• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۱۷۲۲۱
تاریخ انتشار: ۱۴ آبان ۱۴۰۴ - ۰۹:۵۱
اقتصادی » آب و انرژی
علی سیدزاده:

۶۷ درصد ظرفیت سد‌های کشور خالی است

مدیر کل دفتر مدیریت آبفای کشور تصریح کرد: پیش بینی‌های هواشناسی هم حاکی از این است که فعلا بارندگی نداریم به طوری که هم اکنون ۶۷ درصد ظرفیت سد‌های کشور خالی است.

۶۷ درصد ظرفیت سد‌های کشور خالی است

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، علی سیدزاده مدیر کل دفتر مدیریت آبفای کشور در برنامه روی خط خبر گفت: ما در فصل گرما اگرچه مشکل آب را داشتیم از ذخایر سال‌های گذشته استفاده می‌کردیم، از ابتدای سال آبی جدید که از مهرماه آغاز شده تا ۹ آبان در کل کشور ۲ و دو دهم میلی متر بارندگی به ثبت رسیده است.

وی ادامه داد: در میان ۳۱ استان کشور برای اولین بار ۱۵ استان بارندگی صفر مطلق داشته‌اند و این بسیار نگران کننده است، ما در سال گذشته، در این تاریخ در کلان کشور حدودا ۱۳ میلی متر بارندگی ثبت شده است که اگر با بلند مدت بارندگی کل کشور را مقایسه کنیم ما ۷۷ درصد با میانگین بلندمدت کاهش بارندگی داشتیم و اگر عدد امسال را با سال گذشته مقایسه کنیم منفی ۸۳ درصد کاهش بارندگی بوده است.

مدیر کل دفتر مدیریت آبفای کشور افزود: در حال حاضر استان‌های اصفهان ایلام، بوشهر، تهران، چهارمحال و بختیاری، خراسان جنوبی، خوزستان، قم، کردستان، کرمانشاه، کهگیلویه و بویراحمد، مرکزی، لرستان، هرمزگان، همدان و یزد بارندگی صفر گزارش شده است که متاسفانه در حال حاضر شرایط خاص و حادی داریم.

سیدزاده تصریح کرد: در انتهای شهریور امسال در شهر تهران خوشبختانه مردم با هشدار‌های لازم و تمهیدات ویژه‌ای که رعایت کردند حدود ۴۰۰ هزار مترمکعب کاهش مصرف گزارش شد ولی خیلی امید به بارندگی در مهر و آبان داشتیم که متاسفانه این امر محقق نشد.

مدیر کل دفتر مدیریت آبفای کشور تصریح کرد: پیش بینی‌ها هواشناسی هم حاکی از این است که فعلا بارندگی نداریم به طوری که در حال حاضر ۶۷ درصد ظرفیت سد‌های کشور خالی است.

سیدزاده درباره خط انتقال آب از سد طالقان به تهران گفت: خط انتقالی از سد طالقان در دستور کار قرار گرفت و طی دو الی سه ماه این خط انتقال انجام شد که بخشی از کمبود را جبران کرد ولی کمبود آب در تهران خیلی فراتر از این میزان‌ها است، باید حجم مخازن ذخیره استان تهران حدود ۵۵۳ میلیون متر مکعب باشد ولی در حال حاضر در کل سد‌های استان تهران ۲۰۰ میلیون مترمکعب حجم آب دارد.

مدیر کل دفتر مدیریت آبفای کشور افزود: همچنین چیزی حدود ۲۲۳ میلی متر مکعب نسبت به سال گذشته کاهش سد‌ها گزارش شده است و با میانگین بلندمدت ۳۴۸ میلیون متر مکعب می‌باشد به طوری که سد امیر کبیر درصد پرشدگی آن ۸ درصد، ماملو ۷ درصد، لتیان ۱۱ درصد و سد لار درصد پرشدگی آن ۱ درصد گزارش شده است، ولی وضعیت سد طالقان نسبت به بقیه سد‌ها بهتر است که ۳۶ درصد حجم پرشدگی دارد.

سیدزاده در ادامه میزان هدر رفت آب در بخش خطوط لوله را ۱۵ درصد خواند.

مدیر کل دفتر مدیریت آبفای کشور در خصوص نصب لوازم کاهنده آب بیان کرد: این لوازم تا ۳۰ درصد در مصرف آب تاثیر گذار است به طوری که در تهران چیزی بالغ بر دو میلیون ۵۰۰ هزار واحد داریم که بالای الگو آب مصرف می‌کنند و اگر این تجهیزات در این تعداد نصب شوند صرفه جویی قابل توجهی در بخش آب صورت می‌گیرد.

وی افزود: همچنین نصب کنتور‌های هوشمند در رصد و ثبت دقیق مصرف آب کمک شایانی خواهد کرد و طبق جلساتی با سازمان نظام مهندسی برکزار شده قرار است پایان کار واحد‌های مسکونی و دیگر در گرو نصب کنتور‌های هوشمند آب باشد که ظرف دو هفته آینده این تفاهم نامه مبادله خواهد شد.

