• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۱۷۴۶۸۴
تاریخ انتشار: ۱۶ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۲:۵۸
اقتصادی » آب و انرژی

اولویت سیاستگذاری باید افزایش بهره‌وری در انرژی باشد

دبیرکل اسبق مجمع کشور‌های صادرکننده گاز با اشاره به بحث ناترازی انرژی در کشور، گفت: اولویت سیاستگذاری باید به ترتیب، افزایش بهره‌وری در شرایط فعلی، کاهش آلایندگی و توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر باشد.

داده‌کاوی هوشمند رمز بهینه‌سازی مصرف انرژی است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، نهمین کنگره راهبردی و نمایشگاه نفت و نیرو امروز (چهارشنبه، ۱۶ اسفند) با هدف بررسی آینده انرژی ایران در پرتو تحولات جهانی برگزار شد.
 
­احمد داودی دبیر باشگاه نفت و نیرو در این برنامه گفت: کاربرد ناترازی انرژی به عنوان یک کلیدواژه در اظهارنظر‌ها و سخنرانی‌های بسیاری از مسئولان اجرایی و نمایندگان مجلس، رو به روز در حال افزایش است.
 
وی درباره این کلیدواژه توضیح داد: ناترازی انرژی یعنی، عدم تعادل میان تولید و مصرف گاز، برق و فرآورده‌های نفتی که به یک مسئله در کشور ما تبدیل شده است.
­
اولویت سیاستگذاری باید افزایش بهره‌وری باشد
 
محمدحسین عادلی دبیرکل اسبق مجمع کشور‌های صادرکننده گاز نیز با اشاره به افزایش هزینه‌های تأمین انرژی در دنیا بعد از جنگ روسیه و اوکراین گفت: درست است که دوره، دوره انرژی‌های تجدیدپذیر است، اما باید دقت کنیم که در آینده روند تقاضا برای نفت و گاز رو به افزایش خواهد بود.
 
وی با اشاره به بحث ناترازی انرژی در کشور، گفت: اولویت سیاستگذاری باید به ترتیب، افزایش بهره‌وری در شرایط فعلی، کاهش آلایندگی و توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر باشد. مهمترین بخش توسعه تجدیدپذیر‌ها نیز تولید الکتریسیته یا برق است.
 
سورنا ستاری معاون اسبق علمی و فناوری ریاست‌جمهوری هم در این باره تأکید کرد: شرایط به سمتی می‌رود که به علت ناترازی گاز، تولید برق هم با چالش مواجه می‌شود که بیشترین آسیب این ناترازی تولید و مصرف گاز و برق را صنایع می‌دهند. بسیاری از افراد علت این مسئله را بحث قیمت انرژی می‌دانند که اکنون بسیاری از مصرف‌کنندگان حاضر به پرداخت هزینه‌های بالاتر هستند تا زیان ناشی از قطع گاز و برق را متحمل نشوند.
­
جمع آوری داده‌ها برای مدیریت مصرف انرژی باید برخط شود
 
وی افزود: مسئله مهم برای مدیریت مصرف انرژی و کاهش ناترازی، این است که ابتدا باید بدانیم چه خبر است؛ یعنی باید با همراهی شرکت‌های دانش‌بنیان و پژوهشگران، روش‌های نوین را اجرا کنیم که مصرف را به صورت برخط رصد کنیم و داده‌های دقیق به دست آوریم.
 
این استاد دانشگاه اظهار کرد: با استفاده از این رصد برخط داده‌های مربوط به مصرف انرژی، امکان هوشمندسازی ساختمان‌های مختلف و تشکیل کسب‌وکار‌های مرتبط با بهینه‌سازی مصرف انرژی فراهم می‌شود که یک مورد آن در برخی شهرک‌های صنعتی مشهد با فعالیت یک شرکت فناور رخ داده است.
 
وی افزود: منظور من از رصد برخط، استفاده از شمارشگر‌های هوشمند نیست؛ زیرا، ابزار‌های این کار روز به روز در حال ارتقا هستند و فقط محدود به این شمارشگر‌ها نمی‌شود.
 
آقای ستاری تأکید کرد: اهمیت این اقدامات برای کمک به بهینه‌سازی مصرف انرژی است؛ زیرا شرایط به شکلی نیست که بتوان اقدامات قیمتی را انجام دهیم و اکنون سومین تولیدکننده بزرگ گاز دنیا هستیم، اما نمی‌توانیم گاز ۸۰ میلیون نفر را تأمین کنیم.
 
طبق بند ع از تبصره یک قانون بودجه ۱۴۰۲، وزارت نفت مکلف است از طریق شرکت‌های تابعه ذی ربط خود و از محل منابع داخلی شرکت‌های مذکور، نسبت به سرمایه گذاری جهت افزایش ظرفیت ذخیره سازی گاز کشور و نصب و جایگزینی شمارشگر‌های هوشمند جرمی ـ حرارتی گاز طبیعی حداقل ۱۰ هزار میلیارد تومان اقدام کند.
 
همچنین طبق بند ف از تبصره یک قانون بودجه ۱۴۰۲، وزارت نفت موظف است از محل منابع داخلی شرکت‌های تابعه خود، در سال ۱۴۰۲ مبلغ هشت هزار میلیارد تومان­برای طراحی، تأمین قطعات، تجهیزات و پیاده‌سازی سامانه­اندازه ­گیری و رصد لحظه‌ای و برخط منابع نفت و گاز و میعانات گازی و نیز در طول زنجیره تولید و تأمین انرژی کشور از مخزن تا تحویل فرآورده اختصاص دهد.
 
