• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۴۴۹۴۳۱
تاریخ انتشار: ۱۸ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۲:۵۷
علمی و فرهنگی » راديو تلويزيون

گفتگوی اختصاصی شبکه خبر با فریدون محرابی بازیگر و مدرس تئاتر

نمایش‌های «هملت»، «مرغ دریایی» و «گوشه نشینان آلتونها» از جمله نمایش‌های رادیویی آماده پخش با بازی و کارگردانی فریدون محرابی است.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، فریدون محرابی در آیین پایانی چهل و سومین جشنواره تئاتر فجر هم لوح تقدیربهترین بازیگری مرد در بخش مسابقه تئاتر صحنه‌ای را دریافت کرد.

آقای فریدون محرابی بازیگر و مدرس تئاتر با حضور در استودیو شبکه خبر در باره نمایش ترور گفت: در نمایش «ترور» من نقش خلبان یک هواپیمای جنگی را که در شرایط خیلی خاصی به یک هواپیمای مسافربری که تروریست‌ها هدایت آن را برعهده گرفته بودند متاسفانه شلیک می‌کند که آن هواپیما در استادیومی که ۷۰ هزار نفر در آنجا بودند سقوط نکند.

محرابی ادامه داد: این کار یک کار تعاملی بود که از همان لحظه اول تماشاگر‌ها هیات منصفه را تشکیل می‌دادند برگه‌هایی تقدیم آنها می‌شد که انتهای آن تبرئه و محکوم بود و آنها در طول نمایش مشارکت می‌کردند در تئاتر به خصوص قسمت پایانی که باید نظر می‌دادند و هر نظری که می‌دادند قاضی هم همان نظر را اعلام می‌کرد، چون نظر مردم و هیات منصفه بود.

وی ادامه داد: اخیرا چند کار انجام دادم به نام باغ وحش شیشه‌ای، گوشه نشینان آلتون‌ها و هملت امسال این چند کار من بود که به عنوان بازیگر و کارگردان در اداره کل نمایش رادیویی قرار گرفتند.

محرابی افزود: چند کار بود که دفتر ادبیات برای تولید هماهنگ کرده بود، و برای من باز تولید این کار‌ها لازم بود، بعضی کار‌ها از زمان‌های خیلی گذشته تولید شده بود و نیاز بود که به روز شود و این نیاز برای مخاطب امروز ملموس بود.

این کارگردان و مدرس تئاتر ادامه داد: جذابیت و اعتباری که هملت دارد در تبدیل به یک اثر رادیویی از دست نمی‌رود چرا که هر مدیومی ویژگی‌های خود را دارد، درام شنیداری ویژگی‌های خودش را دارد از طریق عنصر تخیل و تصویر سازی در ذهن مخاطب قرار است شکل بگیرد و قرار نیست که اگر درامی در رادیو تولید می‌شود ما مقایسه کنیم با تئاتر یا مقایسه کنیم با سینما اینها همان طور که در بخش ادبیات نمایشی تبدیل و تنظیم می‌شوند یعنی یک نمایشنامه اگر بخواهد تبدیل به فیلم شود تبدیل می‌شود به فیلمنامه، یا اگرقراره که نمایش رادیویی باشد برای شنیدن تنظیم می‌شود؛ به هر حال یک اثر هر قدر هم که برجسته باشد اگر کارگردان یا بازیگر مسلط به آن رسانه باشند می‌توانند در هر رسانه‌ای آن را اجرا کنند.

محرابی افزود: همان اندازه که یک بازیگر معروف در سینما اگر بخواهد یک درام رادیویی را کار کند باید مالکیت میکروفون و پرسپکتیو و کار با میکروفون را یاد بگیرد همان اندازه یک بازیگری که در درام شنیداری کار می‌کند و باید برای کارحتی برای یک سکانس در سینما مدیوم تصویر را بشناسد.

