• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۲۸۶۲۷
تاریخ انتشار: ۲۶ آبان ۱۴۰۴ - ۱۰:۲۷
سمنان » سیاسی
سعید جلیلی در شاهرود:

هر دانشگاه باید یک دولت در سایه باشد

نماینده رهبر معظم انقلاب در شورای عالی امنیت ملی : دانشگاه‌ها نقش فعال و انتقادی در جامعه ایفا کنند و هر دانشگاه باید یک دولت در سایه باشد.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ؛ مرکز سمنان  ، سعید جلیلی در نشست با دانشجویان در دانشگاه آزاد اسلامی شاهرود گفت : معنای  هر دانشگاه باید یک دولت در سایه باشد این است که در حد توان و وسع خود پژوهش کند، نقایص را شناسایی و اصلاح کند، پشتیبان کار‌های ارزشمند  بوده و نسبت به سرنوشت جامعه حساس باشد.
جلیلی  از دانشجویان د خواست در دهه حیاتی زندگی دانشگاهی‌شان (۱۸ تا ۲۸ سالگی) وقت خود را صرف تلاش علمی کنند تا بتوانند در آینده در توسعه کشور نقش‌آفرین باشند.
نماینده رهبر انقلاب در شورای عالی امنیت ملی تأکید کرد : دانشگاه، اساتید و دانشجویان باید بی‌وقفه تحولات را پیگیری کنند، کار‌های خوب را تأیید کنند، نقایص را اصلاح کنند و در مقابله با موانع داخلی و خارجی فعال باشند.
جلیلی گفت: برای این مسیری که در پیش داریم، حتی به یک پیشرفت معمولی نباید بسنده کنیم» .

وی از دانشگاهیان خواست در تعیین اولویت‌ها و درک مختصات زمانه پیش‌قدم باشند.
به گفته جلیلی، تشخیص درست مختصات زمانه برای هر تجویز سیاسی، اجتماعی ضروری است و اشتباه در این شناخت می تواند میلیون ها نفر را متضرر کند.
جلیلی با اشاره به ایام و مناسبت‌های دانشگاهی مانند ۱۳ آبان و ۱۶ آذر گفت: شناخت درست «مختصات این نقطه» به دانشگاه و دانشجو کمک می‌کند هم آنچه در صحنه عمومی می‌گذرد را روشن‌تر ببیند و هم تجویز‌ها و سیاست‌هایی که ارائه می‌شود دقیق‌تر باشد.

جلیلی با اشاره به ترور دانشمندان و مخاطرات امنیتی برای فعالان علم و فناوری و گرامیداشت یاد شهدای علمی از جمله تهرانچی، فخری‌زاده، شهریاری و عباسی اظهار داشت: هدف‌گیری چهره‌های علمی و پژوهشی، صرفاً یک «اقدام خرابکارانه» نیست بلکه ضربه‌ای مستقیم به روند پیشرفت و سلامت ملی است.

جلیلی با بیان اینکه «چه معنی دارد که نیمه‌شب با جنگنده و موشک خانه یک رئیس دانشگاه هدف قرار گیرد» گفت : چنین رخداد‌هایی باید در تحلیل‌های سیاست‌گذاران و دانشگاهیان به‌روشنی دیده شود.
وی در توضیح رابطه پیشرفت علمی و ملاحظات بین‌المللی به بحث غنی‌سازی هسته‌ای برای مصارف پزشکی اشاره کرد و مثال زد : برخی دسترسی‌ها و تولید دارو‌ها به سطح غنی‌سازی وابسته است یک میلیون بیمار به دارویی نیاز دارند که برای ساختش ممکن است سطح غنی‌سازی لازم باشد.
جلیلی تصریح کرد: وقتی موانع حقوقی و تحریم‌ها وجود دارد، وظیفه نظام و دانشگاه است که از دانشمند و طرح علمی حمایت کند نه اینکه او را رها کند یا محدود نماید.
جلیلی با استناد به مقاله‌ای گفت وارد «عصر روایت‌ها» شده‌ایم دوره‌ای که روایت‌های سریع و پرطنین می‌توانند استدلال‌های مستدل را تحت‌الشعاع قرار دهند. روایت‌های نادرست می‌توانند چهره مسئله را عوض کنند و در نتیجه راه‌حل‌ها نیز به خطا روند.
وی به دانشجویان توصیه کرد که دانشگاه‌ها باید توان تشخیص روایت صحیح و غلط را تقویت  و موشکافانه و «بی‌رحمانه» مسائل را بررسی کنند
جلیلی با اشاره به موضوعات نوپایی چون هوش مصنوعی گفت: پیشرفت در این حوزه باید با درک از «مناسبات جهانی» و با آگاهی از محدودیت‌ها و تهدید‌ها همراه باشد. او به تجربه‌های قبلی اشاره کرد که برخی پیشنهاد می‌کردند دسترسیِ عمومی به فناوری یا تجهیزات حساس محدود شود و این‌که اگر جامعه در زمان مناسب تصمیم‌گیری نکند، عقب می‌افتد.
جلیلی از ضرورت تعیین شاخص‌های قابل‌سنجش برای پیشرفت ملی و برنامه‌ریزی‌های کلان سخن گفت و برنامه هفتم توسعه را به‌عنوان بستری که می‌تواند تسهیل‌گر این اهداف باشد یاد کرد.
بازدید از کارگاه های تولیدی و طرح های کشاورزی روستای راهنجان و دیدار با مردم این روستا از دیگر برنامه های جلیلی در سفر به شاهرود بود.
جلیلی در مصاحبه با خبرنگار ما ظرفیت ها و توانمندی های شهرستان شاهرود در عرصه های مختلف و راهکار برون رفت از مشکلات کشور را تشریح کرد .

