• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۴۳۵۹۲
تاریخ انتشار: ۲۵ مرداد ۱۴۰۴ - ۱۷:۲۷
علمی و فرهنگی » علم و فناوری

هوش مصنوعی در مقابل مقاومت آنتی‌بیوتیکی 

پژوهشگران با استفاده از هوش مصنوعی مولد موفق به طراحی آنتی‌بیوتیک‌های تازه‌ای شدند که در آزمایش‌ها توانستند با دو باکتری مقاوم به دارو مقابله کنند.

هوش مصنوعی در مقابل مقاومت آنتی‌بیوتیکی 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، محققان مؤسسه فناوری ماساچوست (MIT) موفق به طراحی نسل جدیدی از آنتی‌بیوتیک‌ها با استفاده از هوش مصنوعی مولد شده‌اند که علیه دو پاتوژن مقاوم به دارو، یعنی سوزاک (Neisseria gonorrhoeae) و استافیلوکوک اورئوس مقاوم به متی‌سیلین (MRSA) کارایی چشمگیری نشان داده‌اند. نتایج این پژوهش که در نشریه Cell منتشر شده است، نشان می‌دهد مدل‌های هوش مصنوعی قادرند میلیون‌ها ساختار مولکولی فرضی را تولید و از نظر فعالیت ضدباکتریایی به‌صورت رایانه‌ای غربال کنند.

برای شناسایی درمان‌های بالقوه علیه سوزاک، محققان ابتدا مجموعه‌ای شامل حدود ۴۵ میلیون قطعه شیمیایی شناخته‌شده را گردآوری کردند و آن‌ها را با ترکیبات پایگاه REAL متعلق به شرکت Enamine ترکیب کردند. سپس با کمک مدل‌های یادگیری ماشین، این مجموعه به چهار میلیون قطعه با فعالیت پیش‌بینی‌شده محدود شد. پس از حذف ترکیبات سمی، ناپایدار یا تکراری، حدود یک میلیون قطعه جدید باقی ماند.

از میان آن‌ها، قطعه‌ای نویدبخش با نام F1 انتخاب شد. دو مدل مولد ــ CReM (جهش‌های شیمیایی منطقی) و F-VAE (اتواینکودر واریاسیون مبتنی بر قطعه) ــ برای ایجاد حدود هفت میلیون ترکیب جدید مبتنی بر F1 به کار گرفته شدند. پس از چند مرحله غربالگری، هزار ترکیب به فهرست نهایی راه یافت و در نهایت ۸۰ ترکیب برای سنتز انتخاب شدند. دو ترکیب با موفقیت ساخته شد و یکی از آن‌ها، موسوم به NG1، توانست در آزمایش‌های سلولی و مدل موش، فعالیت قوی علیه سوزاک مقاوم به دارو نشان دهد.

بررسی‌های اولیه نشان داد NG1 پروتئینی به نام LptA را هدف قرار می‌دهد که در سنتز غشای خارجی باکتری نقش دارد. با مختل کردن این غشا، ترکیب اثر باکتری‌کُش خود را اعمال می‌کند. تاکنون هیچ آنتی‌بیوتیکی این پروتئین را هدف قرار نداده بود، موضوعی که نشان می‌دهد NG1 از یک مکانیسم تازه عمل می‌کند.

در گامی دیگر، تیم تحقیقاتی از مدل‌های مولد هوش مصنوعی برای طراحی آنتی‌بیوتیک‌هایی بدون محدودیت قطعه استفاده کرد و این بار هدف، مقابله با استافیلوکوک اورئوس (S. aureus) بود. مدل‌های CReM و F-VAE بیش از ۲۹ میلیون ترکیب منحصر‌به‌فرد تولید کردند. پس از غربالگری و حذف ترکیبات نامناسب، حدود ۹۰ ترکیب برای سنتز انتخاب شد که ۲۲ مورد آن با موفقیت ساخته شدند. از این میان، شش ترکیب فعالیت ضدباکتریایی قوی در آزمایشگاه نشان دادند.

یکی از این ترکیبات با نام DN1 توانست عفونت‌های MRSA را در مدل عفونت پوستی موش‌ها از بین ببرد. بررسی‌ها نشان داد DN1 نیز غشای باکتری را مختل می‌کند، اما با اختصاصیت کمتر، که نشانگر یک مکانیسم عمل عمومی‌تر است.

