• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۵۹۹۷۵۷
تاریخ انتشار: ۲۶ مهر ۱۴۰۴ - ۱۲:۴۷
بین الملل » سیاسی

بقائی: قطعنامه ۲۲۳۱ پایان یافت

سخنگوی وزارت‌خارجه با تاکید بر اینکه امروز قطعنامه ۲۲۳۱ طبق آنچه در خود قطعنامه بیان شده پایان می‌یابد، گفت: معتقدیم درباره بازگشت قطعنامه‌های لغوشده علیه ایران و بازگشت تحریم‌ها هیچ تصمیمی در شورای امنیت اتخاذ نشده است.

بقائی: قطعنامه ۲۲۳۱ پایان یافت

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، «اسماعیل بقائی» در نشست «پاسخ حقوقی به تجاوز ۱۲ روزه از عدالت کیفری تا عدالت ترمیمی» در ابتدای سخنان خود در این نشست که صبح شنبه در دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران برگزار شد، با اشاره به نقض حقوق بین‌الملل از سوی برخی از کشور‌ها در موارد مختلف گفت: در ارتباط با موضوع برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل نیز شاهد نقض قوانین بین‌الملل از سوی برخی از کشور‌ها هستیم.

این دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه «در دو الی سه ماه اخیر شاهد این بودیم که سه کشور اروپایی عضو برجام تلاش کردند قطعنامه‌های لغو شده شورای امنیت علیه ایران را بازگردانند و در واقع اسنپ بک را فعال کنند»، گفت: ما از ابتدا نیز گفتیم این اقدام اروپایی‌ها غیرقانونی است و این بیان ما فقط یک اعلام موضع نیست.

وی با بیان این که «ما در واقع معتقدیم که هیچ تصمیمی در شورای امنیت در این ارتباط اتخاذ نشده است با توجه به اینکه دو عضو دائم شورای امنیت (چین و روسیه) با این تصمیم مخالف بودند، دو عضو دیگر نیز مخالفت خود را اعلام کردند و دو عضو دیگر شورای امنیت نیز به موضوع بازگشت تحریم‌ها رای ممتنع دادند»، خطاب به حضار و حقوق دانانی که در این جلسه حضور داشتند، گفت: از دوستان می‌خواهم که در این ارتباط بنویسند. در مورد این موضوع از دیدگاه حقوقی بسیاری از کشور‌ها با ما هم نظر هستند چنانکه ما در اجلاس وزرای خارجه جنبش عدم تعهد این موضع‌گیری را از سوی ۱۲۰ کشور مشاهده کردیم.

این دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران خاطرنشان کرد: در اجلاس وزرای خارجه جنبش عدم تعهد در اوگاندا قریب به ۱۲۰ کشور از دیدگاه ایران حمایت کردند و درواقع بر این موضوع تاکید کردند که حرکت سه کشور اروپایی برای بازگشت قطعنامه‌ها علیه ایران وجاهت قانونی ندارد.

بقائی با بیان اینکه «اقدام سه کشور اروپایی در ارتباط با این موضوع باعث ایجاد یک آشفتگی حقوقی در شورای امنیت سازمان ملل متحد شده است و در واقع اجماعی در این شورا در ارتباط آنچه سه کشور اروپایی می‌خواستند انجام دهند وجود ندارد»، در بخش دیگر صحبت‌های خود گفت: مشاهده می‌کنیم که قانون شکنان برای توجیه اقدامات غیرقانونی خود تلاش می‌کنند که به قانون متوسل شوند و از آن به نوعی استفاده ابزاری می‌کنند.

سخنگوی وزارت امور خارجه در این ارتباط به توجیهات و ادعا‌های رژیم صهیونیستی و آمریکا برای حمله به ایران اشاره کرد و گفت: رژیم صهیونیستی ادعا کرد که حمله به ایران یک حمله پیشگیرانه بوده است در حالی که این موضوع هیچ جایگاهی در نظام بین‌الملل ندارد و ما چنین اصلی را نداریم و آنچه که در این ارتباط مسلم است دفاع مشروع در برابر یک حمله واقع شده است ،کاری که ایران در برابر تجاوزات رژیم صهیونیستی و اسرائیل انجام داد.

بقائی با بیان اینکه «آنچه که مسلم است این است که ایران در معرض یک تجاوز نظامی بی‌دلیل قرار گرفت و این باید مبنای موضع ما در بحث جنگ و نقض حقوق بشر و قوانین بین المللی باشد»، در ادامه صحبت‌های خود به پیگیری‌های وزارت خارجه در این ارتباط اشاره و خاطرنشان کرد: ما این پیگیری‌ها را در قالب یک کتاب منتشر کرده‌ایم و از همان روز اول وقوع جنگ پیگیری‌ها و مستندسازی‌های ما در این زمینه آغاز شد.

بقائی با تاکید بر اینکه «کار ما در این زمینه به نوعی «سهل ممتنع» است»، در توضیح این موضوع افزود: ما از یک طرف با رژیمی طرف هستیم که تنها رژیمی است که از سوی دو دیوان بین‌المللی متهم به ارتکاب نقض حقوق بشر شده است و به انجام دادن سه جنایت از چهار جنایت مندرج در اساسنامه دیوان متهم است. ارتکاب عمل جنایتکارانه از سوی رژیم صهیونیستی در حمله به ایران محرز است.

