• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۵۰۵۷۱۳
تاریخ انتشار: ۰۳ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۴:۲۷
علمی و فرهنگی » راديو تلويزيون

موضوعات روز معماری ایران در بوته نقد «مان»

«مان» برنامه تلویزیونی تخصصی نقد معماری‌ست که منحصرا به مسائل مربوط به معماری و شهرسازی در سکونت‌گاه‌های ایران می‌پردازد.

به گزارش خبر گزاری صدا و سیما ،­ «مان» (به معنای خانه) تلاش دارد به جای تمرکز بر مبانی نظری حوزه معماری، محکی باشد تا اتفاقات میدان معماری و شهرسازی را بر اساس دانش و تجربه موجود به نقد بنشیند و موضوعات مختلف معماری کشور را که شهر‌های امروز ما به آن مبتلاست بررسی کند.

آقای ابراهیم ارجمندی مستند ساز و تهیه کننده و سردبیر برنامه «مان» با حضور در استودیو شبکه خبر درباره نو آوری این برنامه گفت:­ ویژگی برنامه «مان» این است که بدیلی در رسانه ندارد­ و علت آن این است که این برنامه، یک برنامه تخصصی­ حوزه معماری و شهر سازی است، ما برنامه معماری و شهر سازی زیاد داشتیم ولی لابه لای برنامه‌های دیگر به طور موضوعی به آن پرداخته شده ولی برنامه «مان» کاملا تخصصی در حوزه معماری و شهرسازی است که به صورت زنده با حرفه‌مندان این عرصه گفت‌و‌گو و دیدار می‌کند و مستند‌های کوتاه چند دقیقه‌ای تهیه­ و به مخاطبان ارائه می‌کند.

ارجمندی ادامه داد: ما همیشه داخل یک فضای معماری هستیم، معماری اساسا خودش یک رسانه است و­برای مثال وقتی گفته می‌شود­ هخامنشیان چیزی که در ذهن می‌آید معماری و شهر سازی و بناهای­ این قوم است، انچه که از گذشته برای آیندگان باقی می‌ماند، اتفاقا معماری و شهرسازی آنها است، برای همین آنچه که بسیار اهمیت دارد که آیندگان درباره وضعیت فعلی معماری ما چه می‌بینند و چه قضاوت می‌کنند و انچه که مبنای قضاوت آنها خواهد بود معماری و شهرسازی ما است، معماری اساسا حرفه تمدن سازی است، حرفه‌ای است که تمدن‌ها را می‌سازد و تا آینده حفظ می‌کند، ما اگر به گذشته در برنامه «مان» می‌پردازیم، درباره همین قضاوت می‌کنیم که گذشتگان چطور زندگی می‌کردند و چطور معماری می‌کردند و ما چطور باید اینها را بعد از چند هزار سال­ حفظ کنیم، ­­معماری امروز ما، چون مبنای قضاوت آینده خواهد بود، ما باید چطور معماری کنیم که زیبنده و ارزنده تمدن ایرانی باشد.

وی افزود: معماری معاصر یعنی معماری صد سال گذشته تا امروز، این یک قرن، ­معماری‌هایی که داشتیم، معماران دنبال این بودند که تصمیم بگیرند و سر دوراهی‌های مختلف که به سمت معماری غرب بروند یا به سمت ­معماری بین المللی بروند و یا به­ تاریخ و ریشه‌ها و هویت‌های خود وصل باشند، بین این دو راهی‌ها همیشه یک­ انتخاب‌هایی کردند که گاه پاسخ معتبری دادند که درست بوده یا غلط بوده و این مبنای قضاوت است.

سردبیر برنامه «مان» ادامه داد: حرفه‌مندان و کارشناسان در این برنامه درباره همین مسیر‌ها صحبت می‌کنند که آیا معماری که امروز مسیر خودش را پیدا می‌کند، در مسیر درستی حرکت می‌کند، به تاریخ و هویت ما بر می‌گردد یا نه یک معماری وارداتی است که عکس برگردان معماری غرب است.

ارجمندی درباره پرداخت برنامه هم گفت: اول این که ما همیشه وقت کم می‌آوریم و دوم ما حرفه مندان­­بسیار زیادی داریم، دغدغه‌ها، موضوعات و آنچه که ما باید به آن بپردازیم دریای وسیعی است.

ناترازی مسکن و بحث انرژی همه، چون موضوعات میان رشته‌ای است، بسیار متصل به زندگی روزمره مردم است و ما اگر بحث ناترازی مسکن را داریم یک سر ان در اقتصاد است، ما ۸۴۰ دانشکده معماری و شهر سازی در داخل کشور داریم و بسیاری از اینها در ایران مشغول به کار هستند بعضی‌ها مهاجرت کردند و رفتند و بعضی معمارانی که حتی قبل از انقلاب در ایران بودند و بعد از انقلاب هم بودند ولی الان مهاجرت کردند، کسانی که ما الان از معماری‌های آنها لذت می‌بریم و آنها را می‌شناسیم، ما با این معماران ارتباط گرفتیم، چون قلبا ایران را دوست دارند و به عنوان حرفه مندی که کاملا راه حل‌ها را دارند ما با آنها در برنامه ارتباط­ زنده برقرار می‌کنیم.

