• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۵۱۱۶۳۲
تاریخ انتشار: ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۸:۴۱
بین الملل » اروپا
غریب‌آبادی:

جنایت‌های رژیم صهیونی درغزه مصداق بارز نسل‌کشی است

معاون امور حقوقی و بین‌الملل وزارت امور خارجه کشورمان در سخنرانی خود در دیوان بین‌المللی دادگستری در لاهه سیاست‌های رژیم صهیونیستی را مصداق آشکار جنایت نسل‌کشی، جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت توصیف کرد.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از لاهه، کاظم غریب‌آبادی، معاون امور حقوقی و بین‌الملل وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، امروز چهارشنبه طی سخنرانی جامع در دیوان بین‌المللی دادگستری در لاهه در جریان رسیدگی به رای مشورتی تعهدات رژیم اسرائیل در رابطه با حضور و فعالیت‌های سازمان ملل در فلسطین اشغالی، ضمن تشریح ابعاد فاجعه انسانی در سرزمین‌های اشغالی فلسطین، سیاست‌های رژیم صهیونیستی را مصداق آشکار جنایت نسل‌کشی، جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت دانست و از جامعه جهانی خواست تا در قبال فجایع جاری در غزه و کرانه باختری مسئولانه عمل کند.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

دعوت به دفاع از حقوق بنیادین فلسطینیان

غریب‌آبادی در ابتدای سخنان خود با تأکید بر جایگاه دیوان بین‌المللی دادگستری به عنوان عالی‌ترین مرجع حقوقی سازمان ملل، تصریح کرد که این نهاد بین‌المللی بار دیگر در برابر آزمونی تاریخی قرار گرفته است؛ آزمونی که سرنوشت انسانی یک ملت مظلوم، یعنی ملت فلسطین، بدان گره خورده است.

این دیپلمات ارشد کشورمان با اشاره به اینکه رژیم صهیونیستی فاقد عناصر اساسی دولت‌مندی از منظر حقوق بین‌الملل است، بر موضع اصولی جمهوری اسلامی ایران مبنی بر عدم شناسایی این رژیم تأکید کرد و افزود: «ما مشروعیتی برای رژیم صهیونیستی قائل نیستیم و تمرکز ما بر افشای جنایات آشکار آن در سرزمین‌های اشغالی، به ویژه در نوار غزه، است.»

هشدار صریح درباره نسل‌کشی در غزه

معاون امور حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، با اشاره به شواهد غیرقابل انکار مبنی بر وقوع نسل‌کشی در غزه، هشدار داد: «همه شواهد حاکی از آن است که فرصت برای جلوگیری از این نسل‌کشی عظیم به سرعت در حال از دست رفتن است. با وجود دستورات مکرر دیوان بین المللی دادگستری، رژیم صهیونیستی همچنان به سیاست‌های مرگبار خود ادامه می‌دهد و جامعه بین‌المللی در انجام تعهدات اخلاقی و حقوقی خود شکست خورده است.»

وی افزود: از آغاز حملات گسترده در اکتبر ۲۰۲۳ تاکنون، بیش از ۵۲ هزار فلسطینی به شهادت رسیده و افزون بر ۱۲۳ هزار نفر مجروح شده‌اند و این آمار هر روز در حال افزایش است.

ابعاد گسترده فاجعه انسانی در غزه

غریب‌آبادی با اشاره به بحران شدید انسانی در غزه تصریح کرد: «هیچ کمکی از ۲ مارس ۲۰۲۵ به این منطقه وارد نشده است. دارو‌های حیاتی رو به اتمام است. شبکه‌های آبرسانی و برق نابود شده‌اند و امدادگران هدف حملات قرار گرفته‌اند.»

وی با استناد به گزارش دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد و دیگر نهاد‌های بین‌المللی، از مسدود شدن کامل دسترسی به کمک‌های بشردوستانه خبر داد و خاطرنشان کرد که این اقدامات به طور مستقیم مصداق نسل‌کشی محسوب می‌شوند.

ممانعت از کمک‌های انسانی؛ نقض فاحش حقوق بین‌الملل

معاون وزیر امور خارجه با استناد به کنوانسیون‌های بین‌المللی به ویژه کنوانسیون چهارم ژنو و مقررات ۱۹۰۷ لاهه، اثبات کرد که رژیم صهیونیستی به عنوان نیروی اشغالگر، تعهدات مسلم خود در قبال تأمین نیاز‌های حیاتی غیرنظامیان را زیر پا گذاشته است.