وی ادامه داد: اما مشکل ما این است که  آمریکا و برخی از کشور‌های غربی به شدت رژیم صهیونیستی را در برابر هر گونه پاسخگویی محافظت‌ می‌کنند و بی کیفرمانی مستمر رژیم صهیونیستی کار را برای ما سخت کرده است، اما اینها نباید باعث دلسردی ما شود و ما حتماً باید در این زمینه به مستندسازی خود ادامه دهیم و امیدواریم بتوانیم یک روزی در دادگاه صالحه بین‌المللی احقاق حق کنیم.

بقائی خاطرنشان کرد: پیگیری این موضوع در دادگاه‌های داخلی در ارتباط با آن قسمت‌هایی که شدنی است، مهم است و ما باید در زمینه احقاق حقوق شهروندان مان و تبیین سایر ابعاد این جنایت، کار حقوقی قابل توجهی انجام دهیم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مراسم وداع با رهبر شهید انقلاب در مصلی تهران _ ۱۲
کره شمالی یک موشک کروز آزمایش کرد
هشدار درباره وخامت وضع «دکتر حسام ابوصفیه» پزشک دربند فلسطینی
آمادگی ۱۲۰ هزار نیروی هلال احمر برای مراسم تشییع رهبر شهید و اعزام نیرو به عراق
افزایش شمار جان‌باختگان زمین‌لرزه در ونزوئلا
پوتین و ترامپ درباره اوکراین و ایران گفت‌وگو کردند
رهبر شهید عزت ایران را حفظ و برخاستن را به ملت آموخت
هشدار انصارالله یمن به عربستان سعودی
جماعت اسلامی لبنان: توافق با اسرائیل محکوم به شکست حتمی است
بازداشت بیش از ۸۶۰ فلسطینی در قدس اشغالی
تظاهرات حامیان فلسطین در سوئد
راهکار مقابله با تهدیدات فضای مجازی از نگاه رهبر شهید
هدایت‌های روشنگرانه رهبر شهید در حوزه علم و فناوری
استقلال و اقتدار؛ یادگار جاودان رهبر شهید
سفری از جنس دلدادگی
حضور در آیین تشییع پیکر قائد شهید نماد همبستگی و وفاداری است
«بن‌گویر» سفر به نیویورک را به علت ترس از بازداشت لغو کرد
آغاز پویش ملی «هدیه نماز»؛ بدرقه رهبر شهید با میلیون‌ها سجده عاشقانه
تأمین پایداری شبکه ارتباطی قم برای مراسم ملی تشییع رهبر شهید
کانون‌های مساجد محور تداوم بعثت مردمی باشند
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تجمع مردم صنعا در قدردانی از ایران برای شکستن محاصره یمن
فردا یکشنبه در سراسر کشور تعطیل رسمی اعلام شد
انتقاد وزیرخارجه سابق بوسنی از عملکرد دولت خود درقبال تشییع رهبری
زمان اقامه نماز بر پیکر مطهر آقای شهید ایران مشخص شد
برنامه مرحله یک هشتم پایانی جام جهانی ۲۰۲۶
نماز بر پیکر مطهر رهبر شهید ساعت ۸ صبح اقامه می‌شود
لفاظی‌های سخیف رئیس جمهور آرژانتین علیه ایران نشانه ورشکستگی اخلاقی
فردا یکشنبه در سراسر کشور تعطیل رسمی اعلام شد
بازتاب گسترده مراسم تشییع رهبر انقلاب در رسانه های جهان
وداع پرشور امت با پیکر «آقای شهید ایران»
شعب کشیک بانک‌ها فردا فعال هستند
آیین رسمی و عمومی بدرقه «آقای شهید ایران» ۶ صبح آغاز می‌شود
روایت خبرنگاران از حزن و اندوه تا عزت و امید
مراسم وداع با رهبر شهید انقلاب در مصلای تهران _ ۳
ارسال کیفرخواست پرونده رضا پهلوی به دادگاه
تجمع مردم صنعا در قدردانی از ایران برای شکستن محاصره یمن  (۱۶ نظر)
گرامیداشت مجازی فرزاد جمشیدی در صفحه هنرمندان  (۱۱ نظر)
تردد خودروهای مناطق آزاد خراسان رضوی در استان مانعی ندارد  (۴ نظر)
ادای احترام سران قوا و مسئولان ارشد کشور به پیکر امام شهید  (۲ نظر)
برگزاری کارگاه نقاشی زنده با حضور هنرمندان  (۲ نظر)
ادای احترام هیئت‌های خارجی به پیکر رهبر شهید انقلاب (۴)  (۲ نظر)
سپاه: به خطای محاسباتی دشمن پاسخی کوبنده‌تر می‌دهیم  (۲ نظر)
دامنه خدمات فعال بانک ملی به‌تدریج در حال گسترش است  (۲ نظر)
احیای کمربند سبز ۱۲۰۰ هکتاری اهواز  (۲ نظر)
توصیه‌های تغذیه‌ای برای زائران مراسم وداع با رهبر شهید انقلاب  (۲ نظر)
جزییات اعمال محدودیت تردد در مناطق ۲۲گانه تهران در مراسم تشییع پیکر امام شهید  (۱ نظر)
فردا یکشنبه در سراسر کشور تعطیل رسمی اعلام شد  (۱ نظر)
آغاز عملیات احداث طرح تراموای تبریز  (۱ نظر)
پیکر داماد رهبر شهید انقلاب امروز تشییع می‌شود  (۱ نظر)
ادای احترام هیئت‌های خارجی به پیکر رهبر شهید انقلاب (۳)  (۱ نظر)