• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۵۰۹۶۰۳
تاریخ انتشار: ۰۸ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۵:۳۲
اقتصادی » اقتصاد کلان

اولین مجمع توسعه پایدار اکو در ترکمنستان تشکیل شد

رئیس سازمان برنامه و بودجه به عنوان رئیس هیئت عالی‌رتبه ایرانی در اولین مجمع توسعه پایدار اکو در ترکمنستان حضور پیدا کرد.

اولین مجمع توسعه پایدار اکو در ترکمستان تشکیل شد

به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ حمید پور محمدی در این اجلاس که در حال برگزاری است گفت: تحقق اهداف توسعه پایدار، با در نظر گرفتن مختصات، الزامات و نیاز‌های ملت‌های منطقه اکو و در چارچوب همکاری‌های جنوب جنوب، می‌تواند به رشد و حرکت به سمت تاب‌آوری بیشتر، رشد اقتصادی پایدارتر و کرامت انسانی، کمک کند.

معاون رئیس‌جمهور با بیان اینکه تقویت نهاد خانواده پایه‌ای برای ثبات اقتصادی است، گفت: در برنامه‌های توسعه‌ای راهبردی، خانواده به‌عنوان اولین و تاثیرگذارترین نهاد اجتماعی مد نظر قرار می‌گیرد و جمهوری اسلامی ایران در راستای سیاست ارج‌گذاری به خانواده، سال‌هاست یکی از معاونان رئیس‌جمهور را مسئول امور زنان و خانواده، قرار داده است.

پورمحمدی افزود: منطقه اکو با بهره‌گیری از فرهنگ غنی کشور‌های عضو و همچنین نگاه‌های حمایتی در حوزه‌های برنامه‌ریزی و قانون‌گذاری، می‌تواند از ظرفیت غیر قابل انکار نهاد خانواده در راستای توسعه پایدار استفاده کند.

رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور در بخش دیگری از سخنان خود در نخستین مجمع توسعه پایدار اکو، با بیان اینکه کشور‌های عضو اکو تلاش‌های گسترده‌ای را در راستای تحقق اهداف توسعه‌ای در بستر همکاری‌های منطقه‌ای داشته‌اند، افزود: با این حال، فاصله قابل توجهی میان دستاورد‌ها و ظرفیت‌های واقعی منطقه اکو به‌چشم می‌خورد. به موازات تلاش‌های جاری، ضرورت دارد اهداف مهمی نظیر بهبود شرایط توسعه اقتصادی پایدار در کشور‌های عضو، گسترش تجارت درون منطقه‌ای و حذف تدریجی موانع تجاری، تهیه برنامه مشترک برای توسعه منابع انسانی و توسعه زیرساخت‌های حمل و نقل و ارتباطات، مورد توجه بیشتری قرار گیرد.

وی در ادامه خواستار استفاده مؤثر از ظرفیت‌های کشاورزی و صنعتی، تبادلات آموزشی، علمی، فنی و فرهنگی، دیجیتال کردن اقتصاد و به‌کارگیری فناوری‌های نوین در خدمت توسعه اقتصادی و رفاه مردم منطقه اکو شد و گفت: در حال حاضر سهم اندکی از تجارت خارجی کشور‌های عضو در داخل منطقه اتفاق می‌افتد. بررسی‌ها نشان می‌دهد که در سال ۲۰۲۳، کشور‌های عضو اکو حدود ۴۵۵ میلیارد دلار کالا به کشور‌های جهان صادر کرده‌اند که ۱۰،۳ درصد آن معادل ۵۶.۳ میلیارد دلار، به بازار‌های درون منطقه بوده است.

پورمحمدی افزود: جمهوری اسلامی ایران بر این باور است که سازمانی با بنیان‌های قوی و ریشه‌های مشترک و مستحکم همچون اکو، می‌تواند مبادلات تجاری میان اعضا را به‌خوبی توسعه دهد. همچنین، فقدان یک موافقت‌نامه تجارت آزاد در اکو به‌خوبی احساس می‌شود و همان‌طور که در سند چشم انداز ۲۰۲۵ اکو به آن تصریح شده است، باید هرچه سریعتر در جهت ایجاد منطقه آزاد تجاری میان کشور‌های عضو گام برداریم.

