• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۹۸۱۷۱
تاریخ انتشار: ۲۴ مهر ۱۴۰۴ - ۱۱:۵۹
سیاسی » دولت

نیمی از کارکنان دولت نیاز به آموزش‌های جدید دارند

رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور با اشاره به تحولات فناورانه و پیامد‌های آن بر آینده اشتغال، بر ضرورت بازنگری در مدیریت منابع انسانی، بازتعریف مرز میان انسان و ماشین و توجه به آموزش‌های مهارتی در نظام اداری تأکید کرد.

نیمی از کارکنان دولت نیاز به آموزش‌های جدید دارند

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، علاءالدین رفیع‌زاده در نخستین کنفرانس ملی چالش‌های مدیریت سرمایه انسانی در سازمان‌های بزرگ مقیاس گفت: تکنولوژی‌های نوین تغییراتی در نظام مدیریتی جهان ایجاد کرده‌اند که اگر نسبت به آنها آگاه نباشیم حتی موقعیت فعلی خود را نیز از دست خواهیم داد.

معاون رئیس‌جمهور یکی از چالش‌های اساسی پیش‌رو را مدیریت مبتنی بر داده دانست و افزود: نکته دوم توجه به استعداد‌های محلی و جغرافیایی است و سومین مسئله، تعریف مرز جدید میان انسان و ماشین است.

وی با استناد به گزارش‌های بین‌المللی، اعلام کرد: تا سال ۲۰۲۷ حدود ۸۳ میلیون شغل از بین می‌رود و تنها ۶۳ میلیون شغل جدید ایجاد خواهد شد؛ یعنی در مجموع ۱۴ میلیون شغل حذف می‌شود.

به گفته وی، مشاغلی مانند بایگانی، منشی‌گری و برخی از پست‌های مدیریتی بیشترین آسیب را از هوش مصنوعی خواهند دید و بخش خدمات مالی نیز به سمت استفاده از ربات‌ها حرکت می‌کند.

رفیع‌زاده افزود: در سال ۲۰۲۷ نزدیک به ۴۲ درصد مشاغل ماشینی خواهد شد و اگر بخواهیم پاسخگوی این تغییرات باشیم، باید از امروز تدابیر لازم را اتخاذ کنیم. این تحول باید از دانشگاه آغاز شود.

رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور با تأکید بر اهمیت آموزش مجدد نیرو‌های انسانی گفت: ۵۰ درصد کارکنان نیاز به آموزش‌های جدید دارند که ۳۶ درصد آنها باید ظرف شش ماه آموزش ببینند.

وی سه استراتژی کلان در مدیریت منابع انسانی را تشریح کرد و گفت: یا باید نیرو‌های فعلی را جایگزین کنیم، یا آموزش دهیم و یا از ظرفیت خرید خدمت استفاده کنیم.

معاون رئيس جمهور افزود: در نظام اجرایی کشور نسبت به این رویکرد‌ها بی‌توجه نیستیم و آن را در چارچوب برنامه اصلاح نظام اداری دولت چهاردهم دنبال می‌کنیم.

رفیع‌زاده در ادامه با اشاره به چالش‌های اصلی نظام اداری گفت: نخستین گام، تدقیق آمار و اطلاعات نیروی انسانی موجود است؛ باید بدانیم چه تعداد نیرو، با چه کیفیتی و چه نیاز‌های آموزشی در دستگاه‌ها داریم.

وی با اشاره به تنوع قرارداد‌های به‌کارگیری نیرو‌ها افزود: ۴۵ درصد دستگاه‌های اجرایی کشور مشمول قانون مدیریت خدمات کشوری نیستند و این موضوع موجب ناترازی در نظام استخدامی شده است.

رفیع زاده، عدالت در جذب نیروی انسانی را دومین محور دانست و گفت: در نخستین آزمون استخدامی دولت چهاردهم تلاش کردیم تا اعمال نظر‌های شخصی را به حداقل برسانیم و وزن آزمون کتبی را افزایش دهیم.

به گفته رفیع‌زاده، یکی از مشکلات موجود توزیع نامناسب نیروی انسانی است؛ درحالیکه در برخی ستاد‌ها تراکم نیرو داریم، در شهرستان‌ها کمبود جدی احساس می‌شود. در برنامه جدید، مجوز‌های استخدامی صرفاً برای نقاط دارای کمبود صادر خواهد شد.

رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور با تأکید بر اهمیت آموزش‌های عملی و کاربردی گفت: ما بیش از تئوری‌پردازی به آموزش‌های مهارتی و استفاده از استادان حرفه‌ای نیازمندیم.

وی درباره نحوه پرداخت و جبران خدمات کارکنان دولت تصریح کرد: باید میان عملکرد کارمند و میزان دریافتی آنها ارتباط معنادار برقرار شود. به‌عنوان مثال، رفتار شایسته با مردم و تکریم ارباب‌رجوع باید یکی از شاخص‌های پرداخت باشد. در سامانه فواد ۱۲۸ نیز همین رویکرد دنبال می‌شود.

