پخش زنده
امروز: -
امانی، رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای کشور گفت: در دولت سیزدهم در بخش نوسازی جاده ها، ترانزیت کالا و حمل و نقل جادهای رشدقابل ملاحظه داشته ایم.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای در نشست خبری شب گذشته (۱۷ تیرماه ) معاونان وزارت راه و شهرسازی از شناسایی و رفع نقاط حادثه خیز، نوسازی ناوگان حمل و نقل شهری و همچنین استفاده از ظرفیت بخش خصوصی خبرداد.
داریوش امانی؛ رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای در این نشست خبری گفت: ابتدای دولت نقاطی که شناسایی و نهایی شد با پلیس ۸۸۷ نقطه بود که ما پارسال متعهد شدیم که نصفی از این نقاط را تا پایان سال برطرف کنیم که الحمدلله ۴۲۱ نقطه را سال گذشته برطرف کردیم و مابقی را متعهد شدیم که تا پایان امسال انجام دهیم.
امانی افزود: الحمدلله الان کار شروع شده، ابلاغها انجام شده و قول ما این است که پایان سال این جا به شما آمار دهیم که این نقاطی که مصوب شده با پلیس را برطرف کردیم. یک سری نقاط پرتصادف هم از قبل بود که این هم جزو تعهدات ما بود که از پنجهزار نقطهای که قبلاً اتفاق افتاده بود آن هم تا الان نزدیک به دو هزار و ۷۰۰ نقطه برطرف شده که آن هم امیدواریم با ریلگذاری که کردیم یا تا پایان سال یا تا اوایل سال بعدی بتوانیم آنها را هم سر و سامان دهیم.
رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای درباره حمل و نقل گفت: اتفاقات بسیاری خوبی در دولت سیزدهم افتاد، از همه مهمتر؛ بحث ترانزیت کشور بود که سال گذشته ۱۴ و هفت دهم میلیون تن جابهجایی ترانزیت ما در کشور بود که این حاصل زحمات و تلاشهای زیادی که از شخص شهید جمهور، مقام عالی وزارت، نشستهایی که با کشورهای مختلف ازجمله کشورهای همسایه و توافقنامههایی که انجام شد الحمدلله این اتفاق میمون و خوب در بحث ترانزیت کشور افتاد.
رشد ۱۰ درصدی ترانزیت کالا نسبت به سال ۱۴۰۱
امانی گفت: همین الان در سه ماهه، باز هم ما ۷۰ درصد نسبت به سه ماهه سال گذشته رشد داشتیم که نزدیک به چهار و نیم میلیون تن الان جابهجایی ترانزیت کشور است. در بخش بار کشور نزدیک ۵۱۵ میلیون تن جابهجایی کالا انجام شد که نسبت به سال ۱۴۰۱؛ ۱۰ درصد باز ما رشد داشتیم. الان در سه ماهه هم نزدیک به چهار و نیم درصد نسبت به سال گذشته رشد داریم که نزدیک به ۱۴۵ میلیون تن جابهجایی بار سه ماهه ما بود.
۱۴۸ میلیون جابهجایی مسافر و رشد ۱۸ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۱
این مقام مسئول گفت: در بحث مسافر؛ یکی از موضوعاتی که ما را رنج میدهد و شرمنده مردم هم شدیم؛ بحث کمبود ناوگان اتوبوسی است که از بعد از کرونا شاید یکی از صنعتهایی که بیشترین آسیب و ضرر را دید، بخش صنعت حمل و نقل مسافری ما در بحث جادهای بود. اتوبوسهای ما نتوانستند فعالیت کنند، خیلی از اینها ناچار شدند ناوگان خود را فروختند یا این که بردند در شرکتها به عنوان سرویس استفاده کردند و ما الان کمبود شدیدی داریم در بخش مسافر، اما سال گذشته الحمدلله در بخش مسافر؛ ۱۴۸ میلیون جابهجایی مسافر داشتیم که نسبت به سال ۱۴۰۱، ۱۸ درصد رشد داشت.
رئیس سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای تصریح کرد: از همه مهمتر؛ بحث اربعین سال گذشته بود که از قبل هم اعلام کرده بودیم هفت هزار ناوگان اتوبوسی به غیر از ناوگان فعال خودمان نیاز داریم که بتوانیم جوابگوی زائرین عزیز باشیم. اما الحمدلله یکی از بهترین سالهای برگزاری اربعین؛ با همه کمبودها و گرفتاریها؛ سال گذشته بود که شخص شهید جمهور تقدیر و تشکر کردند از خدمات وزارت راه و شهرسازی، فرماندهی نیروی انتظامی تقدیر و تشکر کردند، وزیر کشور هم همینطور و الحمدلله این اتفاقات بسیار خوبی بود که در بخش حمل و نقل جادهای ما افتاد.
امانی گفت: در سه سال گذشته نزدیک به ۳۳ هزار ناوگان جدید در بخش باری به کشور وارد شد که این برابری میکند در خصوص نوسازی ناوگان با کل سالهای قبل و مهمترین شاخص آن، این بود که این حاصل اعتماد به بخش خصوصی است. ما هر ساله اگر خودمان میخواستیم بحث نوسازی ناوگان را داشته باشیم، حتماً باید وامهای کم بهره به آنها میدادیم.