• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۵۱۶۷۹۱
تاریخ انتشار: ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۲۰:۲۵
علمی و فرهنگی » علم و فناوری
کمالوندی:

برخورداری کامل از فناوری صلح‌آمیز هسته‌ای حق ایران است

معاون امور بین‌الملل، حقوقی و مجلس سازمان انرژی اتمی ایران با اشاره به اظهارات اخیر رئیس‌جمهور آمریکا مبنی بر اینکه با توجه به منابع سرشار نفت، ایران نیازی به انرژی اتمی ندارد؛ گفت: حق ایران است که از فناوری صلح‌آمیز هسته‌ای برخوردار باشد.

برخورداری کامل از فناوری صلح‌آمیز هسته‌ای حق ایران است

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، از مرکز دیپلماسی عمومی و اطلاع‌رسانی سازمان انرژی اتمی ایران؛ شرکت‌کنندگان جشنواره بین‌المللی رسانه‌ای «صبح» با حضور در سازمان انرژی اتمی ضمن بازدید از نمایشگاه آخرین دستاورد‌های صنعت هسته‌ای کشور با بهروز کمالوندی، معاون امور بین‌الملل، حقوقی و مجلس سازمان انرژی اتمی ایران دیدار کردند.

معاون سازمان انرژی اتمی ایران در این نشست ضمن پاسخگویی به سوالات فعالان رسانه‌های خارجی، با اشاره به مصاحبه اخیر دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا اظهار کرد: جدیدترین مساله مورد توجه، درباره اظهارات رئیس‌جمهور و وزیر امور خارجه آمریکا در مصاحبه‌های اخیر است.

بهروز کمالوندی عنوان کرد: برای پاسخ به برخی از زوایای این اظهارات باید گفت که بیش از ۱۷هزار نفر در صنعت هسته‌ای ایران و در شهر‌های تهران، بوشهر، اراک، کرج، قم، نطنز، یزد و ... در بخش‌های مختلف این صنعت با علاقه مشغول فعالیت هستند. این افراد نه تنها در بخش انرژی و غنی‌سازی بلکه در حوزه‌هایی نظیر سلامت، کشاورزی، صنعت، لیزر و سایر فناوری‌های نوین مشغول به کار هستند.

معاون سازمان انرژی اتمی ایران تصریح کرد: خوشبختانه ایران توانسته در عرصه‌های گوناگون فناوری هسته‌ای به پیشرفت‌های خوبی دست یابد. برای نمونه صبح امروز رییس سازمان انرژی اتمی ایران از مرکز پرتو فرایند نوین قزوین بازدید کرد و در جریان آخرین وضعیت اقدامات این مرکز قرار گرفت.

بهروز کمالوندی گفت: نخستین‌بار موسسه آمریکایی استانفورد در سال ۱۳۵۳ طی مطالعاتی ضرورت توسعه نیروگاه‌های هسته‌ای برای ایران در طول یک دوره ۲۰ ساله به میزان ۲۳ هزار مگاوات را مطرح کرد و به‌دنبال آن قرارداد‌های مختلف با کشور‌هایی مانند آلمان، بلژیک و فرانسه برای تحقق این هدف منعقد شد. این کشور‌ها پس از پیروزی انقلاب اسلامی کار خود را نیمه تمام رها کردند.

معاون سازمان انرژی اتمی ایران با اشاره به مدل‌های تعیین سهم انرژی هسته‌ای در سبد انرژی کشور از جمله سه مدل LEAP, MESSAGE, WASP گفت: حداقل سهم برق هسته‌ای براساس هریک از این مدل‌ها بین ۸ تا ۱۴ درصد است.

بهروز کمالوندی، مزیت نسبی اقتصادی از جمله نیروی متخصص، امنیت و تامین پایدار از طریق متنوع‌سازی و از همه مهم‌تر تصمیم بر اساس اصول حاکمیتی بدون تاثیرپذیری از فشار‌های خارجی را در این رابطه مهم قلمداد کرد.

