• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۳۳۸۴۶
تاریخ انتشار: ۱۳ مرداد ۱۴۰۴ - ۰۸:۵۶
علمی و فرهنگی » معارف

آغاز پویش «عهد برائت» ویژه اربعین

دبیر اجرایی پویش ملی زندگی با آیه‌ها از آغاز گام تازه پویش ملی زندگی با آیه‌ها با عنوان «عهد برائت» در آستانه اربعین حسینی خبر داد.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، امیرحسین قزل‌ایاغ، دبیر اجرایی پویش ملی زندگی با آیه‌ها گفت: پویش ملی زندگی با آیه‌ها که از ماه مبارک رمضان ۱۴۰۳ با محوریت تلاوت تدبری و مفهومی آیات منتخب قرآن کریم آغاز شده بود، پس از استقبال گسترده مردمی، گام دوم خود را با تکیه بر ۱۰۰ آیه ساده، آشنا و اثرگذار از قرآن کریم آغاز کرد.

قزل ایاغ افزود: اکنون در اربعین حسینی ۱۴۰۴ با توجه به شرایط جدید کشور و منطقه، به‌ویژه پس از عبور از مرحله‌ای از جنگ تحمیلی رژیم صهیونیستی علیه ملت‌های مظلوم، مقرر شد تمرکز محتوایی پویش بر محور مقاومت، استقامت و برائت از دشمنان الهی قرار گیرد. بر این اساس، پنج آیه شریفه از قرآن کریم، به‌عنوان محور‌های اصلی پویش اربعینی با عنوان «عهد برائت» انتخاب شدند.

وی ادامه داد: در پویش زندگی به آیه‌های اربعین حسینی، آیه ۱۲۰ سوره بقره با مضمون: «وَلَنْ تَرْضَی عَنکَ الْیَهُودُ وَلَا النَّصَارَی حَتَّی تَتَّبِعَ مِلَّتَهُمْ» به‌عنوان شعار اصلی پویش در نظر گرفته شده است. این آیه نماد روشنی از برائت، مقاومت در برابر سلطه‌طلبی و قطع وابستگی به دشمنان فکری و سیاسی اسلام است. این آیه به‌نوعی ندای مشترک و گفتمان واحدی برای آزادی‌خواهان جهان بدل شده که از زبان زائران اربعین، با صراحت به جهانیان اعلام می‌شود.

دبیر اجرایی پویش ملی زندگی با آیه‌ها گفت: چهار آیه دیگر که در کنار این شعار اصلی مورد توجه قرار گرفته است، هر یک وجوهی از ایمان، جهاد، ایستادگی و وعده‌های الهی را بازگو می‌کنند. در آیه ۱۳۹ و ۱۴۰ سوره آل عمران، خطاب به مؤمنان آمده است: «وَلَا تَهِنُوا وَأَنْتُمُ الْأَعْلَوْنَ...» که دعوتی صریح به حفظ روحیه و امید در میانه میدان است.

قزل ایاغ اضافه کرد: در سوره عنکبوت آیه ۶۹، خداوند می‌فرماید: «وَالَّذِینَ جَاهَدُوا فِینَا لَنَهْدِیَنَّهُمْ سُبُلَنَا...» که به تلاش خالصانه در مسیر الهی وعده هدایت می‌دهد.

وی ادامه داد: آیات ۲۴۹ تا ۲۵۱ سوره بقره، ماجرای رویارویی تعداد اندک مؤمنان با سپاه جالوت را روایت و دعای ماندگاری را ثبت می‌کنند که زائران امروز نیز با همان روحیه بر زبان دارند.

دبیر اجرایی پویش ملی زندگی با آیه‌ها گفت: در آیه ۱۶ سوره جن نیز چنین آمده است: «وَأَنْ لَوِ اسْتَقَامُوا عَلَی الطَّرِیقَةِ لَأَسْقَیْنَاهُمْ مَاءً غَدَقًا» که نوید رحمت و گشایش برای کسانی است که در مسیر مستقیم الهی استقامت می‌ورزند.