این ترکیبات تازه، NG1 و DN1، هم‌اکنون توسط سازمان غیرانتفاعی Phare Bio (وابسته به پروژه Antibiotics-AI) در حال توسعه بیشتر هستند. تمرکز پژوهشگران بر بهبود ویژگی‌های دارویی این مولکول‌ها و همچنین گسترش پلتفرم هوش مصنوعی برای طراحی داروهای جدید علیه پاتوژن‌های دیگر از جمله مایکوباکتریوم توبرکلوزیس (عامل سل) و سودوموناس آئروژینوزا است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
هشدار پلیس به افراد متقاضی دریافت گواهینامه
اهدا ۳ سری جهیزیه به نوعروسان کم برخوردار در شهرستان تویسرکان
رویداد ایران جان «گلستان» را در قاب رسانه های ملی و بین المللی درخشان کرد
انتصاب شاهرخ نیازی به عنوان سرپرست آموزش و پرورش کیش
گردهمایی بانوان نخبه مهندسی کشور در شیراز
پیش نرفتن نوسازی بافت‌های فرسوده بدون اعتمادسازی برای سازندگان
استعفای رئیس فدراسیون ناشنوایان و کم شنوایان
بیش از ۲ هزار قلم کالا در اختیار نیازمندان ایلام
کلاهبرداری با وعده اینترنت رایگان در پیام رسان شاد
هشدار سازمان هواشناسی در استان کرمان
آسفالت‌ریزی معابر روستای مرادخانلو در چهار برج
دکترین نظامی اسرائیل: فریب رسانه‌ای، مقدم بر جنگ سخت
مهریز را روایت کنید
برپایی نمایشگاه کتاب در شهمیرزاد
ایران ساخت، نمایشگاه خودباوری
سلامت غذایی لازمه امنیت غذایی
نصب و رونمایی تندیس کوهنورد در بلوار کوهنورد کاشان
پای سود سهام عدالت یلدایی به شرکت‌ها گره خورد
برگزاری دوره آموزشی برای ضابطان تعزیرات حکومتی در قم
بررسی دوباره طرح ویژه تفصیلی ناحیه منفصل توس
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
در نور آباد ممسنی ۱۰۱ میلیمتر باران بارید
سامانه پرقدرت بارشی در راه فارس
شهید رشید ستون اتاق فکر دفاع مقدس بود
ثبت بارش باران در ۵۰ ایستگاه هواشناسی خراسان جنوبی
نخستین پرواز آزمایشی هواپیمای بویینگ ۷۷۷ شرکت هواپیمایی ماهان
ثبت بیشترین میزان بارش استان بوشهر در عسلویه
هشدار درباره ورود سامانه بارشی جدید از سه شنبه به خوزستان
اجرای رسمی بنزین ۳ نرخی از بامداد امروز
پرواز ناموفق تهران به بغداد
علیکردی تصاویر را دیده و شکایتی برای پیگیری موضوع ندارد
شارژ اعتبار دهک‌های درآمدی ۱ تا ۳ از امروز
تنش آبی نیازمند ساختار صحیح مدیریتی و اجرایی است
عرضه بنزین با نرخ‌سوم؛ بنزین کارت آزاد جایگاه ۵هزار تومان شد
ضرورت بازآرایی رسانه‌ای در برابر جنگ ترکیبی دشمن
ادامه بارش‌ها در برخی مناطق کشور
میزان بارش برف در فریدونشهر  (۵ نظر)
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج  (۳ نظر)
در نور آباد ممسنی ۱۰۱ میلیمتر باران بارید  (۲ نظر)
عراقچی: آمریکا در هیچ موضوعی صادق نبوده است  (۲ نظر)
نورآباد ممسنی با ۹۵ میلیمتر باران، در صدر بارش‌ها  (۱ نظر)
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
اعلام اسامی مسافران حادثه واژگونی اتوبوس یاسوج در جاده سمیرم  (۱ نظر)
بازگشت آموزش حضوری به تمام مدارس مازندران از شنبه ۲۲ آذر  (۱ نظر)
هشدار قرمز وقوع مه گرفتگی در خوزستان  (۱ نظر)
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج با سه کشته و ۱۵مصدوم  (۱ نظر)
بازی‌های پاراآسیایی جوانان؛ ثبت ۸۱ نشان دیگر به نام فرزندان ایران  (۱ نظر)
پاراآسیایی جوانان ۲۰۲۵؛ چمسورکی راهی فینال پاراتکواندو دختران شد  (۱ نظر)
مدارس ابتدایی هرمزگان غیر حضوری شد  (۱ نظر)
تبلور معنای عمیق مادرانگی در وجود مادر دهگلانی  (۱ نظر)