وی به ویژه به ماده ۵۵ کنوانسیون ژنو اشاره کرد که اشغالگر را ملزم به تأمین غذا و دارو می‌کند و افزود: «رژیم صهیونیستی نه تنها به این تعهدات پایبند نبوده، بلکه به صورت عمدی مانع از ورود کمک‌های انسانی شده است.»

تحلیل موارد متعدد نقض حقوق بشر

غریب‌آبادی سپس به بررسی تفصیلی مصادیق مختلف نقض حقوق بشر توسط رژیم صهیونیستی پرداخت و گفت: حق حیات: «قتل‌عام‌های گسترده غیرنظامیان، به ویژه کودکان و زنان، مصداق بارز نقض حق حیات است.»

• حق دسترسی به آب آشامیدنی سالم: «با تخریب شبکه‌های آبرسانی و قطع منابع آبی، مردم غزه با بحران شدید آب مواجه شده‌اند که بیماری‌های واگیردار از جمله هپاتیت آ را گسترش داده است.»

• حق برخورداری از غذا: «بر اساس گزارش‌های رسمی سازمان ملل، خطر قحطی و مرگ ناشی از گرسنگی جمعی در غزه کاملاً جدی است.»

• حق سلامت: «با تخریب عمدی بیمارستان‌ها و مراکز بهداشتی، کادر درمانی هدف قرار گرفته و نظام سلامت در آستانه فروپاشی کامل قرار دارد.»

وی تأکید کرد که همه این موارد، نه تنها نقض حقوق بشردوستانه بین‌المللی، بلکه مصداق بارز جرائم علیه بشریت هستند.

جنایات بین‌المللی؛ از نسل‌کشی تا نابودی نظام‌مند (سیستماتیک) فلسطینیان

این دیپلمات ارشد کشورمان با استناد به تحقیقات بین‌المللی افزود: «سیاست‌های اعمال شده علیه فلسطینیان از جمله تخریب زیرساخت‌های حیاتی، گرسنه نگاه داشتن مردم، ممانعت از ورود کمک‌ها، و تحمیل شرایط غیرقابل تحمل زندگی، از مصادیق آشکار نسل‌کشی طبق ماده ۲ کنوانسیون منع نسل‌کشی است.»

وی همچنین با اشاره به پیگیری‌های دیوان کیفری بین‌المللی و دیوان بین‌المللی دادگستری علیه سران رژیم صهیونیستی، خاطرنشان کرد که اسناد کافی برای اثبات وقوع جرائم بین‌المللی وجود دارد.

فراخوان قاطع جمهوری اسلامی ایران برای اقدام فوری جامعه جهانی

معاون وزیر امور خارجه در بخش پایانی سخنرانی خود با استناد به رأی مشورتی دیوان در سال ۲۰۰۴ درباره دیوار حائل، تأکید کرد که تمامی دولت‌ها و نهاد‌های بین‌المللی موظف به قطع هرگونه کمک به رژیم اشغالگر و تلاش جدی برای پایان دادن به وضعیت نامشروع حاکم بر فلسطین هستند.

وی تصریح کرد: «عدم تأمین دسترسی فوری و بدون مانع مردم فلسطین به کمک‌های انسانی، به معنای نقض آشکار تعهدات بین‌المللی دولت‌ها در زمینه پیشگیری از نسل‌کشی است.»

سخنی برای ثبت در تاریخ

غریب‌آبادی در پایان تأکید کرد: «بیانیه امروز جمهوری اسلامیایران، سندی تاریخی خواهد بود از مظلومیت یک ملت و خیانت جامعه جهانی به اصول بنیادین حقوق بشر و حقوق بین‌الملل.»

وی بار دیگر تصریح کرد که این بیانیه به هیچ وجه به معنای به رسمیت شناختن رژیم صهیونیستی نیست و جمهوری اسلامی ایران همچنان به حمایت بی‌قید و شرط از آرمان مقدس فلسطین ادامه خواهد داد.