قزل ایاغ تصریح کرد: قرار است مجموعه‌های مردمی و حلقه‌های فعال قرآن کشور تلاش‌های قرآنی خود در ایام اربعین حسینی را در ۴ عرصه کلی حول محور این آیات شریفه تنظیم کنند.

وی درباره جزئیات اقدامات مجموعه‌های مردمی ناظر به پویش «عهد برائت»، گفت: در استان‌های کشور، فضاسازی فرهنگی برای این پویش، در مساجد، هیئات، مدارس و معابر شهری با استفاده از پوستر‌های طراحی‌شده انجام می‌شود. ائمه جماعات و مبلغان مردمی با محافل تبیینی، معارف این آیات را در نمازها، مجالس و محافل روایت می‌کنند. برای جاماندگان نیز برنامه‌های ویژه‌ای طراحی شده است که از صداوسیما و شبکه‌های اجتماعی محلی، ترویج می‌شود.

دبیر اجرایی پویش ملی زندگی با آیه‌ها افزود: در استان‌های مرزی، مبادی ورودی زائران مانند مرز مهران، شلمچه، چذابه و خسروی، به رسانه‌های میدانی پویش مجهز شده‌اند. این مناطق به‌نوعی خط مقدم ارتباط اولیه زائران با فضای قرآنی پویش هستند. در عتبات عالیات، حرم‌های شریف، مراکز فرهنگی و پاتوق‌های تجمع زائران، پایگاه‌های مهم ترویج آیات نصر و برائت هستند.

قزل ایاغ گفت: در نهایت، مسیر پیاده‌روی نجف تا کربلا، قلب تپنده اجرای میدانی پویش است. در طول این مسیر، موکب‌هایی با عنوان «زندگی با آیه‌ها» برپا شده‌اند. همچنین سفیران قرآنی آموزش‌دیده در موکب‌ها فعالیت می‌کنند و محافل تدبر، مسابقه ها، توزیع کتابچه‌ها و بسته‌های محتوایی از جمله اقدامات آنان است.

ابزار‌های فرهنگی و تولیدات محتوایی

وی ادامه داد: برای پشتیبانی از این فعالیت میدانی، تولیدات متنوعی در قالب پوستر، کلیپ، آبجکت‌موشن، نقاشی شن، موشن‌گرافی، پرچم‌های گرافیکی، آویز‌های ویژه برای کوله‌پشتی زائران و کتابچه‌های ویژه تدارک دیده شده است و این محصولات هم در فضای شهری و هم در شبکه‌های اجتماعی در دسترس مخاطبان قرار گرفته‌اند.

دبیر اجرایی پویش ملی زندگی با آیه‌ها گفت: همچنین وب‌سایت رسمی پویش «زندگی با آیه‌ها» برای ثبت‌نام در مسابقه ها، دریافت گواهی و بهره‌مندی از جوایز فعال است و از زائران خواسته شده تا به‌صورت فعال در این بستر نیز مشارکت کنند. کانال «سفیران آیه‌ها» هم برای هماهنگی میدانی با فعالان فرهنگی و خادمان مسیر طراحی شده است.

قزل‌ایاغ با اشاره به آینده این حرکت اضافه کرد: پس از اربعین به پویش نصر ادامه خواهیم داد و در فضای جنگی، گفتمان پیروزی و مقاومت را منتشر خواهیم کرد.