رفیع‌زاده در پایان با تأکید بر اینکه هدف نهایی فعالیت‌های اداری باید رضایت مردم باشد، افزود: با تحولات سریع فناوری، لازم است نظام اداری نیز خود را با شرایط جدید تطبیق دهد. اگر دانش ما ظرف ۷۰ روز به‌روزرسانی نشود، مدرک تحصیلی ما ارزش علمی خود را از دست خواهد داد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
نشست هیئت عالی نظارت بر انتخابات شورا‌های اسلامی شهر و روستا چهارمحال و بختیاری
قطع ارتباط ۳ راه روستایی در نرماشیر
افزایش بستری افراد مبتلا به آنفولانزا در گلستان؛ لزوم رعایت نکات بهداشتی
افزایش ۴۰ درصدی اعتبارات پژوهشی استان همدان
بسته شدن مسیر فاریاب به کهنوج از جاده کَل کَسورَک
افزایش تعداد کشور‌های دارای محدودیت ورود به آمریکا به بیش از ۳۵ کشور
اجرای عملیات راهداری زمستانی در محور‌های شهرستان جعفرآباد استان قم
تشریح جزئیات حادثه تروریستی ایست بازرسی فهرج از زبان فرمانده انتظامی استان کرمان
افتتاح اولین کافه بازی درون مدرسه‌ای در یزد
خوش غیرت ها، پای کار میهن
گلایه شهروندان از تاخیر در اجرای پروژه آسفالت جاده جوارم
ثبت نام سایپا ویژه یلدا
اشتباهات بی‌سابقه وزارت دادگستری آمریکا
گلایه از وضعیت نامناسب آسفالت
تشریح جزئیات حادثه تروریستی ایست بازرسی فهرج
کشف ۲۵ تُن برنج قاچاق از یک کامیون در نائین
برگزاری یادواره ۴۵۰ شهید تدارکات و پشتیبانی سپاه حضرت محمد (ص)
جدیدترین آمار از ثبت‌نام کنندگان در طرح فروش ایران خودرو
ارائه عملکرد مجازی پیش شرط سفر به آمریکا
بررسی نشست اخیر منطقه‌ای تهران درباره افغانستان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
لامردی ها ، بیشترین سهامداران بارش های فارس
پیکر بی جان بانوی کوهنورد گیلانی در دماوند پیدا شد
اعلام میزان بارش باران در فارس
خداداد عزیزی و رفیعی جریمه شدند
فیروزآباد رکوددار بارش های فارس
فعالیت سامانه بارشی از امشب در همدان
حجم مبنا در بورس حذف شد
افزایش فوتی‌های واژگونی اتوبوس مسافربری به ۱۳ نفر
اقدامات بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز ادامه دارد
شهادت سه تن از عوامل انتظامی و یک شهروند بامداد امروز
گزارش بارندگی ۲۴ ساعت گذشته در استان کرمان
مزایده بیش از ۴۰۰ دستگاه خودرو و موتورسیکلت توقیفی در استان اصفهان
مدارس مشهد فردا چهارشنبه ۲۶ آذر حضوری است
فیروزآباد با ۱۳۳ میلیمتر باران رکورد دار بارش ها در فارس
آبگرفتگی در جنوب کشور؛ پارسیان هرمزگان، لامرد فارس و فیروزآباد کرمان پر بارش‌ترین شهر‌ها
باران و برف مدارس فارس را غیرحضوری کرد  (۴۱ نظر)
فیروزآباد رکوددار بارش های فارس  (۴ نظر)
معلم کهگیلویه و بویراحمدی نمونه کشوری جشنواره اصلاح روش‌ تدریس  (۱ نظر)
حجم مبنا در بورس حذف شد  (۱ نظر)
برف و باران به فارس رسید  (۱ نظر)
اقدامات بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز ادامه دارد  (۱ نظر)
مصوبه افزایش سن ورود به دانشگاه فرهنگیان ابلاغ شد  (۱ نظر)
مزایده بیش از ۴۰۰ دستگاه خودرو و موتورسیکلت توقیفی در استان اصفهان  (۱ نظر)
سردار زهرایی: ایجاد ۱۱۰ هزار فرصت شغلی از ابتدای سال تاکنون  (۱ نظر)
یک هزار میلیارد تومان از مطالبات بیمه درمان بازنشستگان تسویه شد  (۱ نظر)
هشدار سطح قرمز هواشناسی در هرمزگان  (۱ نظر)
همایش بزرگ «شکوه ایثار» در گچساران  (۱ نظر)
رئیس قوه قضائیه مهمان مردم استان مرکزی  (۱ نظر)
همکاری ایران و چین یک ضرورت ژئوپلیتیکی است  (۱ نظر)
سامانه بارشی جدید در راه تهران  (۱ نظر)