• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۳۴۱۳۶۴
تاریخ انتشار: ۰۶ مهر ۱۴۰۳ - ۱۲:۳۸
علمی و فرهنگی » راديو تلويزيون

اختصاص بخشی ثابت برای کودکان در رادیو نمایش

بخش ثابتی در رادیو نمایش به پخش آثاری برای کودکان اختصاص یافته است.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، این آثار شنبه تا چهارشنبه در ساعت‌های ۷، ۱۴:۳۰ و ۲۰:۳۰ از رادیو نمایش پخش می‌شوند.


فریدون محرابی بازیگر و نویسنده و کارگردان رادیویی با حضور در استودیو شبکه خبر در خصوص شکل گیری تغییر در جدول پخش رادیو نمایش گفت: گفت و گویی داشتیم با دکتر محسن سوهانی که شرایطی را فراهم کنیم که شنونده نمایش رادیویی باشند و از ایده عمو قصه شروع کردیم و این ایده توسط دکتر سوهانی بسط و گسترش یافت به نام نوار قصه و قرار شد تا قبل از مدرسه عمو قصه را برای بچه‌ها داشته باشیم که شامل قصه‌ها و داستان‌های قدیمی و کودکانه است.

این نویسنده و کارگردان رادیویی ادامه داد: برای سنین بالای ۸ سال قرار شد نمایش‌هایی طراحی کنیم که نمایش‌ها در قالب برنامه‌های نمایش شنیداری تقدیم این عزیزان شود، این برنامه را به دو بخش تقسیم کردیم که یک بخش آن برای قبل از مدرسه است که برای بچه‌ها قصه تعریف می‌کنیم و در این برنامه قصه گویی و یا داستان تعریف کردن داریم، نمایش‌هایی که برای بچه‌ها و برای سنین مختلف تنظیم شده است و اجرا می‌شود.

وی ادامه داد: این برنامه فعلا به صورت زنده پخش نمی‌شود ولی خیلی دوست داریم که از بچه‌ها که شامل رده سنی ۶ تا ۱۴ سال می‌شود دعوت کنیم به استودیوی بزرگ رادیو نمایش بیایند و به طور زنده شاهد اجرای این برنامه باشند.

محرابی در خصوص ویژگی آثار رادیویی برای کودکان گفت: من کتابی نوشتم به نام «خط فرضی شنیداری» که برای دانشجویان آن را نوشتم تعریفی دارم که در درام شنیداری عناصر بصری تبدیل به عناصر شنیداری می‌شود و توسط تخیل و تصویر سازی تصاویر در ذهن مخاطب شکل می‌گیرد.

این قاعده در مورد بچه‌ها هم مصداق پیدا می‌کند، علاوه بر آن ما کار حساس‌تر و ویژه تری داریم، چون بچه‌ها یک ریز بینی ویژه و خاصی دارند دنیای جذابی که بی آلایش دریافت می‌کنند و با توجه به ناخوداگاه پاکی که دارند خیلی سلامت با پدیده‌های اجتماعی برخورد می‌کنند در نمایش هم ما باید مراقب باشیم که این سادگی، سلامت و بی پیرایگی و صمیمیت را داشته باشیم همرا با در نظر گرفتن ظرفیت، الان باید متناسب با ظرفیت بچه‌ها درام شنیداری و تصویرسازی کنیم و بچه‌ها تخیل کنند تا بتوانیم به خوبی محتوا را به بچه‌ها منتقل کنیم.

وی در باره استفاده از موسیقی در آثار کودکان گفت: موسیقی می‌تواند برای نمایش‌ها تزئین باشد که خیلی هم جذاب است، ترانه‌هایی که در ذهن حک می‌شود حتی در دوران کهن سالی هم از ذهن پاک نمی‌شود چرا که از کودکی در گوش بچه‌ها زمزمه شده است و خود ما سرشار از قصه و موسیقی و ترانه هستیم.

این کارگردان رادیویی افزود:در نظر داریم که از بچه‌ها دعوت کنیم به استودیوهشت که استودیوی بزرگ و پر از خاطره‌های جذاب و دیدنی است، بیایند (مهدکودک و کلاس‌های اول و دوم ابتدایی) وبا عمو قصه ما و عروسک‌های بی شمار همراه باشندو بچه‌ها در نمایش‌ها به صورت زنده شرکت کنند و ما باید شرایط را آماده کنیم که بچه‌ها احساس کنند که اینجا جای جذابی­ برای مطرح کردن ایده‌ها و تعریف کردن قصه‌های خودشان است.

