• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۵۸۲۳۹
تاریخ انتشار: ۱۲ شهريور ۱۴۰۴ - ۱۸:۱۰
اجتماعی » تعاون و اشتغال
رئیس سازمان بهزیستی اعلام کرد:

نجات ۷۶ هزار کودک از نابینایی با غربالگری

رئیس سازمان بهزیستی کشور گفت: سال گذشته ۶۳ هزار کودک دچار اختلال بینایی و ۱۳ هزار نفر مبتلا به تنبلی چشم شناسایی شدند که به لطف مداخلات انجام‌شده، از نابینایی و کم‌بینایی نجات یافتند.

نجات ۷۶ هزار کودک از نابینایی با غربالگری

به گزارش خبرگزاری صدا وسیما، سید جواد حسینی در پنجاهمین سالگرد تاسیس انجمن اپتومتری ایران که امروز چهارشنبه ۱۲ شهریور برگزار شد، افزود: امروز در جمعی گرد آمدیم که رسالت آن چیزی جز صیانت از بینایی، ارتقای کیفیت زندگی و پیشگیری از معلولیت‌های قابل اجتناب در کشور نیست.

وی افزود: نخستین گام مداخلات مؤثر، غربالگری است. خوشبختانه بیش از ۳۰ سال است که همکاری اثربخشی را با انجمن اپتومتری ایران آغاز کرده‌ایم. اگرچه تنها ۵۰ سال از عمر رشته اپتومتری در کشور می‌گذرد اما سه دهه از تاریخ غربالگری چشم کودکان سه تا شش ساله نیز سپری شده است. این غربالگری در سه مرحله برای کودکان سه، چهار و پنج‌ساله و یک مرحله در شش‌سالگی با همکاری وزارت آموزش و پرورش انجام می‌شود و یکی از موفق‌ترین اقدامات در حوزه سلامت چشم و نمونه‌ای عینی از همکاری بین‌دستگاهی به شمار می‌رود.

تنبلی چشم دومین علت کاهش بینایی کودکان

رئیس سازمان بهزیستی گفت: تنبلی چشم، شایع‌ترین علت بینایی یک‌چشمی در افراد زیر ۲۰ سال و دومین علت کاهش بینایی در کودکان است. اگر در سن مناسب مداخله طلایی و به‌موقع انجام شود، این مشکل قابل درمان است.

وی افزود: در طول ۳۰ سال گذشته بیش از ۶۱ میلیون و ۶۵۰ هزار کودک در سراسر کشور غربالگری شده‌اند که از میان آن‌ها یک میلیون و ۹۹۹ هزار کودک مبتلا به انواع اختلال بینایی شناسایی شدند. همچنین ۴۱۵ هزار کودک دچار آمبلیوپی یا تنبلی چشم بودند که اگر غربالگری و مداخلات صورت نمی‌گرفت، امروز بسیاری از آنان به جمعیت کم‌بینا و نابینا افزوده می‌شدند و هزینه‌های آن ده‌ها برابر غربالگری بود.

رئیس سازمان بهزیستی گفت: در سال ۱۴۰۳، سه میلیون و ۵۲۶ هزار کودک معادل ۸۶ درصد جمعیت هدف غربالگری شدند. در این میان، ۶۳ هزار کودک دچار اختلال بینایی و ۱۳ هزار نفر مبتلا به تنبلی چشم شناسایی شدند که به لطف مداخلات انجام‌شده، از نابینایی و کم‌بینایی نجات یافتند.

حسینی افزود: این آمار به زبان ساده یعنی هزاران کودک که می‌توانستند آینده‌ای با کم‌بینایی یا نابینایی داشته باشند، امروز فرصت دیدن، یادگیری و زندگی با کیفیت بالاتر را به دست آورده‌اند. بزرگ‌ترین دستاورد این اقدام آن است که میزان شیوع تنبلی چشم که در جهان بین ۳ تا ۴ درصد است، در ایران به حدود ۱.۵ درصد کاهش یافته است.

