• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۴۷۹۱۷
تاریخ انتشار: ۲۴ فروردين ۱۳۹۳ - ۰۸:۰۵
سیاسی » عمومی

صادر نکردن روادید برای سفرا خلاف قانون اساسی آمریکاست

استاد حقوق دانشگاه تهران تصمیم اخیر آمریکا در خصوص ندادن روادید به آقای ابوطالبی را به نوعی بر خلاف قانون اساسی آمریکا خواند و گفت: آمریکاییها نمی توانند تعهدات بین المللی را که مخصوصا طرفش سازمان ملل است نقض کنند.

به گزارش خبرنگار واحدمرکزی خبر ، خیرالله پروین  در برنامه گفتگوی ویژه خبری شنبه شب شبکه دوم سیما  افزود : سازمان ملل نهادی بین المللی است و در خصوص پذیرش سفیر میان سازمان ملل و کشورهای  فرستنده سفیر، آمریکا موظف است  روادید صادر کند و این  در توافق میان آمریکا با سازمان ملل  در سال 1947 آمده است .
وی گفت : آمریکا به عنوان کشوری که  سازمان  ملل در آن استقرار دارد هیچ دخالتی در اینکه چه کسی به سازمان  ملل اعزام شود  نباید داشته باشد  و اعضاء  سازمان ملل  بایددر این موضوع تصمیم گیری کنند .
این استاددانشگاه تصمیم اخیر آمریکا در خصوص  ندادن  روادید  به آقای ابوطالبی را اتفاقی شاذ و نادر خواند و افزود: امریکاییها مسیر جدیدی را دنبال می کنند  که در روابط بین الملل  اثر منفی خواهد داشت.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه  آیا  آمریکا می تواند  قوانین  مصوب  کنگره را  به حقوق بین الملل  تسری دهد  گفت : کنگره آمریکا نمی تواند  با وضع برخی قوانین  همه  تعهداتی  که با سازمان ملل داشته است  نقض کند چرا که کشورها در این زمینه  باید مصون باشند  .
آقای پروین با اشاره به اینکه  امروز همه حقوقدانان و سیاست مداران  انتظار دارند  رئیس جمهور آمریکا از این تصمیم دست بردارد  افزود : اگر این  تصمیم  محقق شود بدعتی در حقوق بین المللی ایجاد خواهد شد و هیچ سفیری در سازمان ملل  امنیت نخواهد داشت .
وی گفت : البته آمریکا  در خصوص یاسر عرفات هم روادید نداد اما سازمان ملل  ، اجلاسش را آن زمان به ژنو منتقل کرد و یاسر عرفات توانست حضور یابد .
این استاد دانشگاه  افزود : با توجه به استقلال سازمان ملل  امروز هر سفیری  که از جانب کشورها  برای سازمان ملل  انتخاب می شود  به واشنگتن نمی رود بلکه راهی مقر سازمان ملل در   نیویورک می شود .
وی با اشاره به اینکه آیا محلی برای حل و فصل  و داوری  برای رفع این مشکل  پیش بینی شده است  گفت : از آنجا که سازمان ملل  اساسنامه و قاعده تاسیسی دارد  هیچ ضرورتی نبوده است تا مرکزی  با عنوان داور پیش بینی شود و وظیفه  دبیر کل سازمان ملل است که از حقوق سازمان  دفاع کند .
پروین ادامه داد : آمریکاییها در این  خصوص حق دخالت  ندارند و فقط  موظفند  امنیت  مقر سازمان ملل را تامین کنند و دبیر کل سازمان ملل باید از استقلال خود دفاع کند .
وی گفت: در این ماجرا آمریکا طرف ایران نیست  چرا که دولت ایران  به سازمان ملل  سفیر معرفی کرده است نه به آمریکا .
این استاد دانشگاه افزود: امروز مبنای روابط کشورها  با هم  بر اساس حقوق بین المللی است و منشور ملل متحد ، حاکمیت  همه کشورها را با  هم برابر می داند و در این منشور اساسا منع دخالت پیش بینی شده است .
وی در پاسخ به سوالی  مبنی بر اینکه   جامعه جهانی برای حل این موضوع و جلوگیری از  تکرار این مسئله چه باید بکند گفت : متاسفانه  برخی کشورها دنباله رو آمریکا هستند  و برخی دیگر از کشورها نیز به دلیل  مشکلات اقتصادی  و ضعف حاکمیتیشان در موضوعاتی مانند  مشکلی که اخیرا برای آقای ابوطالبی  ایجاد کرده اند  ایفای نقش نمی کنند .
