• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۵۰۵۴۱۹
تاریخ انتشار: ۰۳ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۰:۳۳
اقتصادی » کشاورزی، روستا و عشایر

حفاظت از جنگل‌های زاگرس با اجرای بسته جنگلداری اجتماعی

معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری از اجرای «بسته جنگلداری اجتماعی» خبر داد و گفت: این طرح با هدف کاهش وابستگی بومیان به منابع جنگلی و از طریق ارائه آموزش و تسهیلات، بهبود معیشت جوامع محلی را تأمین می‌کند.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، در جلسه هماهنگی همایش بین‌المللی مدیریت پایدار جنگل‌های زاگرس که با حضور مدیران سازمان منابع طبیعی، دوازده استان زاگرس‌نشین و سازمان برنامه و بودجه، برگزار شد، رسول اشرفی‌پور، معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری، در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار این خبرگزاری، میز کشاورزی و روستا، به تشریح مفصل برنامه‌های این سازمان برای حفاظت و احیای این پهنه ارزشمند طبیعی پرداخت. این نشست، که در فضایی تخصصی و با هدف هم‌اندیشی و تبادل نظر برگزار شد، فرصتی را فراهم آورد تا چالش‌های پیش روی جنگل‌های زاگرس به طور دقیق بررسی و راهکار‌های عملی برای مقابله با آنها ارائه شود.

اشرفی‌پور در ابتدای سخنان خود، با اشاره به اهمیت تاریخی، زیست‌محیطی و اقتصادی جنگل‌های زاگرس، اظهار داشت: جنگل‌های زاگرس، به عنوان یکی از مهم‌ترین رویشگاه‌های جنگلی ایران، با قدمتی بیش از ۱۳ هزار سال، نه تنها زیستگاه گونه‌های گیاهی و جانوری متنوعی هستند، بلکه نقش حیاتی در تامین آب، حفظ خاک و تنظیم اقلیم منطقه ایفا می‌کنند. این جنگل‌ها، همچنین، منبع درآمد و معیشت میلیون‌ها نفر از جوامع محلی هستند که به طور مستقیم و غیرمستقیم به آنها وابسته‌اند.

وی در ادامه، با برشمردن چالش‌های متعددی که جنگل‌های زاگرس با آنها مواجه هستند، افزود: “متاسفانه، جنگل‌های زاگرس در سال‌های اخیر با تهدیدات جدی رو‌به‌رو بوده‌اند. برداشت‌های غیرمجاز چوب و گیاهان دارویی، چرای بی‌رویه دام، آتش‌سوزی‌های عمدی و غیرعمدی، تغییر کاربری اراضی جنگلی به منظور توسعه کشاورزی و صنعتی، و اجرای پروژه‌های عمرانی نامناسب، از جمله مهم‌ترین عواملی هستند که باعث تخریب و نابودی این جنگل‌ها شده‌اند. ”

معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی، با تاکید بر ضرورت اتخاذ رویکردی جامع و مشارکتی در مدیریت جنگل‌های زاگرس، تصریح کرد: “حفاظت از جنگل‌های زاگرس، نیازمند تلاش و همکاری همه ذینفعان است. دولت، سازمان‌های مردم‌نهاد، جوامع محلی، و بخش خصوصی، باید با هم متحد شوند و در راستای حفظ و احیای این جنگل‌ها گام بردارند. ”

وی در همین راستا، از اجرای طرح‌های مدیریت منابع جنگلی با مشارکت جوامع محلی در قالب “بسته جنگلداری اجتماعی” خبر داد و افزود: “این طرح، بر اساس رویکردی جامعه‌محور طراحی شده است و هدف آن، توانمندسازی جوامع محلی و افزایش مشارکت آنها در حفاظت از جنگل‌ها است. در این طرح، با ارائه آموزش‌ها و تسهیلات لازم، تلاش می‌شود تا معیشت جوامع محلی بهبود یابد و وابستگی آنها به منابع جنگلی کاهش یابد.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

 

اشرفی‌پور همچنین از برگزاری همایشی ملی با هدف ایجاد هماهنگی بین دستگاه‌های مختلف و تدوین بسته‌های مدیریتی جامع با مشارکت دستگاه‌های زیربط و جوامع محلی خبر داد و افزود: “این همایش، فرصتی را فراهم خواهد کرد تا کارشناسان و متخصصان از سراسر کشور، در مورد چالش‌های پیش روی جنگل‌های زاگرس تبادل نظر کنند و راهکار‌های عملی برای مقابله با آنها ارائه دهند. ”

معاون امور جنگل سازمان منابع طبیعی، در ادامه سخنان خود، برنامه‌های حفاظت فیزیکی از جمله مهار آتش‌سوزی و کنترل آفات را از دیگر اولویت‌های سازمان منابع طبیعی برشمرد و تاکید کرد که آموزش و تجهیز نیرو‌های جنگلبانی و همیاران طبیعت در این زمینه از اهمیت بسزایی برخوردار است. وی همچنین از تخصیص اعتبارات لازم برای خرید تجهیزات مدرن اطفای حریق و آموزش نیرو‌های متخصص در این زمینه خبر داد.