مدیر کل دفتر مدیریت آبفای کشور اضافه کرد: متاسفانه تعرفه‌های موجود آب بعد بازدارندگی ندارد و طی ماه‌های گذشته مکانیزم‌های دیگری تعبیه شد که مشترکان پرمصرف بهای بیشتری پرداخت کنند

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
معاون رئیس‌جمهور: طرح اخیر مجلس درباره مهریه غیرمتوازن است
استاندار خوزستان با حضور میدانی دستور رسیدگی فوری و عملیات بازسازی صادر کرد
ثبت ملی سه محصول لبنی بومی خراسان شمالی در فهرست ناملموس کشور
تداوم بارش رحمت الهی در یزد
دستور عارف برای رسیدگی فوری به مصدومان سانحه اتوبوس
برگزاری همایش ملی فیزیک در دانشگاه فرهنگیان آذربایجان شرقی
صدور احکام جایگزین حبس در دادگستری مرکز لرستان
هوای مشهد امروز جمعه ۲۱ آذر ۱۴۰۴ سالم شد
برگزاری مراسم ولادت حضرت زهرا (س) در کوالالامپور
رعایت فاصله اجتماعی راهکار جلوگیری از گسترش آنفلوانزا
نیمی از مردم آمریکا مشکل تامین غذا دارند
کشف محموله کاغذ دیواری قاچاق در شاهرود
اهدای یک میلیارد تومان تجهیزات پزشکی به خانه هلال مسجد فاطمه الزهرا زیرکوه
بزرگداشت سالروز ولادت حضرت فاطمه (س) و روز زن در پیشاور
بارش برف در ۱۹ محور شریانی استان مرکزی
تقابل هیرکان رشت در هفته ششم رقابتهای لیگ حرفه ای بسکتبال باشگاه های کشور
سیلاب، بخش عشایری ایلام را متضرر کرد
افزایش ۲۴ درصدی ترخیص کالای اساسی از گمرکات خوزستان
تصرف شناور حامل نفت ونزوئلا دزدی دریایی دولتی است
اعتماد مشترک تضمین‌کننده صلح و ثبات میان ملت‌ها است
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
میزان بارش برف در فریدونشهر
بارش نخستین برف و باران پاییزی در سپیدان
آخرین وضع بارش برف در محور‌های مواصلاتی اصفهان
آبگرفتگی معابر شهری در آبادان
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری
ثبت صد میلیمتر بارش در همدان
میزان بارش‌های اخیر در کهگیلویه وبویراحمد تا ساعت ۶:۳۰ امروز
میزان بارش‌های اخیر تا ساعت ۱۲ و ۳۰ دقیقه امروز
هدر رفتن آب در تصفیه آب خانگی
جشن نجات ۱۰ هزار جان با سلول‌های بنیادی
پوتین حمایت خود را از دولت ونزوئلا اعلام کرد
خوشحالی مردم کهگیلویه و بویراحمد از بارش باران
شارژ اعتبار دهک‌های درآمدی ۱ تا ۳ از شنبه ۲۲ آذر
بسته فرهنگ و هنر ۱۴۰۴/۰۹/۲۰
دشمن فهمیده ایران با فشار نظامی تسلیم و تصرف نمی‌شود
مخالفت شهرداری تهران با اجرای طرح ترافیک تا پایان سال  (۹ نظر)
شرط آمریکا برای استفاده ترکیه از جنگنده اف-۳۵  (۲ نظر)
برگزاری آزمون استخدامی صدا و سیمای خراسان جنوبی  (۲ نظر)
میزان بارش برف در فریدونشهر  (۱ نظر)
تألیف کتاب با موضوع کودکان دیرآموز در کهگیلویه و بویراحمد  (۱ نظر)
آمریکا نمی‌خواهد ایران قدرت تولید کند  (۱ نظر)
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
نامه وزیر ارتباطات درباره سیم‌کارت‌های سفید  (۱ نظر)
بلیت سینما‌ برای بانوان نیم‌بها شد  (۱ نظر)
تخلیه و بارگیری ۶۶ هزار تُن گندم در بندر شهید رجایی  (۱ نظر)
لالی، اندیمشک و مسجدسلیمان، پربارش‌ترین نقاط خوزستان  (۱ نظر)
۱۳ مصدوم در پی انحراف اتوبوس در جاده دنا  (۱ نظر)
پیشنهاد میزان افزایش حقوق‌ها با دولت، اما تصویب با مجلس است  (۱ نظر)
دیدار رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست با وزیر محیط‌ زیست کنیا  (۱ نظر)
اجراي مرحله بيست و سوم طرح آرامش در شهر  (۱ نظر)