• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۲۰۷۴۲
تاریخ انتشار: ۱۸ آبان ۱۴۰۴ - ۰۹:۵۸
اجتماعی » جامعه و شهری
سیصد و شصت و نهمین جلسه شورای شهر تهران؛

چمران: درخصوص حریم دعوایی نداریم، منطقی صحبت می‌کنیم تا به نتیجه برسیم

رئیس شورای شهر تهران با بیان اینکه می‌خواهیم حریم را حفظ کنیم و استاندار نیز معتقد است که نباید ساخت و ساز غیرمجاز صورت بگیرد، گفت: ما دعوایی نداریم و با تمام کسانی که اهل منطق هستند، منطقی صحبت می‌کنیم تا به نتیجه برسیم.

چمران : درخصوص حریم دعوایی نداریم، منطقی صحبت می‌کنیم تا به نتیجه برسیم

به گزارش خبرگزاری صدا وسیما، مهدی چمران در سیصد و شصت و نهمین جلسه شورای شهر تهران با بیان اینکه شاید در دوره‌های قبل تخلفاتی در ساخت و ساز صورت گرفته باشد، اما در این دوره شهرداری تخلفی نداشته است، خاطرنشان کرد: ما شهرداران را برای آن پرونده‌ها به دادگاه معرفی کردیم. در این دوره هم اگر تخلفی باشد این اقدام را انجام خواهیم داد.

چمران با اشاره به دیدار خود با استاندار تهران، تصریح کرد: بنده صحبت‌هایی در مورد حریم داشتم و نیاز بود که سخنانی نیز حضوری مطرح شود. قرار بود استاندار در شورا حضور یابد، اما بنده به دیدار ایشان رفتم. ما می‌خواهیم حریم را حفظ کنیم و استاندار نیز معتقد است که نباید ساخت و ساز غیرمجاز صورت بگیرد. 

وی افزود: راه حفظ حریم این نیست. آنها منتظرند شورا حریم را مجدداً تصویب و برای آنها ارسال کند. به شهرداری گفتیم لایحه حریم را بر اساس طرح جامع با راهکار‌ها ارائه دهد. ما در این مدت بیکار نبودیم و با مشاوران روی حریم بحث و بررسی انجام دادیم. پس از بررسی‌ها نظرات را اعلام خواهیم کرد.

رئیس شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه شورای عالی معماری و شهرسازی این موضوع را تصویب کرده که قانون حریم اصلاح شود، تاکید کرد: شرایط به شکلی‌ است که اگر روستایی شهر شود، حریم بزرگی نیاز دارد و می‌تواند از شهر بزرگتر این حریم را بگیرد و از آنِ خود کند. در این زمینه باید از مرتضی‌گرد به عنوان یک فاجعه یاد کرد. روستا‌ها هرچه بزرگتر شوند، به بخشی مثل مرتضی گرد تبدیل می‌شوند که چالش ایجاد می‌کند. استانداری جمعیت آن را ۶۵ هزار نفر اعلام کرده، اما به نظر ما بیشتر است.

وی ادامه داد: ما در گذشته در حریم تهران برای همه روستا‌ها طرح هادی پیش بینی کرده بودیم تا گسترش پیدا نکنند و بر اساس نقشه پیش بروند. جهاد کشاورزی اعلام کرد که این کار وظیفه ما نیست، اما درنهایت پذیرفتند؛ هرچند به نظر آن را اجرا نکردند.

چمران گفت: ما خط محدوده تهران را ۱۰۰ کیلومتر کاهش دادیم تا فضای تنفس شکل بگیرد و کسی ساخت و ساز انجام ندهد؛ اما‌ای کاش این کار را نمی‌کردیم. چراکه خودمان راحت‌تر می‌توانستیم آن را اداره کنیم. ما و شهردار درخصوص حریم نامه‌هایی به دولت ارسال کردیم و موارد را پیگیری می‌کنیم.