معاون سازمان انرژی اتمی ایران با تاکید بر اینکه ایران باید براساس سند جامع راهبردی صنعت هسته‌ای به تولید ۲۰ هزار مگاوات برق هسته‌ای دست یابد؛ اظهار کرد: روند احداث نیروگاه‌های اتمی با پیروزی انقلاب اسلامی با خلف وعده اروپایی‌ها و آمریکایی‌ها متوقف شد و این روند با شروع جنگ تحمیلی ادامه یافت. اما سرانجام توانستیم نیروگاه اتمی بوشهر را به اتمام و بهره‌برداری برسانیم. اکنون نیز در حال احداث نیروگاه‌های اتمی در سطح کشور برای تولید برق هسته‌ای هستیم و با جدیت این موضوع را دنبال می‌کنیم.

بهروز کمالوندی با اشاره به موضوع مهم امنیت انرژی در ایران گفت: ما نمی‌توانیم فقط به انرژی‌های فسیلی مانند نفت برای تامین انرژی تکیه کنیم؛ زیرا میان انرژی هسته‌ای و نفت تفاوت‌هایی وجود دارد چراکه بهره‌گیری از انرژی هسته‌ای برای مدت طولانی بدون هیچ‌گونه ایجاد آلایندگی است. با توجه به این دلایل مطرح شده حق هر کشوری است که از مزیت‌های فناوری و انرژی هسته‌ای برخوردار باشد.

معاون سازمان انرژی اتمی ایران گفت: ترامپ نمی‌تواند برای کشور ما تصمیم بگیرد که انرژی هسته‌ای داشته باشیم یا خیر؛ در حالی که حق جمهوری اسلامی ایران است که از انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای برخوردار باشد.

سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران تصریح کرد: البته ما ذیل تعهدات بین‌المللی نظیر NPT فعالیت می‌کنیم و به آن پایبندیم. بر اساس حق مسلم کشور‌ها مبتنی بر قوانین و اساسنامه آژانس حق داریم از فناوری صلح آمیز هسته‌ای بهره‌مند باشیم.

بهروز کمالوندی افزود: استفاده از فناوری هسته‌ای صلح‌آمیز و بدون هیچ‌گونه تبعیض نسبت به سایر کشور‌ها برای ما در اولویت است. در پاسخ به ادعای وزیر امور خارجه آمریکا مبنی بر اینکه ایران تنها کشور غیر دارنده سلاح هسته‌ای است که غنی‌سازی دارد؛ باید گفت دچار اشتباه شده‌اند، زیرا کشور‌هایی نظیر هلند، بلژیک، کره جنوبی، برزیل و ژاپن نیز بدون اینکه سلاح هسته‌ای داشته باشند، غنی‌سازی انجام می‌دهند.