وی در پایان در خصوص مرسوم بودن بازی کارگردان‌ها در درام‌های شنیداری گفت: دست ما برای دعوت از بازیگران باز نیست و تنوع صدا‌ها هم برای درام شنیداری لازم است من اگر می‌توانستم از بیرون بازیگر دعوت کنم خودم در نمایش‌هایی که کارگردانی می‌کنم بازی نمی‌کردم چرا که­ کارگردان وقتی در نمایش بازی می‌کند بخشی از تمرکزش در کارگردانی از بین می‌رود.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
کشت موفق گیاه کینوا در زارچ
برگزاری آزمون پذیرش وکالت در گیلان
کتابخانه‌ای با ۵ هزار جلد کتاب کودک
دستگیری باند حفاران غیرمجاز در میانه
صدور هشدار سطح زرد هواشناسی در خراسان جنوبی
اسامی مسافران حادثه واژگومی اتوبوس یاسوج در جاده سمیرم
هشدار مدیریت بحران در پی تداوم بارش‌ها در قزوین
دوگانه سوز شدن ۱۱ هزار و ۵۰۰ خودرو در جنوب آذربایجان غربی
انهدام باند ۴ نفره کلاهبرداری سایبری در لرستان
آغازطرح کپه کاری و احیای مراتع دهگلان
دستگیری دو شکارچی و یک صیاد غیرمجاز در شاهین‌دژ
بازداشت طراح ترور وزیر امور مهاجرین سابق افغانستان
برگزاری شب شعر
صعود استقلال جویبار به فینال لیگ برتر کشتی آزاد کشور
ادامه بارش و افت دما در قزوین تا سه روز آینده  
سرعت غیر مجاز عامل واژگونی اتوبوس
قرارداد خرید ۵۰۰۰ دستگاه اتوبوس برقی نهایی شده است
پرچم داری خراسان جنوبی در مسابقه منطقه‌ای طعم امید ۵
افزوده شدن ۹ کلاس به ظرفیت مدارس تفرش
اجرای مصوبه دولت در خصوص بنزین
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
میزان بارش برف در فریدونشهر
بارش نخستین برف و باران پاییزی در سپیدان
آخرین وضع بارش برف در محور‌های مواصلاتی اصفهان
آبگرفتگی معابر شهری در آبادان
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری
ثبت صد میلیمتر بارش در همدان
میزان بارش‌های اخیر در کهگیلویه وبویراحمد تا ساعت ۶:۳۰ امروز
میزان بارش‌های اخیر تا ساعت ۱۲ و ۳۰ دقیقه امروز
هدر رفتن آب در تصفیه آب خانگی
جشن نجات ۱۰ هزار جان با سلول‌های بنیادی
پوتین حمایت خود را از دولت ونزوئلا اعلام کرد
خوشحالی مردم کهگیلویه و بویراحمد از بارش باران
شارژ اعتبار دهک‌های درآمدی ۱ تا ۳ از شنبه ۲۲ آذر
بسته فرهنگ و هنر ۱۴۰۴/۰۹/۲۰
دشمن فهمیده ایران با فشار نظامی تسلیم و تصرف نمی‌شود
مخالفت شهرداری تهران با اجرای طرح ترافیک تا پایان سال  (۹ نظر)
میزان بارش برف در فریدونشهر  (۲ نظر)
شرط آمریکا برای استفاده ترکیه از جنگنده اف-۳۵  (۲ نظر)
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
آمریکا نمی‌خواهد ایران قدرت تولید کند  (۱ نظر)
نامه وزیر ارتباطات درباره سیم‌کارت‌های سفید  (۱ نظر)
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج با سه کشته و ۱۵مصدوم  (۱ نظر)
بلیت سینما‌ برای بانوان نیم‌بها شد  (۱ نظر)
لالی، اندیمشک و مسجدسلیمان، پربارش‌ترین نقاط خوزستان  (۱ نظر)
۱۳ مصدوم در پی انحراف اتوبوس در جاده دنا  (۱ نظر)
پیشنهاد میزان افزایش حقوق‌ها با دولت، اما تصویب با مجلس است  (۱ نظر)
دیدار رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست با وزیر محیط‌ زیست کنیا  (۱ نظر)
اجراي مرحله بيست و سوم طرح آرامش در شهر  (۱ نظر)
پویش سراسری درختکاری در گلستان شهدا؛۲۰آذر  (۱ نظر)
رئیس مرکز آمار قوه قضائیه: تا پایان سال مردم دارای دستیار هوشمند می‌شوند  (۱ نظر)