پخش زنده
امروز: -
مدیرکل امور زنان وخانواده شهرداری تهران اعلام کرد قرار است تا روز دختر ۶ مرکز «شهردخت» افتتاح شوند و به عنوان مراکز نوآوری ویژه دختران خدمات ارائه دهند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مریم اردبیلی در مجمع فعالان حوزه خانواده شتاب دهی کنشگری زنان و دختران در حل مسائل شهر تهران و ارتقای عاملیت خانواده در شهر را یکی از رویکردهای اصلی مدیریت شهری در حوزه زنان و خانواده برشمرد و گفت: ما یک میلیون و ششصد هزار مترمربع فضای ویژه بانوان درشهرتهران داریم که از ابتدای دهه ۹۰ با تشکیل بوستان بهشت مادران رقم خورد و به مرور زمان، تکثر پیدا کرد و شهربانوها هم به آنها اضافه شد.
وی با بیان اینکه مطابق آمار ۷ میلیون نفر از امکانات ۹ بوستان بزرگ ویژه بانوان در سطح پایتخت و برنامههای خاص و فضاهای ورزشی آن بهره مند شده اند، افزود: به غیر از بوستان های بانوان ۲۲ شهربانو نیز فعال است و در دوره جدید مدیریت شهری به تنها شهردخت آزمایشی ، شش مرکز دیگر افزوده شده که قرار است تا روز دختر هم ۶ مرکز دیگر فعال و در نهایت ۱۲ شهردخت به عنوان مراکز نوآوری ویژه دختران خدمات ارائه دهند.
اردبیلی یادآور شد: امسال نیم همت صرف بهسازی، به روز کردن و متناسب سازی این فضاهای ویژه بانوان شده که به زعم ما هنوز کم است.
مشاور شهردار تهران در امور زنان و خانواده همچنین با اشاره به این نکته که خانواده محور بودن در شهر به معنای این نیست که شهر ما تبدیل به شهر دوستدار خانواده شده است، گفت: در رویداد ایده پردازی تهران خانواده که سال گذشته برگزار شد ۲ هزار و ۳۰۰ گروه برای اداره بهتر شهر به ما ایده دادند که چگونه «خانواده» میتواند قابلیت کنش و رسمیت داشته باشد؛ این ایدهها در حیطههای مختلف، ناظر به کنشگری بود.
وی با بیان اینکه بیش از ۷۰۰ ایده در بانک اطلاعاتی ذخیره شده و بکر و قابل اجرایی هستند، افزود: باید تاکید کنم که نگاه ما به خانواده محوری در شهرتهران، فقط در عرصههای فرهنگی و اجتماعی نیست؛ بلکه سایر حوزهها مثل شهرسازی و عمران، خدمات شهری و... در بر میگیرد. ما باید تلاش کنیم ایدههای تهران خانواده حداقل در بخشی از سیاست گذاریمان لحاظ شود.
اردبیلی همچنین به رویداد «ریحان شهر» اشاره و خاطر نشان کرد: تلاش کردیم در این رویداد از ظرفیت زنان در محلات برای حل مسایل محله و خودشان بهره ببریم.
به گفته مشاور شهردار تهران در امور زنان وخانواده، مدیریت شهری به ۲ و نیم میلیون خانواده ساکن در پایتخت، نه به عنوان مسئله، بلکه به عنوان واحد حل مسئله نگاه می کند.