خاطرنشان می‌شود جلسات استماع دیوان بین‌المللی دادگستری در جریانِ رسیدگی به نظر مشورتی دیوان درخصوص «تعهدات رژیم صهیونیستی در قبال حضور و فعالیت‌های سازمان ملل، سایر سازمان‌های بین‌المللی و دولت‌های ثالث در فلسطین اشغالی و در ارتباط با آن» با مشارکت بیش از ۴۰ کشور و سازمان بین‌المللی از دوشنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ در مقر دیوان در لاهه – هلند آغاز شده و تا جمعه ۱۲ اردیبهشت ماه ادامه خواهد داشت. کاظم غریب آبادی، معاون امور حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه، به نمایندگی از کشورمان مواضع اصولی جمهوری اسلامی ایران را در این خصوص به سمع قضات دیوان رسانید.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
دستگیری ۹ حفار غیرمجاز در منطقه سورت ساری
رزمایش نظارتی سه‌روزه آرد و نان در سراسر مازندران
جدیدترین گزارش پزشکی وضعیت رضا امیرخانی
تاکید بر تسریع طرح‌های نیمه تمام در سفر رئیس جمهور به خراسان جنوبی
ادامه توزیع تجهیزات وزنه برداری در استان زنجان
تجلیل از پژوهشگر زنجانی در جشنواره پژوهشگران، فناوران و نوآوران کشور
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۷ آذر ۱۴۰۴
کشف صدها تن برنج احتکار شده در آبادان
تقویم و اوقات شرعی پنج شنبه ۲۷ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
کم سابقه ترین بارش ها در استان کرمان
ششمین جشنواره فیلم بسیج برگزیدگان خود را شناخت
۱۵ مسجد شهرستان صومعه‌سرا میزبان معتکفان
البرز میزبان نخستین دوسالانه ملی نقاشی جوان
استمرار بارش برف و باران در سمنان
برخورد دو خودرو در جاده بابل به بهنمیر؛ ۳ کشته و ۵ مصدوم
بهره برداری از فرهنگسرای امام علی (ع) در نظرآباد
اجرای طرح پویش یلدای مهربانی بهزیستی در کیش
آغاز فصل اجرایی منطقه آزاد تجاری مهران
دومین همایش زکات شهرستان انار
بیش از ۷۷ درصد صادرات البرز در بخش صنعت است
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فرماندهان جدید نیروی هوایی و پدافند هوایی منصوب شدند
میزان بارش ها در استان کرمان طی ساعات گذشته
فیروزآباد با ۱۳۳ میلیمتر باران رکورد دار بارش ها در فارس
واریز اعتبار مرحله پنجم کالابرگ الکترونیکی از شنبه ۲۹ آذر
قطعی آب برخی مناطق به دلیل کاهش ظرفیت تولید تصفیه خانه بزرگ آب گیلان
بلوغ روابط تهران و مسکو، نشانه پایان نظم تک‌قطبی
پدافند هوایی شعار ارتش فدای ملت را معنا کردند
روحیه استکبارستیزی امام (ره) در عرصه بین الملل جذابیت دارد
هشدار نارنجی بارندگی برای ۲۳ استان کشور
جاده های خراسان رضوی در زیر کولاک، برف و باران
بارش برف در چهارمحال و بختیاری
برف و باران قم را به رنگ زمستان درآورد
ساعت کاری بانک‌ها از اول دی اعلام شد
دشمن شکست‌خورده و به جنگ روانی روی آورده است
آخرین وضعیت بارش در هرمزگان تا ساعت ۶ صبح ۲۶ آذر ۱۴۰۴
باران و برف مدارس فارس را غیرحضوری کرد  (۴۱ نظر)
فیروزآباد رکوددار بارش های فارس  (۴ نظر)
فرماندهان جدید نیروی هوایی و پدافند هوایی منصوب شدند  (۱ نظر)
حجم مبنا در بورس حذف شد  (۱ نظر)
اقدامات بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز ادامه دارد  (۱ نظر)
برف و باران به فارس رسید  (۱ نظر)
مزایده بیش از ۴۰۰ دستگاه خودرو و موتورسیکلت توقیفی در استان اصفهان  (۱ نظر)
مصوبه افزایش سن ورود به دانشگاه فرهنگیان ابلاغ شد  (۱ نظر)
سردار زهرایی: ایجاد ۱۱۰ هزار فرصت شغلی از ابتدای سال تاکنون  (۱ نظر)
یک هزار میلیارد تومان از مطالبات بیمه درمان بازنشستگان تسویه شد  (۱ نظر)
هشدار سطح قرمز هواشناسی در هرمزگان  (۱ نظر)
رئیس قوه قضائیه مهمان مردم استان مرکزی  (۱ نظر)
آغاز طرح ترافیکی زمستانی پلیس با مشارکت ۹۱ هزار نیروی امدادی در جاده‌ها  (۱ نظر)
همکاری ایران و چین یک ضرورت ژئوپلیتیکی است  (۱ نظر)
سامانه بارشی جدید در راه تهران  (۱ نظر)