مدیر کل نظارت بر صادرات و مبادلات نفتی وزارت نفت تیر امسال از ابلاغ­طرح مدیریت یکپارچه کنترل و اندازه گیری هوشمند فرآورده‌های نفتی جهت اجرای این بند قانونی خبر داده و گفته بود:­­این طرح ملی سابقه‌ای ۱۳ ساله دارد و از سال ۱۳۸۹ آغاز شده ولی هیچ اقدام جدی برای این موضوع انجام نشده است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
دوطرح از دانشگاه صنعتی برگزیده در رویداد ملی ارزش مس
۷۰ طرح کلان کشاورزی آذربایجان‌غربی آماده جذب سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی 
تأکید بر اهمیت صیانت از بنا‌های تاریخی و باستانی کشور
تعیین تکلیف ۲۷ هزار ردیف کالا به ارزش ۱۳ هزار میلیارد تومان در انبار‌های اموال تملیکی و گمرکات
نان کامل بخورید تا چاق نشوید
تولید دستگاه برای استخراج DNA یا همان ژنوم
پیش بینی تولید بیش از ۲۱ هزار تن آبزیان در آذربایجان‌غربی
لغو جنگ‌های شبانه و کنسرت‌ها با هدف پیشگیری از شیوع آنفلوانزا
رفع توقیف بیش از ۲۰۰ هزار خودرو در تابستان امسال
مروری بر چند مستند و فیلم از قاب تلویزیون
مهار آتش‌ سوزی ۲ مجتمع مسکونی در مشهد
کتاب «روان‌درمانی معنوی» روانه بازار نشر شد
تشخیص ۹۰ درصدی بیماری‌های ژنتیکی با یک محصول ایران ساخت
برگزاری جلسه ویژه مدیریت بحران در پی هشدار سطح قرمز هواشناسی
نگاهی به نقش پژوهش در تولیدات رسانه ای
تخصیص ارز ثبت سفارش‌های زیر ۱۰۰ هزار دلار در تالار دوم
صدور گواهی انحصار وراثت، غیرحضوری و خودکار شد
مردم ۵۰ درصد از هزینه‌های سلامت را از جیب پرداخت میکنند
شناسایی هزارو ۲۸۰ ساخت و ساز غیرمجاز در پایتخت
مرگ نصاب جوان دستگاه اسپیلت بر اثر سقوط از ساختمان ۶ طبقه در لاهیجان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
گزارش میزان بارندگی در استان کرمان طی ۲۴ ساعت گذشته
ادامه بارش‌ها و هشدار نارنجی هواشناسی برای ۵ استان
اصلاح قیمت شیر خام و ۴ محصول لبنی
امنیت ملی آمریکا بر محور «منافع صرفاً آمریکایی» استوار شده است
از فردا؛ ثبت نام یازدهمین مرحله خرید محصولات ایران‌خودرو
دستور آماده‌باش به استانداران کرمان، فارس، بوشهر و هرمزگان
اتوبوس‌های قم ۲۶ آذر رایگان شد
امروز؛ آخرین مهلت ثبت نام آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۵
مصاف سرخ‌پوشان در تهران؛ تقابل تراکتور با پیکان در تبریز
تصمیمات عملیاتی بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز اعلام شد
­غلامرضا فرخی برترین فرنگی کار جهان شد
ثبت همه املاک فاقد سند الزامی شد
کارآمدی حکمرانی دینی شرط تحقق ایران قوی است
­بازگشت جمعی از افتخار آفرینان کشورمان از بازی‌های پاراآسیایی جوانان
دو وب‌سایت فروش بلیت الکترونیکی هواپیما مسدود شد
در نور آباد ممسنی ۱۰۱ میلیمتر باران بارید  (۲ نظر)
آمار جنجالی زندانیان مهریه صحت ندارد  (۲ نظر)
عراقچی: آمریکا در هیچ موضوعی صادق نبوده است  (۲ نظر)
اعلام پایان مأموریت سازمان ملل متحد در عراق  (۱ نظر)
اصلاح قیمت شیر خام و ۴ محصول لبنی  (۱ نظر)
پاراآسیایی جوانان ۲۰۲۵؛ چمسورکی راهی فینال پاراتکواندو دختران شد  (۱ نظر)
بازی‌های پاراآسیایی جوانان؛ ثبت ۸۱ نشان دیگر به نام فرزندان ایران  (۱ نظر)
کشف انبار احتکار روغن و شکر به ارزش ۱۲۰ میلیارد ریال در زنجان  (۱ نظر)
مدارس ابتدایی هرمزگان غیر حضوری شد  (۱ نظر)
اعلام وضعیت فعالیت مدارس در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
آغاز پیش ثبت نام اعتکاف دانش آموزی در استان کرمان  (۱ نظر)
بارش برف وباران در برخی نقاط استان کرمان  (۱ نظر)
ممنوعیت استفاده از گرما تابش و میز آتشدان در مراکز گردشگری و تجاری خراسان رضوی  (۱ نظر)
طرح جامع جمع‌آوری آب‌های سطحی اهواز نیازمند ۱۵ همت اعتبار  (۱ نظر)