• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۲۹۵۷۳۰
تاریخ انتشار: ۰۹ مرداد ۱۴۰۳ - ۱۴:۱۳
سیاسی » دولت

توسعه همکاری‌های تهران ـ هاوانا در همه زمینه‌ها

معاون اول رئیس جمهور گفت: توسعه همکاری‌های تهران ـ هاوانا در همه زمینه‌ها از اولویت‌های سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران است.

توسعه همکاری‌های تهران – هاوانا در همه زمینه‌ها

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، دکتر محمدرضا عارف پیش از ظهر امروز (سه شنبه) در دیدار با «مانوئل ماررو» نخست وزیر کوبا با اشاره به اینکه کوبا از زمان پیروزی انقلاب اسلامی جایگاه ویژه‌ای بین رهبران و مسئولان جمهوری اسلامی داشته است، گفت: چهره‌های انقلابی این کشور همواره الگویی برای جوانان انقلابی ایران بوده اند و مسافت طولانی جغرافیایی مانع از تقویت و بکارگیری دیدگاه‌های مشترک در مسائل بین المللی و روز دنیا نشده و همواره بین دو کشور همبستگی بسیار بالایی وجود داشته است.

معاون اول رئیس جمهور با اشاره به جنایت‌ها و نسل کشی رژیم صهیونیستی در نوار غزه افزود: ایران و کوبا همواره رویکرد مشترکی نسبت به جنایت‌ها علیه مردم مظلوم فلسطین داشته اند و امروز با مسأله خشونت و نسل کشی علیه فلسطینی‌ها روبرو هستیم و برای مقابله با این اقدامات نیاز به همکاری بیشتر بین المللی ایران و کوبا برای رسیدن به آتش بس شرافتمندانه در نوار غزه هستیم.
 
دکتر عارف به همکاری‌ها و تجارب بسیار موفق دو کشور به ویژه در زمینه فناوری زیستی و تولید دارو و بهداشت و سلامت اشاره و تصریح کرد: امیدواریم در دولت چهاردهم همکاری‌های حوزه درمانی و پزشکی و بویژه روابط اقتصادی و بازرگانی در سایر زمینه‌ها با شتاب بیشتری رو به جلو حرکت کند.
 
معاون اول رئیس جمهور با قدردانی از مقامات عالی رتبه کوبا برای حضور در مراسم تحلیف دکتر پزشکیان گفت: مراسم تحلیف رئیس جمهوری یک جشن ملی است که تمام جناح‌های سیاسی داخل با کنار گذاشتن رقابت‌های انتخاباتی به دنبال توسعه و پیشرفت همه جانبه ایران هستند.
 
دکتر عارف با بیان اینکه سطح روابط اقتصادی فی مابین همپای روابط عمیق سیاسی در سال‌های گذشته گسترش و توسعه نیافته است، اظهار داشت: به دلیل برخی از مشکلات، روابط تجاری اقتصادی فعلی به ویژه میان بخش خصوصی دو کشور مطلوب رهبران ایران و کوبا نیست و باید کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی بیش از گذشته فعال شوند و تفاهم نامه‌های همکاری و موافقت نامه‌های بین دولت سیزدهم و دولت کوبا هر چه سریع‌تر نهایی و عملیاتی شود.
 
وی تصریح کرد: توسعه و تعمیق همکاری‌های اقتصادی نباید محدود به تفاهم نامه‌ها و قرارداد‌ها هماهنگی شود و با توجه به ظرفیت‌های بالای دو کشور در حوزه‌های مختلف به ویژه دارویی، علمی و فناوری باید زمینه‌های جدید همکاری ایجاد شود.
 
دکتر عارف با اشاره به تحریم‌های ظالمانه آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران تأکید کرد: ایران تجربه‌های بسیار موفقی در مقابله با تحریم‌ها داشته است و توانسته ایم در حوزه‌های علمی، دفاعی، امنیتی و فناوری‌های پیشرفته به خوداتکایی برسیم و دستاورد‌های ارزنده‌ای داشته باشیم و آمادگی داریم برای مقابله با تحریم‌ها و رسیدن به توسعه و پیشرفت با دولت کوبا رایزنی‌ها و همفکری‌های خود را توسعه دهیم.
 
مانوئل ماررو کروز، نخست وزیر کوبا نیز در این دیدار با تبریک پیروزی دکتر پزشکیان در انتخابات ریاست جمهوری و آرزوی موفقیت در اهداف و برنامه‌های دولت چهاردهم، تصریح کرد: دولت و مردم ایران توانستند با وجود شرایط سخت و پیچیده به وجود آمده پس از شهادت آیت الله رئیسی و دکتر امیرعبداللهیان پای صندوق‌های رأی حاضر شوند و رئیس جمهور خود را انتخاب کنند.
 
نخست وزیر کوبا با تأکید بر اینکه این کشور همواره در چالش‌ها و مسائل مهم بین المللی در کنار جمهوری اسلامی ایران بوده و هست، تصریح کرد: همواره دو کشور در بالاترین سطح ارتباطات سیاسی داشته اند و جمهوری اسلامی ایران دوست راهبردی کوبا در نظام بین الملل و منطقه خاورمیانه بوده است و به همین خاطر مرداد ماه سال جاری چهل و پنجمین سالگرد روابط ایران و کوبا را جشن می‌گیریم.
 
وی با تأکید بر اجرایی شدن هر چه سریع‌تر تفاهم نامه‌ها و موافقت نامه‌های همکاری دو کشور تصریح کرد: در سطح روابط تجاری به حد مورد انتظار نرسیده ایم و با روی کار آمدن دولت چهاردهم زمان و شرایط مناسب عملیاتی شدن این موافقت نامه‌ها به وجود آمده است.
 