وی گفت: اکنون ۲۵۳ هزار و ۷۲۰ فرد دارای معلولیت بینایی اعم از نابینا و کم‌بینا تحت پوشش سازمان بهزیستی قرار دارند که ۶۳ درصد آنان مردان و ۳۷ درصد زنان هستند. این برنامه علاوه بر پوشش سراسری، رویکردی عدالت‌محور دارد و به‌ویژه در روستاها، مناطق کم‌برخوردار و خانواده‌های در معرض آسیب تمرکز بیشتری یافته است رویکردی که هم‌راستا با اهداف انقلاب اسلامی و شعارهای دولت چهاردهم است.

رئیس سازمان بهزیستی افزود: انجمن اپتومتری ایران یکی از مهم‌ترین شرکای استراتژیک سازمان بهزیستی در این حوزه است. این انجمن نقش کلیدی در به‌روزرسانی استانداردها و دستورالعمل‌های علمی غربالگری، آموزش و بازآموزی نیروها، انجام پژوهش‌های مشترک برای بهبود سیاست‌گذاری و توسعه همکاری‌های بین‌المللی ایفا می‌کند.

سنجش بینایی سالمندان در طرح سلام

وی گفت: در همین راستا با همکاری انجمن اپتومتری، گام بزرگی برای توسعه خدمات آغاز شده است و آن توسعه غربالگری‌ها و مداخلات از سطح کودکان سه تا شش ساله به گروه سالمندان است. این طرح با عنوان «سلام» یا سلامت اجتماعی محله‌محور طراحی شده است.

حسینی عنوان کرد: سازمان بهزیستی بر اساس مثلث طلایی خدمات شامل تمامیت (پوشش همه افراد)، کفایت (کیفیت و استاندارد خدمات) و عدالت (اولویت دادن به افراد نیازمندتر) فعالیت می‌کند و برای تحقق آن خدمات باید در دسترس و محله‌محور باشند. بر همین اساس، طرح سلام از منطقه ۴ تهران با ۲۰ مدرسه و هر استان یک مدرسه آغاز شد، این مدارس در ساعات بعدازظهر که خالی از دانش‌آموزان هستند به پایگاه‌های ارائه خدمات تبدیل شدند. در هر استان نیز حداقل یک مدرسه و در چشم‌انداز آینده، همه ۷۳۵ منطقه آموزشی کشور تحت پوشش این طرح قرار می‌گیرند.

رییس سازمان بهزیستی اضافه کرد: نخستین اقدام در این طرح آموزش، توانمندسازی و ایجاد نشاط و شادابی در میان سالمندان است. موج سالمندی در ایران یکی از سریع‌ترین روندهای جمعیتی در جهان است به‌گونه‌ای که اکنون ۱۲ درصد جمعیت کشور سالمند هستند و پیش‌بینی می‌شود این رقم تا سال ۱۴۳۰ به ۳۱ درصد برسد. بنابراین اقدامات بهداشتی و سلامت‌محور از جمله سلامت چشم، ضرورتی اجتناب‌ناپذیر است.

