پخش زنده
امروز: -
به گفته معاون وزیر آموزش و پرورش، ۲۰ هزار مدرسه دیگر در کوتاهمدت به سلولهای خورشیدی مجهز میشوند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، برنامه ساخت نیروگاههای خورشیدی پشت بامی در ۱۶ مدرسه کشور در دست اجرا است که از این تعداد، هفت نیروگاه در استانهای اصفهان، قم، گلستان، آذربایجان شرقی، کهگیلویه و بویراحمد و خراسان جنوبی به صورت همزمان به بهرهبرداری رسیدند.
رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور با حضور در دبیرستان خیرساز زیرک پردیسان قم که مجهز به این فناوری شده است، گفت: ساخت این نیروگاهها ضمن ایجاد درآمد پایدار و صرفهجویی در هزینههای مدارس، سبب افزایش خودآگاهی و تربیت اقتصادی دانشآموزان در راستای استفاده از انرژیهای پاک میشود.
معاون وزیر آموزش و پرورش افزود: در برنامه هفتم توسعه کشور، اختیار کسب درآمد اختصاصی برای همه مدارس از مسیرهایی مانند تولید انرژی پاک توسط سلولهای خورشیدی یا تعبیه فضای تجاری در نظر گرفته شده تا هر مدرسه بتواند اقتصاد خود را پیش ببرد.
حمیدرضا خان محمدی یادآور شد: دو هزار و ۵۰۰ طرح برای اجرای نیروگاههای خورشیدی هدفگذاری شده است و در یک برنامه کوتاهمدت با همکاری دستگاههای متولی، ۲۰ هزار مدرسه به سلولهای خورشیدی مجهز میشوند.
وی با ذکر اینکه در حال حاضر ۵۶ طرح نیروگاه خورشیدی در سطح کشور در حال اجراست، گفت: تاکنون نیروگاههای خورشیدی ۱۱ مدرسه در استان قم با ظرفیت ۲۲۰ کیلووات به مرحله اجرا رسیدهاند که از این تعداد نیروگاههای پنج مدرسه با مجموع ظرفیت مجموع ۱۰۰ کیلووات به شبکه سراسری برق متصل شدهاند.
رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور افزود: برای تولید انرژی از سلولهای خورشیدی و استفاده از فضای مدارس در این امر، با خیرین و سازمان مدیریت و برنامهریزی وارد مذاکره شدهایم تا این موضوع در همه مدارس جدیدالاحداث محقق شود.
معاون وزیر آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: با تولید هر کیلووات ساعت نیروگاه خورشیدی ۵۶۰ گرم از انتشار گاز دی اکسید کربن جلوگیری و سبب صرفه جویی ۰.۲۷ مترمکعب مصرف گاز طبیعی و ۰.۲۲ لیتر مصرف آب میشود.
همزمان با بهرهبرداری از این نیروگاه، آیین افتتاح مدرسه خیرساز حاج غلامرضا زیرک در پردیسان قم برگزار شد. این مدرسه در زمینی به مساحت پنج هزار و ۲۳ مترمربع و با زیربنای سه هزار و ۱۵۹ مترمربع در سه طبقه و بر اساس آخرین استانداردهای روز ساخته شده و دارای ۱۸ کلاس درس و مجهز به سه سامانه ۲۰ کیلوواتی تولید برق از انرژی پاک خورشیدی است.