رئیس شورای شهر تهران همچنین خاطرنشان کرد: بحث ما این بود که تا زمانی که اصلاحات قانون حریم صورت بگیرد، اتفاقی در حریم رخ ندهد و امیدواریم دندان رو جگر بگذارند.

وی در مورد ورود رئیس جمهور به موضوع ساخت و ساز گفت: رئیس جمهور هنوز ورود تخصصی درخصوص طرح جامع نداشته، اما ما استقبال می‌کنیم.

چمران همچنین با اشاره به وضعیت آب تهران، اظهار داشت: تنها کاری که از دست ما بر می‌آید، صرفه جویی و دعاست. در گذشته نماز باران می‌خواندند. امروز هم باید از خداوند باران بخواهیم. از هر جا هم که آب منتقل کنیم تا باران نبارد، مشکل حل نمی‌شود. 

وی افزود: در گذشته کوتاهی شده و اگر کار‌های امروز را در گذشته انجام می‌دادند، به این مخمصه دچار نمی‌شدیم. اگر صرفه جویی نکنیم و فکری به حال این وضعیت نشود، شرایط خوبی نخواهیم داشت.

وی با بیان اینکه ما می‌دانیم در منطقه خشکی هستیم و باید از پیش برای آب برنامه‌ریزی می‌کردیم، گفت: این که کار را تنها به امید خدا رها کنیم، به چنین وضعی می‌رسیم. اگر باران نبارد کم خواهیم آورد. به هرشکل می‌توانیم با همراهی مردم از این شرایط عبور کنیم. 

چمران افزود: در شهرداری هم برای آبیاری فضای سبز از آب خاکستری یا پساب استفاده می‌شود. در شورا هم طرح جامع آب خام تهیه شده که این موضوع را به دولت منتقل خواهیم کرد؛ چراکه از حیطه شهرداری فراتر است و دولت باید در حداقل‌ترین حالت ممکن آب را فراهم کند. شهرداری چاه‌های دارای قابلیت آب شرب را در اختیار سازمان آب قرار داده است.

رئیس شورای اسلامی شهر تهران در مورد جان باختن پاکبانان در ماهای اخیر نیز گفت: ما اخطار‌های لازم را در این زمینه دادیم و باز هم تاکید می‌کنیم که حمل و نقل پاکبانان، ایمن باشد. بسیاری از کار‌های نظافت شهر شب‌ها انجام می‌شود و بر همین اساس باید لباس‌های آنها شب‌رنگ باشد. باید موانعی در بزرگراه‌ها در ساعات کار آنها نصب شود که آسیب نبینند.چمران: درخصوص حریم دعوایی نداریم، منطقی صحبت می‌کنیم تا به نتیجه برسیم