معاون رئیس جمهور در ادامه با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران ظرفیت‌های قابل توجهی در حوزه خدمات از جمله خدمات فنی و مهندسی دارد و آماده تقویت تبادلات میان کشور‌های عضو اکو است، گفت: در حوزه تامین مالی توسعه، کشور‌های اکو دارای ظرفیت‌های خوبی هستند. ایجاد یک صندوق توسعه‌ای با منابع از پیش تعیین‌شده و تعیین سازوکار بهره‌برداری مستقیم از این صندوق از سوی کشور‌های عضو اکو، می‌تواند موجب تحقق برخی از دستاورد‌های توسعه‌ای از جمله پیوند بین زنجیره‌های ارزش در منطقه شود که به‌علت عدم تامین مالی از طریق منابع بودجه‌های ملی، متوقف شده‌اند.

پورمحمدی سپس گفت: اکو به‌عنوان یک تسهیلگر منطقه‌ای، می‌تواند زمینه‌ساز همکاری کشور‌های عضو با یکدیگر در تعریف پروژه‌های توسعه‌ای دو و چند جانبه باشد. همچنین لازم است حضور جمعیِ پررنگی در کنفرانس قریب‌الوقوع سازمان ملل در خصوص تأمین مالی توسعه در کشور اسپانیا داشته باشیم.

رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور در ادامه با تأکید بر لزوم تقویت تاب‌آوری ملی و منطقه‌ای در قبال شوک‌ها و بحران‌های اقتصادی آینده، گفت: رشد اقتصادی پایدار در کنار پایداری منابع و تاب‌آوری اقلیمی و انرژی‌های پاک ضروری است. همچنین نیازمند آزادسازی تجاری، زیرساخت‌های توسعه‌یافته، سرمایه انسانی ماهر، مدیریت مسئولانه منابع طبیعی، بخش خصوصی قوی، با انگیزه و کارآفرین، محیط زیست پایدار و بالنده، و البته مهار و بهره‌مندی هوشمندانه از فناوری‌های نوین هستیم.

وی با بیان اینکه در این مسیر، دستگاه‌های برنامه‌ریزی و نهاد‌های اقتصادی در کشور‌های عضو باید نقش محوری ایفا کنند، گفت: با توجه به فرصت‌ها و تهدید‌های ناشی از فناوری‌های نوین، پیشنهاد می‌کنم سازمان اکو، تدوین رویه ناظر بر همکاری درحوزه فناوری‌های نوظهور به‌ویژه هوش مصنوعی را در دستورکار قرار دهد.

معاون رئیس جمهور سپس با بیان اینکه توسعه کشور‌ها تاثیرگذارترین عامل در ایجاد و حفظ صلحی پایدار برای بشر خواهد بود، گفت: جمهوری اسلامی ایران به‌عنوان میزبان سازمان همکاری اقتصادی (اکو) بر این باور است برای سعادت بشر، راهی جز ارتقای تعاملات و ارتباطات در بستر توسعه وجود ندارد.

پورمحمدی افزود: در سیاست‌های کلان و برنامه‌های توسعه‌ای، این مسیر همواره مورد توجه کارگزاران در ایران است و از این‌رو، جمهوری اسلامی ایران برگزاری اولین مجمع توسعه پایدار در اکو را به‌عنوان یک ابتکار ارزشمند مورد توجه قرار می‌دهد و آمادگی و تمایل دارد از تمامی ظرفیت‌های ملی موجود در راستای ایجاد این همگرایی با محوریت توسعه در منطقه اکو بهر‌ه‌برداری کند.

رئیس سازمان برنامه و بودجه همچنین در حاشیه مجمع توسعه پایدار اکو با معاون نخست وزیر قزاقستان، دیدار و گفت‌و‌گو کرد.

پورمحمدی در این دیدار گفت: با توجه به نقش و مأموریت سازمان برنامه و بودجه کشور در برنامه‌ریزی برای توسعه کشور، از طرف رئیس جمهوری اسلامی ایران مأموریت دارم که مشکلات موجود بر سر راه توسعه روابط دو کشور ایران و قزاقستان را بررسی و برطرف کنم.

رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور با بیان اینکه شرکت‌های توانمند ایرانی آماده صدور خدمات فنی مهندسی به کشور قزاقستان هستند، گفت: علاقه‌مند به واردات غله و محصولات و فرآورده‌های دامی از کشور قزاقستان هستیم.

وی سپس با طرح پیشنهاد راه‌اندازی نظام تصفیه تبادل کالا و خدمات میان دو کشور، به معاون نخست وزیر قزاقستان گفت: از جناب عالی می‌خواهم سفیرتان را در تهران، مأمور توسعه روابط دو کشور کنید. ما در سازمان برنامه و بودجه کشور آمادگی داریم جلساتی را در این خصوص برگزار کنیم.