وی در پایان گفت: این برنامه رادیویی است و خیلی‌ها ممکن است بگویند وجود عروسک چه اهمیتی دارد که باشد یا نباشد، چون کسی که عروسک‌ها را نمی‌بیند باید بگویم بچه‌هایی که قرار است به استودیو بیایند عروسک‌ها را می‌بینند و از آنها تاثیر و الهام می‌گیرند، بچه‌هایی که نمی‌بینند و فقط می‌شنوند تخیل می‌کنندحالا بچه‌هایی که قرار است در استودیو حضور یابند آنها می‌بینند و می‌توانند تاثیر بگیرند و آن تاثیر را در حضورشان انتقال دهند با عمو قصه و شرایطی که ما قرار است برایشان طراحی کنیم یعنی ما از قبل می‌دانیم که چه شرایطی برای بچه‌ها فراهم کردیم که آنجا یک فضایی باشد که بتوانند خلاقیت خود را بروز دهند.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
خطبه‌های نمازجمعه شهرستان‌های استان
بررسی عوامل توسعه اقتصاد کشاورزی گلستان در برنامه میز اقتصاد شبکه خبر
رئیس جمهور عشق‌آباد را به مقصد تهران ترک کرد
استقبال روس‌زبان‌ها از آثار فاخر ایرانی به زبان روسی
­تنیس روی میز پاراآسیایی جوانان؛ ثبت ٣ پیروزی و ٤ شکست برای نمایندگان ایران
تکواندو بازی‌های پاراآسیایی جوانان؛ ایمانی در ثانیه آخر طلایی شد
پیوند بنا‌های میراث جهانی کاخ گلستان با تاریخ هنر آینه‌کاری
برگزاری محفل اُنس با قرآن کریم در روستای انبارسر کیاشهر
برد پرگل وارو انرژی مریوان در خانه
تاکید امامان جمعه کردستان بر نقش آفرینی زنان در نظام جمهوری اسلامی
برگزاری محفل انس با قرآن در سراب
دیدار نایب رئیس اتحادیه جهانی کشتی با رئیس کمیته ملی المپیک
کاشت نهال به نام سایه مادر در علی آبادکتول
تقویت زیست‌بوم بازی‌سازی کشور با تمرکززدایی و استفاده از ظرفیت‌های استانی
­مریم عبدالله پور طلایی شد، زهرا رحیمی نقره گرفت
قصه پر غصه منزوی از سر کرانمندی تن در مقابل بی‌کرانگی روح بوده است
کشف داروهای غیرمجاز در نیشابور
غافلگیری استاندار ایلام روی آنتن زنده
برگزاری همایش آموزش توجیهی هیئت‌های نظارت بر انتخابات
الگوگیری از سیره حضرت فاطمه (س) ضامن سلامت خانواده و جامعه است
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
میزان بارش باران در ایستگاه های هواشناسی استان فارس
میزان بارش برف در فریدونشهر
بارش نخستین برف و باران پاییزی در سپیدان
آخرین وضع بارش برف در محور‌های مواصلاتی اصفهان
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری
آبگرفتگی معابر شهری در آبادان
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج
ثبت صد میلیمتر بارش در همدان
شاخص هوای شیراز امروز ۲۰ آذر ۱۴۰۴
میزان بارش‌های اخیر در کهگیلویه وبویراحمد تا ساعت ۶:۳۰ امروز
میزان بارش‌های اخیر تا ساعت ۱۲ و ۳۰ دقیقه امروز
هدر رفتن آب در تصفیه آب خانگی
جشن نجات ۱۰ هزار جان با سلول‌های بنیادی
اعلام اسامی مسافران حادثه واژگونی اتوبوس یاسوج در جاده سمیرم
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج با سه کشته و ۱۵مصدوم
مخالفت شهرداری تهران با اجرای طرح ترافیک تا پایان سال  (۹ نظر)
میزان بارش برف در فریدونشهر  (۲ نظر)
شرط آمریکا برای استفاده ترکیه از جنگنده اف-۳۵  (۲ نظر)
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
آمریکا نمی‌خواهد ایران قدرت تولید کند  (۱ نظر)
شاخص هوای شیراز امروز ۲۰ آذر ۱۴۰۴  (۱ نظر)
اعلام اسامی مسافران حادثه واژگونی اتوبوس یاسوج در جاده سمیرم  (۱ نظر)
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج با سه کشته و ۱۵مصدوم  (۱ نظر)
بازگشت آموزش حضوری به تمام مدارس مازندران از شنبه ۲۲ آذر  (۱ نظر)
بلیت سینما‌ برای بانوان نیم‌بها شد  (۱ نظر)
لالی، اندیمشک و مسجدسلیمان، پربارش‌ترین نقاط خوزستان  (۱ نظر)
۱۳ مصدوم در پی انحراف اتوبوس در جاده دنا  (۱ نظر)
پیشنهاد میزان افزایش حقوق‌ها با دولت، اما تصویب با مجلس است  (۱ نظر)
اجراي مرحله بيست و سوم طرح آرامش در شهر  (۱ نظر)
پویش سراسری درختکاری در گلستان شهدا؛۲۰آذر  (۱ نظر)