معاون سازمان انرژی اتمی ایران تصریح کرد: برای همکاری با آژانس و شفاف‌سازی فعالیت‌های خود، زمان صرف کرده‌ایم و بازرسان بر فعالیت‌ها و تاسیسات ما به‌طور حداکثری نظارت کرده و می‌کنند. این موارد نشان می‌دهد که همه فعالیت‌های هسته‌ای ما صلح‌آمیز است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
نشست شورای معادن چهارمحال و بختیاری
تجلیل از پژوهشگران در سمنان
در حوزه قانونگذاری هیچ خلائی برای خیزش اقتصادی دولت نداریم
آغاز ساخت نخستین هنرستان گردشگری در مرودشت
هفته هجدهم لیگ ملی چوگان
فراخوان یازدهمین جشنواره روستا‌ها و عشایر دوست‌دار کتاب
واگذاری اراضی شهرک صنعتی تایباد به منطقه آزاد دوغارون
ممنوعیت خرید مرغ زنده از فروشندگان دوره گرد
عناب، محصولی منحصر‌به‌فرد، اما بی نصیب از فرآوری
از نمایش مستند تا اهدای خون در جشنواره حقیقت
رفع تصرف اراضی ملی در رحیم آباد
برنامه‌های هفدهمین جشنواره ملی پژوهش کانون اعلام شد
کاهش واردات کود آلی به کشور
امضای بیش از ۳۰۰ قرارداد در نمایشگاه فرصت‌های سرمایه گذاری کیش
تجلیل از استعداد‌های برتر ملی دانشگاه فرهنگیان فارس
هشدار پلیس‌راه استان کرمان به رانندگان
سردار زهرایی: ایجاد ۱۱۰ هزار فرصت شغلی از ابتدای سال تاکنون
پایش میدانی وضعیت بهداشتی پرندگان در تالاب نوروزلو و سواحل جنوبی پارک ملی دریاچه ارومیه
افتتاح زمین چمن مصنوعی در روستای گنبد همدان 
با احتیاط در روز‌های بارانی و برفی آذر حرکت کنید
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
گزارش میزان بارندگی در استان کرمان طی ۲۴ ساعت گذشته
ادامه بارش‌ها و هشدار نارنجی هواشناسی برای ۵ استان
اصلاح قیمت شیر خام و ۴ محصول لبنی
از فردا؛ ثبت نام یازدهمین مرحله خرید محصولات ایران‌خودرو
امنیت ملی آمریکا بر محور «منافع صرفاً آمریکایی» استوار شده است
اتوبوس‌های قم ۲۶ آذر رایگان شد
دستور آماده‌باش به استانداران کرمان، فارس، بوشهر و هرمزگان
تصمیمات عملیاتی بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز اعلام شد
لغو تمامی فعالیت‌های ورزشی استان فارس به دلیل هشدار قرمز هواشناسی
مصاف سرخ‌پوشان در تهران؛ تقابل تراکتور با پیکان در تبریز
امروز؛ آخرین مهلت ثبت نام آزمون کارشناسی ارشد ۱۴۰۵
­غلامرضا فرخی برترین فرنگی کار جهان شد
ثبت همه املاک فاقد سند الزامی شد
کارآمدی حکمرانی دینی شرط تحقق ایران قوی است
­بازگشت جمعی از افتخار آفرینان کشورمان از بازی‌های پاراآسیایی جوانان
در نور آباد ممسنی ۱۰۱ میلیمتر باران بارید  (۲ نظر)
آمار جنجالی زندانیان مهریه صحت ندارد  (۲ نظر)
عراقچی: آمریکا در هیچ موضوعی صادق نبوده است  (۲ نظر)
نخستین پرواز آزمایشی هواپیمای بویینگ ۷۷۷ شرکت هواپیمایی ماهان  (۱ نظر)
اعلام پایان مأموریت سازمان ملل متحد در عراق  (۱ نظر)
اصلاح قیمت شیر خام و ۴ محصول لبنی  (۱ نظر)
پاراآسیایی جوانان ۲۰۲۵؛ چمسورکی راهی فینال پاراتکواندو دختران شد  (۱ نظر)
کشف انبار احتکار روغن و شکر به ارزش ۱۲۰ میلیارد ریال در زنجان  (۱ نظر)
مدارس ابتدایی هرمزگان غیر حضوری شد  (۱ نظر)
آغاز پیش ثبت نام اعتکاف دانش آموزی در استان کرمان  (۱ نظر)
کنکور تمام طرح‌های تربیتی را نقش بر آب می‌کند  (۱ نظر)
بارش برف وباران در برخی نقاط استان کرمان  (۱ نظر)
ممنوعیت استفاده از گرما تابش و میز آتشدان در مراکز گردشگری و تجاری خراسان رضوی  (۱ نظر)
امروز؛ آخرین مهلت ثبت‌نام در مرحله اول المپیاد‌های علمی کشور  (۱ نظر)
طرح جامع جمع‌آوری آب‌های سطحی اهواز نیازمند ۱۵ همت اعتبار  (۱ نظر)