حضور مسئولان منطقه، حل و فصل شود.
 
رئیس جمهور، توسعه روابط با کشورهای همسایه، اسلامی و همسو را اولویت اصلی سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران دانست و با بیان اینکه ما دست کشورهایی را که بخواهند با جمهوری اسلامی همکاری داشته باشند، به گرمی خواهیم فشرد، تصریح کرد‌: سیاست ما، سیاست تعامل و همکاری با همه کشورهاست. همواره هم ثابت کردیم که بهترین دوست و همراه روزهای سخت برای کشورهای همسایه و منطقه هستیم. تاریخ دوستی ما با همسایگان، نشانه دوستی واقعی است، گرچه آمریکایی‌ها به دنبال ایران‌هراسی، بلکه اسلام‌هراسی، برای تأمین منافع استکباری خود باشند.
 
آقای رئیسی با بیان اینکه امروز به کشورهای منطقه و دنیا اثبات شده که ایران اسلامی، حق‌خواه و عدالت‌خواه است و استقلال را برای همه کشورها می‌خواهد، گفت: ما ناامنی را همان‌طور که برای خود نمی‌پسندیم، برای هیچ کشوری نمی‌پسندیم و ایجاد هر نوع ناامنی برای منطقه را ایجاد ناامنی برای کشورمان می‌دانیم.
 
رئیس جمهور با توجه به اینکه جمهوری اسلامی ایران، معتقد به صلح و ثبات در منطقه است، اظهار داشت: معتقدیم که حضور آمریکایی‌ها در عراق، سوریه، افغانستان و همه منطقه، به هیچ عنوان امنیت‌ساز نیست، بلکه مخلّ امنیت منطقه است. حضور آمریکایی‌ها در هیچ جا امنیت‌ساز نبوده است، نیست و نخواهد بود؛ هر جا آمریکایی‌ها حضور پیدا کردند، منشأ شرارت و فتنه بودند. گره از کشوری و جایی نگشودند و اگر به ظاهر، گره‌ گشوده باشند، باید دید در پشت این اقدام، چه اهداف استکباری، نهفته بوده است و به دنبال کدام منافع خود هستند.
 
ایران اسلامی برای تبادل ظرفیت‌های خود با کشورهای مختلف، آمادگی دارد
 
رئیس جمهور با بیان اینکه ایران اسلامی دارای ظرفیت‌های بسیاری است، تصریح کرد: زمینه‌های همکاری در ایران، فراوان و متنوع است. همواره در دیدار با سفرای محترم کشورهای دیگر، تأکید کرده‌ام که سطح روابط ما با کشورهای مختلف می‌تواند توسعه پیدا کند و زمینه برای توسعه روابط کاملاً وجود دارد. ظرفیت‌های متقابل ما می‌تواند تبادل شود، به توسعه روابط دو جانبه بیانجامد و به همکاری‌های منطقه‌ای، فرامنطقه‌ای و بین‌المللی، تبدیل شود.
 
آقای رئیسی، ابراز امیدواری کرد که ملت مقاوم ایران، روز به روز به اهداف بلند خود نزدیک‌تر شود و همچنین، ملت مقاوم، مظلوم و مقتدر فلسطین نیز بتواند به اهداف بلند خود که تشکیل کشور فلسطینی با محوریت قدس شریف است، زودتر نائل شود.
 
رئیس جمهور در پایان، تصریح کرد: امیدواریم ملت‌های منطقه نیز بتوانند در کنار یکدیگر با صلح، دوستی، امنیت و آرامش، زندگی کنند و دست دشمنان شرور، زودتر از این منطقه قطع شود.
 
 
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مالکیت سامانه «کاتب» به سازمان ثبت منتقل می‌شود
تأکید شورای‌عالی شهرسازی بر تأمین زمین برای طرح‌های مسکن
جبران کسری حقوق کارکنان با کالابرگ
بازی فوق‌العاده‌ای انجام دادیم
صنایع تولیدی آذربایجان شرقی در تامین سوخت جایگزین مشکلی ندارند
مساوی می‌توانست نتیجه خوبی برای دو تیم باشد
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲ دی ۱۴۰۴
آغاز صدور آنلاین معافیت تحصیلی برای مشمولان نظام وظیفه
عیادت معاون استاندار آذربایجان شرقی از دانشجوی حادثه‌دیده دانشگاه تبریز
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۲ دی ۱۴۰۴ به افق قم
مازندران در رأس ورزش ایران قرار دارد
سمنان غبارآلود می شود
شب یلدا در نقطه صفر مرزی خوزستان + فیلم
دیدار مسئولان فومن با جانباز ۷۰ درصد به مناسبت شب یلدا
حسین‌زاده: نسخه دو سال اخیر من نتیجه تلاش‌های اسکوچیچ است
کشاورزان پل باباحسین خرم‌آباد میزبان  طرح پایلوت کشاورزی حفاظتی
بسته خبر‌های کوتاه اول دی ۱۴۰۴
اسکوچیچ: تراکتور با بازی جسورانه و نظم تاکتیکی شایستگی پیروزی را داشت
۱۰ کیلومتر از فاز اول خط۲ قطارشهری تبریز سال آینده به بهره‌برداری می‌رسد
معرفی داوران جایزه شهید آوینی جشنواره سینماحقیقت
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
داور تاجیکی بازی استقلال- المحرق را سوت می‌زند
معلم کهگیلویه و بویراحمدی حائز رتبه دوم کشوری
آغاز بارش پراکنده برف از امشب در همدان
رشد نقدینگی به ۴۱ درصد رسیده است
امروز؛ پایان مهلت نام نویسی آزمون پذیرش دانشجو معلم
هوای تبریز، ناسالم برای گروههای حساس
صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۱ دی
۳۱ هزار دستگاه خودرو برای ۱۰ میلیون نفر
فوتبال باشگاهی اروپا؛ برتری بارسا و بایرن در شب شکست یونایتد
افزایش غلظت آلاینده ها در شهرهای صنعتی
جلال امیدیان: مقابل تیمی پیروز شدیم که در ۱۳ هفته گذشته شکست نخورده
یارانه آذر ماه دهک چهار تا نهم واریز شد
شب چله و حافظ خوانی
دلتنگی سرلشکر موسوی برای فرمانده شهید «محمد باقری»
نداجا در فاصله ۳ هزار کیلومتری از منافع ایران دفاع می‌کند
معلم کهگیلویه و بویراحمدی حائز رتبه دوم کشوری  (۲ نظر)
دبیر: اجازه رفتن امیر رضا به جمهوری آذربایجان را نخواهم داد  (۱ نظر)
دوران دیپلماسی ناوچه‌های توپدار تمام شده است  (۱ نظر)
کاهش ۹ میلیون لیتری مصرف روزانه بنزین  (۱ نظر)
تعیین نحوه تعدیل اقساط مهریه مطابق با نوسانات نرخ طلا و سکه  (۱ نظر)
حمایت از تولید داخل، محور توسعه نساجی کشور  (۱ نظر)
۳۱ هزار دستگاه خودرو برای ۱۰ میلیون نفر  (۱ نظر)
واریز یارانه حمایتی «یسنا» برای مادران   (۱ نظر)
اعلام سامانه ثبت اطلاعات منازل خسارت دیده از سیل در روستا‌های هرمزگان  (۱ نظر)
زنگ خطر همه گیری آنفلوانزا در فارس  (۱ نظر)
تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون دانشجومعلمان تا ۵ دی  (۱ نظر)
دستبند پلیس بر دستان عامل تیراندازی در خمام  (۱ نظر)