دشمنان تلاش می‌کنند ظرفیت‌های بزرگ را کوچک بشمارند
درادامه ، نایب رئیس شورای اسلامی شهر تهران نیز گفت: دشمنان تلاش می‌کنند ظرفیت‌های بزرگ را کوچک بشمارند و مردم را ناامید کنند و باید تا آنجا که قادر هستیم اخبار امیدآفرین به مردم بدهیم.
پرویز سروری با بیان اینکه روز جمعه روز بسیار مفرح و نشاط آوری برای شهروندان تهرانی و ملت ایران بود، اظهار کرد: ظرفیت‌های تاریخی ایران به رخ کسانی کشیده شد که تلاش بر تحقیر ایران عزیز دارند. مجسمه والرین نماد قدرت، استقامت، ایستادگی و برتری ملت ایران در برابر متجاوزان است.
وی افزود: به رخ کشیدن زانو زدن امپراتور روم در برابر پادشاه ایران در کنار ۱۳ نماد قدرت ایران، در شرایطی که در حالت توقف جنگ و یا وضعیت جنگی هستیم، یک عبادت بزرگ است. دشمنان تلاش می‌کنند ظرفیت‌های بزرگ را کوچک بشمارند و مردم را ناامید کنند و باید تا آنجا که قادر هستیم اخبار امیدآفرین به مردم بدهیم؛ البته کسانی هستند که دچار جهل مرکب بوده و فکر می‌کنند بیشتر از مقام معظم رهبری می‌فهمند.
سروری با بیان اینکه تلاش برخی بر این است که توجه به نقاط قوت را به سمت نقاط ضعف ببرند، یادآور شد: امیدواریم خداوند این افراد را هم هدایت کند.
وی همچنین ضمن تقدیر از پلیس راهور تهران بزرگ برای توقیف خودرو‌های آلاینده، تصریح کرد: ۶ هزار و ۶۰۰ خودرو با آلایندگی بالا جریمه و توقیف شدند و با پرداخت جریمه و رفع آلایندگی، خودرو‌ها ترخیص شدند. حتماً باید انجام به تعهدات از سوی رانندگان مورد بررسی قرار بگیرد. همچنین باید توقیف خودرو‌های آلاینده تداوم یابد.چمران: درخصوص حریم دعوایی نداریم، منطقی صحبت می‌کنیم تا به نتیجه برسیممدیریت آب نیازمند اقدام ترکیبی و چندجانبه است
همچنین رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر تهران گفت: مدیریت آب نیازمند اقدام ترکیبی و چندجانبه است و باید به صورت راهبردی دنبال شود.
مهدی عباسی تصریح کرد: اصلاح و ارتقاء فرهنگ مصرف آب، توسعه زیرساخت‌های توزیع آب، بهینه سازی مصرف آب به ویژه در اراضی کشاورزی و استفاده فراگیر از فرصت بازچرخانی آب در سطح شهر از جمله اقداماتی است که باید مورد توجه قرار بگیرد.
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر تهران افزود: با توجه به شرایط بحرانی آب، ما باید در این زمینه فراتر از وظیفه عمل کنیم. تمام این اقدامات در گرو عنایت الهی و بارش باران است.چمران: درخصوص حریم دعوایی نداریم، منطقی صحبت می‌کنیم تا به نتیجه برسیمدر موضوع حریم سراپای اقدامات استانداری غیرقانونی و بسیار خطرناک است
درادامه علیرضا زاکانی شهردار تهران برای ادامه بررسی اساسنامه سازمان راهبری و پایش طرح‌های توسعه شهری تهران در سیصد و شصت و نهمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران حضور یافت و گفت: در چهار مرداد ماه سال ۱۴۰۰ شورای عالی ابلاغیه‌ای دارد که مبنای تصمیمات آن مشخص شده است. تهران با این وسعت و جمعیت مستثناست و قاعده متفاوتی داد. به هرشکل این موضوع چارچوب فعالیت ما با شورا را بر هم نمی‌زند و ارتباط ما همچنان برقرار است.