نقطه عطف پویش ملی زندگی با آیه ها، ماه مبارک رمضان ۱۴۰۴ بود و بیش از ۱۱ میلیون نفر به‌صورت مستقیم در قالب جلسات، برنامه‌های آموزش محور و پلتفرم‌های رسانه‌ای، آیات پویش را آموزش دیدند و حدود ۴۰ میلیون نفر نیز در سطح کشور، در معرض پیام‌ها و محتوای پویش قرار گرفتند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
برتری رعد پدافند زنجان و نفت و گاز امیدیه در هفته چهارم لیگ برتر واترپلو
عملیات احداث جاده یموق – کهنه‌جلگه در مانه آغاز شد
افتتاح هشت طرح در بیمارستان الزهرا(س) اصفهان
سه ضلع محاسبات مالیاتی تکمیل شد
موفقیت تیم تیراندازی پتروشیمی گچساران در المپیاد خلیج فارس
رقابت ۲۶۰ نوجوان گستانی در مسابقات کشتی آزاد و فرنگی استان
لیگ برتر کشتی آزاد؛ برتری حسن یزدانی مانع قهرمانی بانک شهر نشد
اجراي طرح ارتقاء امنيت اجتماعي و افزايش گشت هاي شبانه در "بافت"
تخریب ابر ویلای غیرمجاز
بزرگترین جشن تکلیف دانش آموزان دختر در اسفراین برگزار شد
تجلیل از ۴۰ سال سابقه درخشان نیکوکاری در اصفهان
درخشش آی‌دی‌جودوکاران بافقی در نخستین دوره مسابقات قهرمانی کشور
شکست دو نماینده هرمزگان در لیگ برتر فوتسال کشور
نایب قهرمانی کردستان در رقابت های کونگ فو کشور
ارتفاعات تهران برفی می‌شود
گردهمایی نوآوری و مالیات
خلق آثار هنری از ضایعات آهن توسط مکانیک خلاق
چشم انتظاری خانواده‌های اسرا و نقض بی پایان آتش بس
برگزاری مرحله نهایی کتابخوانی کتاب دختران آفتاب
دریافت شهریه غیرقانونی علت پلمب مدرسه غیردولتی زرند
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
میزان بارش باران در ایستگاه های هواشناسی استان فارس
میزان بارش برف در فریدونشهر
بارش نخستین برف و باران پاییزی در سپیدان
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج
آخرین وضع بارش برف در محور‌های مواصلاتی اصفهان
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری
آبگرفتگی معابر شهری در آبادان
ثبت صد میلیمتر بارش در همدان
شاخص هوای شیراز امروز ۲۰ آذر ۱۴۰۴
میزان بارش‌های اخیر در کهگیلویه وبویراحمد تا ساعت ۶:۳۰ امروز
میزان بارش‌های اخیر تا ساعت ۱۲ و ۳۰ دقیقه امروز
اعلام اسامی مسافران حادثه واژگونی اتوبوس یاسوج در جاده سمیرم
نورآباد با ۸۹ میلی متر، رکورد دار بارندگی در فارس
هدر رفتن آب در تصفیه آب خانگی
لحظات قبل از فوت خسرو علی‌کردی
مخالفت شهرداری تهران با اجرای طرح ترافیک تا پایان سال  (۹ نظر)
میزان بارش برف در فریدونشهر  (۲ نظر)
شرط آمریکا برای استفاده ترکیه از جنگنده اف-۳۵  (۲ نظر)
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
آمریکا نمی‌خواهد ایران قدرت تولید کند  (۱ نظر)
شاخص هوای شیراز امروز ۲۰ آذر ۱۴۰۴  (۱ نظر)
اعلام اسامی مسافران حادثه واژگونی اتوبوس یاسوج در جاده سمیرم  (۱ نظر)
بازگشت آموزش حضوری به تمام مدارس مازندران از شنبه ۲۲ آذر  (۱ نظر)
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج با سه کشته و ۱۵مصدوم  (۱ نظر)
بلیت سینما‌ برای بانوان نیم‌بها شد  (۱ نظر)
لالی، اندیمشک و مسجدسلیمان، پربارش‌ترین نقاط خوزستان  (۱ نظر)
۱۳ مصدوم در پی انحراف اتوبوس در جاده دنا  (۱ نظر)
پیشنهاد میزان افزایش حقوق‌ها با دولت، اما تصویب با مجلس است  (۱ نظر)
اجراي مرحله بيست و سوم طرح آرامش در شهر  (۱ نظر)
پویش سراسری درختکاری در گلستان شهدا؛۲۰آذر  (۱ نظر)