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
معرفی نفرات برتر مسابقات تناسب اندام در پارسیان
تجلیل از محققان موسسه تحقیقات کشاورزی دیم کشور
نکات طلایی برای رانندگی ایمن در زمستان
افزایش ظرفیت انباشت آلاینده‌های جوی از امروز تا صبح سه‌شنبه
انتصاب سرمربی تیم ملی کبدی ساحلی
اجرای طرح شهر من ،شهر نماز در خرم‌آباد
ریشه کنی بی‌سوادی درآذربایجان غربی نیازمند مشارکت همگانی است
بیانیه حماس به مناسبت سی و هشتمین سالروز تاسیس این جنبش
صنعت مس ۲۰ درصد ارز کشور را تأمین می‌کند
طرح زمستانی پلیس راه از ۲۹ آذر در آذربایجان‌غربی اجرا می‌شود
افتخار آفرینی دانش آموز ارومیه‌ای در مسابقات آسیایی
دستگیری ۲۳۳ مصرف کننده و توزیع کننده موادمخدر
ارومیه–مهاباد پرحادثه‌ترین محور جاده‌ای آذربایجان‌غربی
شاخص کل بورس همچنان در مسیر افزایشی
پنجره هوشمند دولت؛ اولویت پارک فاوا با مشارکت دانش‌بنیان‌ها
صنایع تبدیلی، حلقه مفقوده در حوزه کشاورزی
پیگیری تامین مسکن و افزایش مستمری مددجویان بهزیستی در سمنان
ارائه خدمات رایگان پزشکی به اهالی مناطق کم برخوردار
بقائی: آمریکا باید به تمام کادر فنی و بازیکنان تیم ملی فوتبال ایران روادید صادر کند
«نسل فردا»؛ صدای واقعی خانواده‌ها
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
در نور آباد ممسنی ۱۰۱ میلیمتر باران بارید
سامانه پرقدرت بارشی در راه فارس
شهید رشید ستون اتاق فکر دفاع مقدس بود
ثبت بارش باران در ۵۰ ایستگاه هواشناسی خراسان جنوبی
ثبت بیشترین میزان بارش استان بوشهر در عسلویه
نخستین پرواز آزمایشی هواپیمای بویینگ ۷۷۷ شرکت هواپیمایی ماهان
هشدار درباره ورود سامانه بارشی جدید از سه شنبه به خوزستان
اجرای رسمی بنزین ۳ نرخی از بامداد امروز
پرواز ناموفق تهران به بغداد
علیکردی تصاویر را دیده و شکایتی برای پیگیری موضوع ندارد
شارژ اعتبار دهک‌های درآمدی ۱ تا ۳ از امروز
عرضه بنزین با نرخ‌سوم؛ بنزین کارت آزاد جایگاه ۵هزار تومان شد
ضرورت بازآرایی رسانه‌ای در برابر جنگ ترکیبی دشمن
ادامه بارش‌ها در برخی مناطق کشور
تنش آبی نیازمند ساختار صحیح مدیریتی و اجرایی است
میزان بارش برف در فریدونشهر  (۵ نظر)
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج  (۳ نظر)
در نور آباد ممسنی ۱۰۱ میلیمتر باران بارید  (۲ نظر)
عراقچی: آمریکا در هیچ موضوعی صادق نبوده است  (۲ نظر)
نورآباد ممسنی با ۹۵ میلیمتر باران، در صدر بارش‌ها  (۱ نظر)
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
اعلام اسامی مسافران حادثه واژگونی اتوبوس یاسوج در جاده سمیرم  (۱ نظر)
بازگشت آموزش حضوری به تمام مدارس مازندران از شنبه ۲۲ آذر  (۱ نظر)
هشدار قرمز وقوع مه گرفتگی در خوزستان  (۱ نظر)
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج با سه کشته و ۱۵مصدوم  (۱ نظر)
بازی‌های پاراآسیایی جوانان؛ ثبت ۸۱ نشان دیگر به نام فرزندان ایران  (۱ نظر)
پاراآسیایی جوانان ۲۰۲۵؛ چمسورکی راهی فینال پاراتکواندو دختران شد  (۱ نظر)
پاراوزنه برداری دختران؛ حسینی طلایی شد، ایمانی نقره‌ای  (۱ نظر)
تبلور معنای عمیق مادرانگی در وجود مادر دهگلانی  (۱ نظر)
مدارس ابتدایی هرمزگان غیر حضوری شد  (۱ نظر)