رسول اشرفی‌پور، با اشاره به قانون توقف بهره‌برداری چوبی از جنگل‌های شمال که در قانون برنامه ششم توسعه مصوب و در برنامه هفتم نیز مورد تاکید قرار گرفته، اعلام کرد این سازمان خود را موظف به تمکین از قانون می‌داند. او با تشریح اقدامات انجام شده پس از توقف بهره‌برداری، بر اجرای طرح‌های جنگلداری صیانتی در سطح حوزه‌های آبخیز تاکید کرد و این طرح‌ها را مبتنی بر توجه به اقدامات اجتناب‌ناپذیر جنگل‌های شمال دانست.

اشرفی‌پور، مرمت هرس درختان، مرمت جاده‌های جنگلی (به طول بیش از ۸۰۰۰ کیلومتر)، جنگل‌کاری و غنی‌سازی، مدیریت پارک‌های جنگلی، زراعت چوب و پرورش جنگل را از جمله این اقدامات فنی برشمرد که با مشارکت جوامع محلی و مجریان بخش تعاونی انجام خواهد شد.

وی همچنین خاطرنشان کرد که قانون توقف بهره‌برداری چوبی، منجر به تقویت ساختار افقی و عمودی توده‌های جنگلی شمال کشور، تقویت تنوع زیستی و حفاظت از خاک شده است.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
کشف برنج احتکاری در لنگرود
نمایش توانمندی فضایی کشور با پرتاب ۳ ماهواره
تدوین طرح جامع حمل‌ و نقل تبریز و حومه
آغاز فصل تازه همکاری‌های اقتصادی البرز و اقلیم کردستان عراق
روند اجرای طرح‌های حمایتی مسکن در ۱۰۸ شهر استان
پیش بینی غبارآلودگی هوای سمنان
توصیه معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری البرز در روز‌های آلوده
پیگیری مشکلات طرح هادی روستایی در گیلان
نشست ستاد اقامه نماز شهرستان سیاهکل
سقوط آسانسور ۶ نفر را راهی بیمارستان کرد
تعطیلی سالن‌های نمایش به مناسبت شهادت امام علی‌النقی
آغاز نام نویسی مراسم اعتکاف در گیلان
فراخوان جمع‌آوری فرآورده‌های غیرمجاز و دارای مشکلات کیفی
کمبودی در بازار مرغ خراسان شمالی وجود ندارد 
همبستگی بیش از پیش نیرو‌های مسلح در راستای خدمت مضاعف به مردم
بسته خبر‌های کوتاه ۲ دی در یک نگاه
نمایشگاه رباتیک و مدار‌های هوشمند در صومعه‌سرا
ورزشی‌های دوم دی ماه در استان سمنان
برگزاری مجمع عمومی سالیانه هیات گلف آذربایجان‌شرقی
برگزاری انتخابات هیأت چوگان گیلان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
جبران کسری حقوق کارکنان با کالابرگ
توافق طرف‌های یمنی برای تبادل هزاران اسیر
دولت برای مصوبه بنزینی خود اصلاحیه داد
نبود اتفاق نظر در شورای امنیت درباره اسنپ بک
«فواد ۱۲۸» سامانه‌ای برای شنیده شدن صدای مردم
دلار در مرکز مبادله ۱۱۲ هزارتومانی شد
مالکیت سامانه «کاتب» به سازمان ثبت منتقل می‌شود
مدارس مازندران فردا چهارشنبه غیرحضوری شد
تأکید شورای‌عالی شهرسازی بر تأمین زمین برای طرح‌های مسکن
زلنسکی: مذاکرات برای پایان جنگ با روسیه به نتیجه نزدیک می‌شود
اعلام ضوابط جدید تسهیلات مسکن
آدرس محل توزیع برنج دولتی در شهرستان بویراحمد
افزایش آلودگی هوا در کلان شهر‌ها؛ ورود سامانه بارشی از غرب
امروز آب دستگاه‌های پرمصرف قطع می‌شود
رونمایی از نماهنگ رسمی فیلم «احمد»
معلم کهگیلویه و بویراحمدی حائز رتبه دوم کشوری  (۶ نظر)
دبیر: اجازه رفتن امیر رضا به جمهوری آذربایجان را نخواهم داد  (۱ نظر)
کاهش ۹ میلیون لیتری مصرف روزانه بنزین  (۱ نظر)
تعیین نحوه تعدیل اقساط مهریه مطابق با نوسانات نرخ طلا و سکه  (۱ نظر)
تمدید مهلت ثبت‌نام آزمون دانشجومعلمان تا ۵ دی  (۱ نظر)
۳۱ هزار دستگاه خودرو برای ۱۰ میلیون نفر  (۱ نظر)
هوای تبریز، ناسالم برای گروههای حساس  (۱ نظر)
واریز یارانه حمایتی «یسنا» برای مادران   (۱ نظر)
آغاز ثبت‌نام مراسم معنوی اعتکاف در استان از چهارشنبه  (۱ نظر)
اختصاص ۹ هزار و ۱۰۰ واحد زمین برای متقاضیان طرح جوانی جمعیت در خوزستان  (۱ نظر)
اژه‌ای: مقابله دستگاه قضا با فساد، گزینشی نیست  (۱ نظر)
آمریکا ۱۰۴ غیرنظامی را کشت  (۱ نظر)
دستبند پلیس بر دستان عامل تیراندازی در خمام  (۱ نظر)
توقیف سومین نفتکش عازم ونزوئلا از سوی آمریکا  (۱ نظر)
برگزاری یادواره شهدای کارگر بسیجی در مشهد  (۱ نظر)