پخش زنده
امروز: -
میزان فرونشست زمین در دشت سلماس با رسیدن به ۱۵ سانتی متر، به مرحله فوق بحرانی رسیده است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، پدیده فرونشست زمین در آذربایجان غربی میانگین حدود ۷ سانتی متر است که این میزان در دشت های سلماس به حدود ۱۵ سانتی متر رسیده و منطقه را با وضعیت فوق بحرانی مواجه کرده است.
معاون عمرانی و برنامه ریزی فرمانداری سلماس می گوید: فرونشست زمین پدیده تقریبا نوظهوری است که بیش از ۱۵۰ کشور از جمله ایران با آن درگیر هستند؛ بر اساس اعلام مجامع بین المللی فرونشست سالانه ۴میلیمتر از زمین بحران است؛ در حالی که فرونشست زمین در سلماس به بیش از ۱۵سانتی متر رسیده است .
معصوم زادگان افزود :برای مقابله با این پدیده ۳میلیارد تومان در مرحله اول اعتبار مصوب شده که در صورت تخصیص عملیات آبخیزداری را شروع خواهیم کرد .
مدیر امور منابع طبیعی و آبخیزداری سلماس هم کل عرصه دشت سلماس را ۶۱۰کیلومتر مربع بیان کرد گفت :سه شهر ارومیه سلماس خوی با این پدیده مواجه اند که دشت سلماس رتبه اول را بخود اختصاص داده است .
فرمنش گفت :١٤٠ کیلومتر مربع از دشت های سلماس به طرف آذربایجان شرقی در معرض فرونشست زمین قرار گرفته است که میزان فرونشست زمین در سلماس در منطقه لکستان کاملا محسوس است.
مدیر امور آب سلماس هم گفت : براساس گزارشهای موجود، پمپاژ بی رویه آب و برداشت های غیر مجاز باعث شده که دشت سلماس به وضعیت فوق بحرانی فرونشست برسد و در این بخش افت متوسط آبخوان حدود ۱۸ سانتی متر است و سالیانه در حدود ۵ میلون متر مکعب کسری مخزن داریم.
باقری تاکید کرد: توسعه طرح های آبیاری نوین ،پرکردن چاه های کشاورزی غیر مجاز و مدیریت بهینه مصرف آب می تواند نقش مهمی در عدم فرونشست زمین در دشت های سلماس داشته باشد .
او از کسری آبخوان و اضافه برداشت ۳۲ میلیون مترمکعبی آب از چاه های استان خبرداد.
باقری اضافه کرد: سلماس، خوی، ارومیه و میاندوآب بیشترین میزان ممنوعیت را دارند به طوری که در این مناطق، مجوز چاه برای کشاورزی صادر نمیشود ولی برای آب شرب و صنایع کم آب بر مشکلی در این خصوص وجود ندارد.