وی گفت: غیرمتعهدها  می توانند در این زمینه  به تفاهمی مشترک برسند و مانع از این اتفاقات شوند .
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
روحیه استکبارستیزی امام (ره) جذابیت در عرصه بین الملل دارد
استقبال از نایب قهرمان بازی‌های پاراآسیایی ۲۰۲۵ دبی
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۲۶ آذر ۱۴۰۴
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۶ آذر ۱۴۰۴
مهار آتش در منزل سرایداری یکی از مدارس شوش
تشدید نظارت ها بر مراکز عرضه فرآورده‌های دامی در زنجان
اولویت مخابرات زنجان: جایگزینی کابل مسی با فیبر نوری
تقویم و اوقات شرعی چهارشنبه ۲۶ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
بلوغ روابط تهران و مسکو، نشانه پایان نظم تک‌قطبی
برگزاری همایش با محوریت اتصال پژوهش به صنعت در ماهشهر
بررسی مشکلات ۱۵ واحد تولیدی منطقه آزاد ارس
برگزاری نشست تخصصی ارتقای کیفیت آموزشی با حضور رئیس جمهور
تداوم بارش برف و باران در سمنان
نقره ارمغان ورزشکار چهارمحال و بختیاری در رقابت‌های جودو
زیباسازی و تجهیز مدارس شهرستان صومعه سرا
لبخند مردم به بارش نعمت خداوند در کیش
برخورد قاطع با متخلفان منابع طبیعی در دستور کار دستگاه قضائی
تکلیف سازمان تأمین اجتماعی در پاسخ‌دهی آنی به استعلامات دفاتر اسناد رسمی
جشنواره نور پایتخت در بوستان ملت
آبگرفتگی معابر در برخی شهر‌های استان هرمزگان و قشم
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
لامردی ها ، بیشترین سهامداران بارش های فارس
پیکر بی جان بانوی کوهنورد گیلانی در دماوند پیدا شد
اعلام میزان بارش باران در فارس
خداداد عزیزی و رفیعی جریمه شدند
فیروزآباد رکوددار بارش های فارس
فعالیت سامانه بارشی از امشب در همدان
افزایش فوتی‌های واژگونی اتوبوس مسافربری به ۱۳ نفر
اقدامات بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز ادامه دارد
شهادت سه تن از عوامل انتظامی و یک شهروند بامداد امروز
گزارش بارندگی ۲۴ ساعت گذشته در استان کرمان
آبگرفتگی در جنوب کشور؛ پارسیان هرمزگان، لامرد فارس و فیروزآباد کرمان پر بارش‌ترین شهر‌ها
مدارس مشهد فردا چهارشنبه ۲۶ آذر حضوری است
معرفی نامزد‌های نوزدهمین جشنواره بین‌المللی «سینماحقیقت»
جایگاه کمدی در پرده نقره ای کجاست؟
دیدار دبیر شورای عالی امنیت ملی با مشاور رهبر انقلاب
باران و برف مدارس فارس را غیرحضوری کرد  (۳۸ نظر)
فیروزآباد رکوددار بارش های فارس  (۲ نظر)
آمار جنجالی زندانیان مهریه صحت ندارد  (۲ نظر)
معلم کهگیلویه و بویراحمدی نمونه کشوری جشنواره اصلاح روش‌ تدریس  (۱ نظر)
اصلاح قیمت شیر خام و ۴ محصول لبنی  (۱ نظر)
برف و باران به فارس رسید  (۱ نظر)
هشدار بارش باران شدید در ۴ استان  (۱ نظر)
مصوبه افزایش سن ورود به دانشگاه فرهنگیان ابلاغ شد  (۱ نظر)
سردار زهرایی: ایجاد ۱۱۰ هزار فرصت شغلی از ابتدای سال تاکنون  (۱ نظر)
کنکور تمام طرح‌های تربیتی را نقش بر آب می‌کند  (۱ نظر)
امروز؛ آخرین مهلت ثبت‌نام در مرحله اول المپیاد‌های علمی کشور  (۱ نظر)
هشدار سطح قرمز هواشناسی در هرمزگان  (۱ نظر)
یک هزار میلیارد تومان از مطالبات بیمه درمان بازنشستگان تسویه شد  (۱ نظر)
همایش بزرگ «شکوه ایثار» در گچساران  (۱ نظر)
همکاری ایران و چین یک ضرورت ژئوپلیتیکی است  (۱ نظر)