معاون رئیس‌جمهور افزود: پیشنهاد می‌کنم دو شرکت ایرانی و قزاق، مأمور گشودن پنجره‌های جدید در راستای توسعه روابط دو کشور شوند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
افزایش مصرف گاز در کشور با کاهش محسوس دما
ابرناکی و بارش پراکنده در لرستان
لرستان در شب ولادت امام محمد باقر(ع) غرق در نور و سرور
تغییر ساعت کار ادارات و بانک‌های سراسر کشور
کاهش آسیب‌های اجتماعی در جلفا
تلخ کامی قاچاقچیان شکلات بندرانزلی
صادرات پای کوهدشت به بازارهای منطقه ای و جهانی
سمنان سرد و غبارآلود می شود
خطر گسترش پشه آئدس پس از بارش‌های پاییزی در کیش
زن ایرانی؛ نه محصول نگاه ابزاری غرب، که معمار علم، خانواده و حیات اجتماعی
حذف ارز دولتی دارو و خطری که جان بیماران تالاسمی را تهدید می‌کند
دورهمی های یلدایی در لرستان
ناکامی دوباره شاهوی مهاباد و شکست خانگی مقابل نماینده اردبیل
برپایی بازارچه‌های مخصوص برای تولیدات بانوان هشترود
رعایت دمای آسایش در گیلان الزامی برای مدیریت بهینه
مطالبات مردم در بسته صدای شما ۳۰ آذر ۱۴۰۴
توزیع بسته های یلدایی گروه جهادی شهید سلیمانی در خرم آباد
واژگونی مرگبار خودرو در محور دامغان به فولادمحله
روستای گوندره از زبان راوی این دیار
مشخص شدن سهم هریک از اداره‌ها و نهاد‌های دولتی ازمحل قانون بودجه سال ۱۴۰۴
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فارسی ها فردا با ۱.۵ ساعت تأخیر سرکار می روند
سردار وحیدی: همه تحولات منطقه‌ای را زیر نظر داریم
۳۰۰۰ اتوبوس جدید تا سال آینده وارد ناوگان کشور می‌شود
فردا ادارات و مدارس با تأخیر آغاز به کار می‌کنند
پایان مهلت ثبت‌نام یازدهمین مرحله فروش محصولات ایران‌خودرو
دوران دیپلماسی ناوچه‌های توپدار تمام شده است
دبیر: اجازه رفتن امیر رضا به جمهوری آذربایجان را نخواهم داد
بارش باران در شمال شرق کشور، امروز ۳۰ آذر
صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۳۰ آذر
قالیباف: اولویت با ترمیم کابینه توسط دولت است
مدرسه تلویزیونی با رویکرد آموزش واقعی و عدالت‌محور به‌طور جدی دنبال می‌شود
تعیین نحوه تعدیل اقساط مهریه مطابق با نوسانات نرخ طلا و سکه
فردا؛ پایان مهلت ثبت‌نام آزمون پذیرش دانشجو معلم سال ۱۴۰۵
رونمایی از ۲ آلبوم زنده یاد محمدرضا شجریان
فیلر‌های نانویی ایرانی؛ با اثرات درمانی ماندگار
مناطق مختلف فارس ، سیراب از بارش رحمت الهی  (۴ نظر)
امشب؛ پایان مهلت ثبت نام محصولات ایران‌خودرو  (۱ نظر)
کاهش سهم گاز صنایع، زیر سایه مصرف بخش‌های غیرتولیدی  (۱ نظر)
اغازبکار ادارات استان کرمان فردا ۲۹ آذرماه با دو ساعت تاخیر  (۱ نظر)
جان باختن یکی از امدادگران هلال احمر حین عملیات در شهرستان جهرم  (۱ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس در برخی مناطق استان قم فردا شنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۴  (۱ نظر)
فعالیت حضور مدارس فردا شنبه در گلستان  (۱ نظر)
برف و باران، پاییز فارس را بدرقه کرد  (۱ نظر)
تعیین نحوه تعدیل اقساط مهریه مطابق با نوسانات نرخ طلا و سکه  (۱ نظر)
ایران ریاکاری آمریکا در «دلسوزی برای مردم ایران» را محکوم کرد  (۱ نظر)
بارش برف و لغزندگی همه محور‌های خراسان شمالی  (۱ نظر)
حمایت از تولید داخل، محور توسعه نساجی کشور  (۱ نظر)
وضعیت مدارس برای روز شنبه  (۱ نظر)
آمریکا در حمایت از رژیم صهیونی ۲ قاضی لاهه را تحریم کرد  (۱ نظر)
انتقاد امام جمعه موقت آبادان از تاخیر یا کیفیت نامناسب در انجام وظایف مسئولان  (۱ نظر)