این مستند ساز درباره دشواری تولید برنامه گفت: دشواری تولید برنامه یک بخش زیادی به مستندهایی­ برمی گردد که ما مشغول تولید ان‌ها هستیم و فضای­ شهری و زندگی مردم را دارد، اساسا تولید کردن تولید صنعت بسیار سخت است مثلا اگر درباره شوشتر نو صحبت می‌کنیم چیزی که از ان در فضای اینترنتی و رسانه‌ای فقط چند عکس از آن در دسترس است، در صورتی که ما باید تیم بفرستیم به شهرستان‌ها و تولید تصاویری کنند که برای آینده ماندگار باشد، ­­معماران جوان کشور بنا‌های بسیار ارزنده‌ای در سطح کشور می‌سازند و ما با این معماران­ ارتباط داریم و تیم می‌فرستیم از بنا‌های خوبی که این عزیزان ساخته‌اند تصویر برداری می‌کنند و اینها را در قالب مستند‌های ۴ دقیقه‌ای تولید و پخش می‌کنیم که یکی از سختی‌های کار هم همین بخش است.

ارجمندی در پایان درباره تغییرات برنامه گفت: ما یکی از برنامه‌هایی که داریم این است که به سمت این برویم که به جای این که لوکیشن برنامه فقط داخل فضای استودیو باشد ورود کنیم به بعضی از فضا‌های فرهنگی داخل کشور مثل عمارت‌های تاریخی، و در این بنا‌ها برنامه را برگزار کنیم تا مردم با زیبایی‌های این مکان‌های تاریخی بیشتر آشنا شوند.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
کشت موفق گیاه کینوا در زارچ
برگزاری آزمون پذیرش وکالت در گیلان
کتابخانه‌ای با ۵ هزار جلد کتاب کودک
دستگیری باند حفاران غیرمجاز در میانه
صدور هشدار سطح زرد هواشناسی در خراسان جنوبی
اسامی مسافران حادثه واژگومی اتوبوس یاسوج در جاده سمیرم
هشدار مدیریت بحران در پی تداوم بارش‌ها در قزوین
دوگانه سوز شدن ۱۱ هزار و ۵۰۰ خودرو در جنوب آذربایجان غربی
انهدام باند ۴ نفره کلاهبرداری سایبری در لرستان
آغازطرح کپه کاری و احیای مراتع دهگلان
دستگیری دو شکارچی و یک صیاد غیرمجاز در شاهین‌دژ
بازداشت طراح ترور وزیر امور مهاجرین سابق افغانستان
برگزاری شب شعر
صعود استقلال جویبار به فینال لیگ برتر کشتی آزاد کشور
ادامه بارش و افت دما در قزوین تا سه روز آینده  
سرعت غیر مجاز عامل واژگونی اتوبوس
قرارداد خرید ۵۰۰۰ دستگاه اتوبوس برقی نهایی شده است
پرچم داری خراسان جنوبی در مسابقه منطقه‌ای طعم امید ۵
افزوده شدن ۹ کلاس به ظرفیت مدارس تفرش
اجرای مصوبه دولت در خصوص بنزین
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
میزان بارش برف در فریدونشهر
بارش نخستین برف و باران پاییزی در سپیدان
آخرین وضع بارش برف در محور‌های مواصلاتی اصفهان
آبگرفتگی معابر شهری در آبادان
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری
ثبت صد میلیمتر بارش در همدان
میزان بارش‌های اخیر در کهگیلویه وبویراحمد تا ساعت ۶:۳۰ امروز
میزان بارش‌های اخیر تا ساعت ۱۲ و ۳۰ دقیقه امروز
هدر رفتن آب در تصفیه آب خانگی
جشن نجات ۱۰ هزار جان با سلول‌های بنیادی
پوتین حمایت خود را از دولت ونزوئلا اعلام کرد
خوشحالی مردم کهگیلویه و بویراحمد از بارش باران
شارژ اعتبار دهک‌های درآمدی ۱ تا ۳ از شنبه ۲۲ آذر
بسته فرهنگ و هنر ۱۴۰۴/۰۹/۲۰
دشمن فهمیده ایران با فشار نظامی تسلیم و تصرف نمی‌شود
مخالفت شهرداری تهران با اجرای طرح ترافیک تا پایان سال  (۹ نظر)
میزان بارش برف در فریدونشهر  (۲ نظر)
شرط آمریکا برای استفاده ترکیه از جنگنده اف-۳۵  (۲ نظر)
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
آمریکا نمی‌خواهد ایران قدرت تولید کند  (۱ نظر)
نامه وزیر ارتباطات درباره سیم‌کارت‌های سفید  (۱ نظر)
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج با سه کشته و ۱۵مصدوم  (۱ نظر)
بلیت سینما‌ برای بانوان نیم‌بها شد  (۱ نظر)
لالی، اندیمشک و مسجدسلیمان، پربارش‌ترین نقاط خوزستان  (۱ نظر)
۱۳ مصدوم در پی انحراف اتوبوس در جاده دنا  (۱ نظر)
پیشنهاد میزان افزایش حقوق‌ها با دولت، اما تصویب با مجلس است  (۱ نظر)
دیدار رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست با وزیر محیط‌ زیست کنیا  (۱ نظر)
اجراي مرحله بيست و سوم طرح آرامش در شهر  (۱ نظر)
پویش سراسری درختکاری در گلستان شهدا؛۲۰آذر  (۱ نظر)
رئیس مرکز آمار قوه قضائیه: تا پایان سال مردم دارای دستیار هوشمند می‌شوند  (۱ نظر)