نخست وزیر کوبا بر ضرورت توسعه همکاری‌ها در حوزه‌های حمل و نقل، ارتباطات، انرژی، کشاورزی، دارویی و بهداشتی و تولید واکسن تأکید کرد و گفت: باید روابط اقتصادی بین دولت و بخش خصوصی براساس منافع برد برد پایه ریزی شود و از حضور و سرمایه‌گذاری شرکت‌های ایرانی در کوبا استقبال می‌کنیم.
 
وی با قدردانی از حمایت‌های جمهوری اسلامی ایران از کوبا در سطح بین‌المللی، به‌ویژه در مقابله با تحریم‌های کشور‌های غربی، ادامه داد: دولت و مردم کوبا همواره قدردان این حمایت‌ها هستند و در کنار دولت و ملت ایران در همه مسائل بین‌المللی خواهند ماند.
 
ماررو با محکومیت نسل‌کشی و جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین، گفت: پس از حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی به نوار غزه همراه با کشور‌های عدالت‌خواه در محکومیت اقدامات این رژیم مجعول در سطح بین‌المللی گام برداشته‌ایم.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
نشست شورای معادن چهارمحال و بختیاری
تجلیل از پژوهشگران در سمنان
در حوزه قانونگذاری هیچ خلائی برای خیزش اقتصادی دولت نداریم
آغاز ساخت نخستین هنرستان گردشگری در مرودشت
هفته هجدهم لیگ ملی چوگان
فراخوان یازدهمین جشنواره روستا‌ها و عشایر دوست‌دار کتاب
واگذاری اراضی شهرک صنعتی تایباد به منطقه آزاد دوغارون
ممنوعیت خرید مرغ زنده از فروشندگان دوره گرد
عناب، محصولی منحصر‌به‌فرد، اما بی نصیب از فرآوری
از نمایش مستند تا اهدای خون در جشنواره حقیقت
رفع تصرف اراضی ملی در رحیم آباد
برنامه‌های هفدهمین جشنواره ملی پژوهش کانون اعلام شد
کاهش واردات کود آلی به کشور
امضای بیش از ۳۰۰ قرارداد در نمایشگاه فرصت‌های سرمایه گذاری کیش
تجلیل از استعداد‌های برتر ملی دانشگاه فرهنگیان فارس
هشدار پلیس‌راه استان کرمان به رانندگان
سردار زهرایی: ایجاد ۱۱۰ هزار فرصت شغلی از ابتدای سال تاکنون
پایش میدانی وضعیت بهداشتی پرندگان در تالاب نوروزلو و سواحل جنوبی پارک ملی دریاچه ارومیه
افتتاح زمین چمن مصنوعی در روستای گنبد همدان 
با احتیاط در روز‌های بارانی و برفی آذر حرکت کنید
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
گزارش میزان بارندگی در استان کرمان طی ۲۴ ساعت گذشته
ادامه بارش‌ها و هشدار نارنجی هواشناسی برای ۵ استان
اصلاح قیمت شیر خام و ۴ محصول لبنی
از فردا؛ ثبت نام یازدهمین مرحله خرید محصولات ایران‌خودرو
امنیت ملی آمریکا بر محور «منافع صرفاً آمریکایی» استوار شده است
اتوبوس‌های قم ۲۶ آذر رایگان شد
دستور آماده‌باش به استانداران کرمان، فارس، بوشهر و هرمزگان
تصمیمات عملیاتی بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز اعلام شد
لغو تمامی فعالیت‌های ورزشی استان فارس به دلیل هشدار قرمز هواشناسی
مصاف سرخ‌پوشان در تهران؛ تقابل تراکتور با پیکان در تبریز
امروز؛ آخرین مهلت ثبت نام آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۵
­غلامرضا فرخی برترین فرنگی کار جهان شد
ثبت همه املاک فاقد سند الزامی شد
کارآمدی حکمرانی دینی شرط تحقق ایران قوی است
­بازگشت جمعی از افتخار آفرینان کشورمان از بازی‌های پاراآسیایی جوانان
در نور آباد ممسنی ۱۰۱ میلیمتر باران بارید  (۲ نظر)
آمار جنجالی زندانیان مهریه صحت ندارد  (۲ نظر)
عراقچی: آمریکا در هیچ موضوعی صادق نبوده است  (۲ نظر)
نخستین پرواز آزمایشی هواپیمای بویینگ ۷۷۷ شرکت هواپیمایی ماهان  (۱ نظر)
اعلام پایان مأموریت سازمان ملل متحد در عراق  (۱ نظر)
اصلاح قیمت شیر خام و ۴ محصول لبنی  (۱ نظر)
پاراآسیایی جوانان ۲۰۲۵؛ چمسورکی راهی فینال پاراتکواندو دختران شد  (۱ نظر)
کشف انبار احتکار روغن و شکر به ارزش ۱۲۰ میلیارد ریال در زنجان  (۱ نظر)
مدارس ابتدایی هرمزگان غیر حضوری شد  (۱ نظر)
آغاز پیش ثبت نام اعتکاف دانش آموزی در استان کرمان  (۱ نظر)
کنکور تمام طرح‌های تربیتی را نقش بر آب می‌کند  (۱ نظر)
بارش برف وباران در برخی نقاط استان کرمان  (۱ نظر)
ممنوعیت استفاده از گرما تابش و میز آتشدان در مراکز گردشگری و تجاری خراسان رضوی  (۱ نظر)
امروز؛ آخرین مهلت ثبت‌نام در مرحله اول المپیاد‌های علمی کشور  (۱ نظر)
طرح جامع جمع‌آوری آب‌های سطحی اهواز نیازمند ۱۵ همت اعتبار  (۱ نظر)