زاکانی در حاشیه این جلسه در جمع خبرنگاران علت مخالفت خود با این موضوع را قانون دانست و گفت: اجازه ندادند ما صحبت کنیم و اگر اجازه داده می‌شد صحبت کنیم مشخص می‌شد صحبت‌های ما درست است. نمی‌توان یک بخش از قانون را خواند و بخش دیگری را نخواند. اگر قانون را کامل ببینیم مشخص می‌شود تمام مواردی که گفتیم بر اساس قانون است.
وی افزود: گزارشی که از سوی نهاد پایش در صحن قرائت شد ناقص و معیوب بود. مهم است که وقتی در مورد قانون صحبت می‌کنیم واقف بر آن باشیم.
زاکانی ادامه داد: هرآنچه بنده گفتم ناظر بر قانون بود. آقای چمران بزرگ ماست و احترام ایشان بر ما واجب است. این موضوع اختلاف سلیقه نیست. من ۱۳ سال در مجلس و رئیس مرکز پژوهش‌ها بودم و یک روال وجود دارد که ناظر بر شورا نیز هست. باید به اشکالات پاسخ داده شود. ما گفتیم که ابلاغ ارشادی صورت گرفته و انجام نمی‌دهیم و این طبیعی است؛ چون انجام آن خلاف است. چرا در سال ۱۳۸۹ این موضوع لغو و یک ماه بعد از آن آقای قالیباف آیین نامه ابلاغ کرد. از این آیین نامه در جلسه هیچ صحبتی نشد. این آیین نامه پیوست طرح جامع است.
زاکانی با بیان اینکه ماجرا اختلاف سلیقه نیست، گفت: آیین نامه ابلاغی آقای قالیباف راهگشاست. نکته‌ای که وجود دارد این است که در چهار مرداد ماه سال ۱۴۰۰ شورای عالی ابلاغیه‌ای دارد که مبنای تصمیمات آن مشخص شده است. تهران با این وسعت و جمعیت مستثناست و قاعده متفاوتی داد. به هرشکل این موضوع چارچوب فعالیت ما با شورا را بر هم نمی‌زند و ارتباط ما همچنان برقرار است.
وی افزود: کاری که وزارت کشور و وزارت راه انجام داده ۱۰۰ درصد غیرقانونی است. ما شروع به شکایت کردیم؛ چون این مسئله تعارف ندارد. آنها شهر را محصور کردند و برای شهر طرح جامع نوشتند و در مورد حریم هم آنطور عمل کردند به طوریکه همچون مرتضی‌گرد حاشیه‌نشینی از حریم آغاز شده و به شهر رسیده است.
وی افزود: من با همه دوستان در وزارت کشور و شورای عالی صحبت کردم و استدلال آن را سلیقه می‌دانند. من هرچه می‌گویم مبنای قانونی دارد. در موضوع حریم سراپای اقدامات غیرقانونی و بسیار خطرناک است.
زاکانی با بیان اینکه بنده با رئیس جمهور و در هئیت دولت سه نوبت صحبت کردم، یادآور شد: بنابر این بود که با محوریت وزیر راه و شهرسازی طی دو هفته جلسه‌ای با ایشان و وزیر کشور داشته باشم که ایشان دعوتی از ما نداشتند. رئیس جمهور نیز پس از آن دستور به تشکیل جلسه داد. بنده به خانم وزیر گفتم که این تخطی است و باید جلسه تشکیل شود؛ چراکه مقرره هیئت دولت است و یک موضوع سراپا غیرقانونی را ابلاغ کردند. بنده نامه چهار صفحه‌ای به رئیس جمهور ارائه دادم و گفتم کار غیرقانونی انجام می‌دهند و به وزیر نیرو، وزیر کشور، دبیر هیئت دولت، معاون سازمان محیط زیست، وزیر اطلاعات و دیگر بخش‌ها نامه را ارسال کردم.
شهردار تهران در پاسخ به این پرسش که چرا از ابتدا در جلسه شورا حضور نداشت، گفت: بنده در جلسه امروز حاضر شدم؛ آقای باقری گفتند حضور ایشان کفایت می‌کند و الزامی بر حضور بنده وجود نداشت. من صحبت‌های خود را طی نامه مشخصی به رئیس و اعضای شورا ارسال کردم که چرا این کار غیرقانونی و به ضرر شهر است. بنده دیدم که تلقی دیگری صورت گرفته است. نهاد بالادستی ما شوراست، اما ملاک عمل ما قانون، قانون و قانون است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