وی افزود: انجمن اپتومتری و سه هزار اپتومتریست کشور نخستین گروهی بودند که برای اجرای این طرح محله‌محور، فراگیر و عدالت‌محور با سازمان بهزیستی همکاری کردند. امیدوارم موج دوم این طرح در حوزه سالمندی و سلامت چشم نیز مانند طرح کودکان سه تا شش سال آثار اثربخش خود را به‌زودی برای مردم و سالمندان کشور نمایان سازد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
نوسازی پژوهش علوم زمین؛ ضرورت بهره‌گیری عملیاتی از داده‌ها
ناوگروه‌های ۱۰۳ و ۱۰۴ نداجا در مسیر آفریقای جنوبی هستند
شناسایی بیش از ۳۵۰۰ ملک مازاد دولتی برای مولد سازی
کنترل بازار شاهین شهر ومیمه در شب یلدا
حمایت بهزیستی سلماس از فرزندان خانه صبا
نگاهی به برنامه های رادیو صبا
پویش یلدای مهربانی برای خانواده‌های نیازمند در خوزستان
وضعیت آب و هوای کشور ۱۴۰۴/۰۹/۳۰
تجهیز نبودن خیابان ۳۰ متری فوتبال به چراغ راهنمایی
تاخیر ۲ ساعته در فعالیت مدارس و ادارات
اجرای طرح مدیریت محله‌محور در ۳۵۰ محله شهری و روستایی نقده
پیگیری روند نظارت بر فعالیت دستگاه های اجرایی استان سمنان
دستگیری عامل کلاهبردار چهار هزار میلیارد ریالی
مشارکت مردم در پویش یلدای مهربانی
ضرورت اصلاح رویه‌ها برای اجرای صحیح قانون ثبت رسمی اموال غیرمنقول
ساعت کاری دستگاه‌های اجرایی در فصل سرد سال تغییر کرد
حفظ خاک، رطوبت و حیات طبیعی در سایه آبخیزداری
نظارت بازرسان بر قیمت کالا‌های شب یلدا در گیلان
بوکان مهیای برگزاری انتخابات هفتمین دوره شورا‌های اسلامی شهر
دبیر: اجازه رفتن امیر رضا به جمهوری آذربایجان را نخواهم داد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
مناطق مختلف فارس ، سیراب از بارش رحمت الهی
عقیل کشاورز جاسوس موساد اعدام شد
چطور فلش مموری اطلاعات را ذخیره می‌کند؟ | آشنایی با ساختار داخلی USB Flash
نیرو‌های مسلح به سرعت در حال ترمیم کاستی‌ها هستند
دور سوم مرحله پنجم کالابرگ الکترونیکی واریز شد
امشب؛ پایان مهلت ثبت نام محصولات ایران‌خودرو
جزئیات تغییر ساعت کاری دستگاه‌های اجرایی از اول دی
حقوق آذرماه بازنشستگان و مستمری‌بگیران سازمان تأمین اجتماعی در حال پرداخت است
توقف خروج کامیون ها از دوغارون تایباد
ادامه بارندگی در کشور؛ بارش همچنان در نوار شرقی
حرکت صنعت هسته‌ای ایران در تراز کشور‌های پیشرفته جهان
افزایش شمار جانباختگان در سیلاب جنوب کشور به ۷ نفر
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۲۹ آذر
تعویق دیدار نفت و گاز گچساران و پیکان در جام حذفی فوتبال
از یک الزام مقرراتی تا موتور محرک توسعه پایدار در ساختمان
پیاده روی بزرگ خانوادگی فردا در گرگان  (۴ نظر)
مناطق مختلف فارس ، سیراب از بارش رحمت الهی  (۲ نظر)
امشب؛ پایان مهلت ثبت نام محصولات ایران‌خودرو  (۱ نظر)
کاهش سهم گاز صنایع، زیر سایه مصرف بخش‌های غیرتولیدی  (۱ نظر)
اغازبکار ادارات استان کرمان فردا ۲۹ آذرماه با دو ساعت تاخیر  (۱ نظر)
جان باختن یکی از امدادگران هلال احمر حین عملیات در شهرستان جهرم  (۱ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس در برخی مناطق استان قم فردا شنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۴  (۱ نظر)
فعالیت حضور مدارس فردا شنبه در گلستان  (۱ نظر)
برف و باران، پاییز فارس را بدرقه کرد  (۱ نظر)
بارش برف و لغزندگی همه محور‌های خراسان شمالی  (۱ نظر)
ایران ریاکاری آمریکا در «دلسوزی برای مردم ایران» را محکوم کرد  (۱ نظر)
وضعیت مدارس برای روز شنبه  (۱ نظر)
آمریکا در حمایت از رژیم صهیونی ۲ قاضی لاهه را تحریم کرد  (۱ نظر)
انتقاد امام جمعه موقت آبادان از تاخیر یا کیفیت نامناسب در انجام وظایف مسئولان  (۱ نظر)