«از ایرانمان دفاع کنیم» روایت پیشرفت در آموزش و پرورش
اجرای ۲۰۷ طرح تحقیقاتی در مرکز تحقیقات کشاورزی آذربایجان غربی
۳۴ محور فارس برفی و بارانی است
مصاف نمایندگان والیبال خراسان شمالی و کردستان
رقابت هزار و ۷۶۶ همدانی درآزمون استخدامی سرایداری آموزش و پرورش
سهم بارش باران در کیش تا صبح امروز ۲۲۱ میلی متر
ضربه بزرگ پاکستان به داعش
از سرزمین چین (۶)
همه جاده های استان سمنان باز است
بازدید و ارزیابی مرکز معاینه فنی خودرو‌های سبک میاندوآب از نظر آلایندگی
اعلام محدودیت‌های ترافیکی در محور‌های شمالی کشور
۲۹ پایگاه اوراژانس در نقاط برف گیر استان کرمان
انسداد راه‌های ارتباطی برخی روستاها در شهرستان قلعه گنج
برف‌روبی بیش از ۴ هزار کیلومتر از راه‌های چهارمحال و بختیاری
شکایت باشگاه پرسپولیس از تراکتور
بهزیستی آماده دریافت کمک‌های مردم سخاوتمند استان قم است
گرامیداشت شهدای کولا و دودانگه ساری
چگونه مواجهه روزمره با میکروپلاستیک‌ها را کم کنیم؟
اماده باش اورژانس کرمان
بزرگداشت سالگرد ارتحال آیت‌الله حائری در حرم شاهچراغ (ع)
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
ورود سامانه بارشی قوی از جنوب و جنوب غرب کشور
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری
اوج فعالیت سامانه سردبارشی از امشب در سراسر استان
آغاز فرآیند انتخابات شورای اسلامی شهر‌ها با دستور وزیر کشور
کشف صدها تن برنج احتکار شده در آبادان
هشدار بارندگی برای نیمی از کشور در روز پنج شنبه ۲۷ آذر
هوای سرد در تهران ماندگار است
جدیدترین گزارش پزشکی وضعیت رضا امیرخانی
پیاده روی بزرگ خانوادگی فردا در گرگان
جوانان جهان، امروزه بیش از هر زمان دیگری نیازمند بهره‌مندی از آموزه‌های امام خمینی (ره) هستند
حضور هواداران ایران و ۳ کشور در جام جهانی ممنوع شد
کشتی فرنگی قهرمانی کشور؛ نفرات برتر ۵ وزن نخست مشخص شدند
اعطای درجه سپهبدی شهید باقری به خانواده ایشان
کارت‌سوخت با انتقال سهمیه بنزین به کارت‌بانکی حذف نمی‌شود
ادامه عملیات بارورسازی ابر‌ها تا پایان بهار
فرماندهان جدید نیروی هوایی و پدافند هوایی منصوب شدند  (۵ نظر)
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری  (۲ نظر)
پیاده روی بزرگ خانوادگی فردا در گرگان  (۲ نظر)
اجرای ۴۲ طرح عمرانی در کمالشهر  (۲ نظر)
حجم مبنا در بورس حذف شد  (۱ نظر)
وزیر دادگستری: قرار نیست مهریه ۱۴ سکه باشد  (۱ نظر)
یک هزار میلیارد تومان از مطالبات بیمه درمان بازنشستگان تسویه شد  (۱ نظر)
آغاز طرح ترافیکی زمستانی پلیس با مشارکت ۹۱ هزار نیروی امدادی در جاده‌ها  (۱ نظر)
رئیس قوه قضائیه مهمان مردم استان مرکزی  (۱ نظر)
نصب تندیس والرین در ورودی فرودگاه مهرآباد  (۱ نظر)
مشترکان پرمصرف گاز هزینه‌های بالاتری پرداخت می‌کنند  (۱ نظر)
برخورد دو خودرو در جاده بابل به بهنمیر؛ ۳ کشته و ۵ مصدوم  (۱ نظر)
تجاوز جدید ترامپ؛ محاصره کامل نفت‌کش‌های ونزوئلا  (۱ نظر)
سامانه بارشی جدید در راه تهران  (۱ نظر)
برف پاییزی، چهره زمستانی به زنجان بخشید  (۱ نظر)