• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۳۴۹
تاریخ انتشار: ۲۱ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۱:۰۷
سیاسی » عمومی

ایران به ضعف آمریکا درمذاکرات هسته ای پی برده است

پایگاه خبری کامنتری مگزین نوشت، باوجود سرسختی آمریکا مقابل داعش، ایران به ضعف واشنگتن در مذاکرات هسته ای پی برده است.

به گزارش مونیتورینگ اخبار خارجی واحد مرکزی خبر، پایگاه اینترنتی کامنتِری مگزین در مقاله ای به قلم «جاناتان اِس توبین» نوشت بعد از چندین هفته تردید، باراک اوباما رئیس جمهور آمریکا سرانجام ولو به شکل محدود، توان آمریکا را به مقابله با تهدید تروریست های داعش معطوف کرده است. اما در همین حال، قدرت اسلام خواه و خطرناک دیگری در تلاش های خود برای تولید سلاح هسته ای، ضعف آمریکا را حس کرده است. تازه ترین اخبار درباره مانورهای سیاسی ایران در آستانه از سرگیری مذاکرات هسته ای با غرب، در تقابل آشکار با اظهارنظرها درباره رویکرد قدرتمندانه تر اوباما در عرصه سیاست خارجی است. 
همان طور که روزنامه نیویورک تایمز در یکی از مقالات امروز خود اشاره می‌کند، ایران با همه قوا به تلاش های دیپلماتیک خود ادامه می دهد تا تحریم های غرب را سست کرده و غربی ها را به کنار آمدن با توافق هسته ای وادار کند.
جان کری وزیر امور خارجه آمریکا، پاییزِ پارسال به کاهش و حتی برچیدن محدودیت‌ها در روابط تجاری با ایران روی آورد. 
برخی از منابع نزدیک به مذاکرات هسته‌ای ایران تأکید می‌کنند که دستیابی به توافق نهایی امکان پذیر و حتی دست یافتنی است.
دیگر بر کسی پوشیده نیست که دولت اوباما چه اندازه برای دستیابی به توافق با ایران مشتاق است و اوباما نیز سیاست تنش زدایی جدیدی را با تهران در پیش گرفته است.
نکته دیگری که به تقویت این دیدگاه کمک می‌کند که آن است که هر دو ایران و آمریکا، تروریست های داعش را دشمن می‌دانند. همان طور که هفته گذشته اشاره شد، دولت آمریکا با تأخیر متوجه شد که دادن اجازه فعالیت و گسترش داعش در عراق و سوریه خطایی عظیم است؛ همین مسئله باعث شد عده ای نتیجه بگیرند آمریکا برای درهم کوبیدن گروه داعش باید با رژیم ایران همکاری کند.
متأسفانه پیام های ضد و نقیض واشنگتن درباره ایران، در خارج این گونه تفسیر می شود که دولت آمریکا عزم لازم را در زمینه مسئله هسته ای ندارد.
همان طور که روزنامه نیویورک تایمز گزارش می دهد، ایران ظاهراً در مجاب کردن روسیه و آفریقای جنوبی به کنار گذاشتن تحریم ها (علیه تهران) و حتی نقض آشکار آنها، پیشرفت هایی داشته است.( روسیه نیز همواره به دنبال تقابل با منافع آمریکا در همه حوزه ها است، ولو اینکه اصلاً منطقی نباشد که رژیم پوتین به ایران اجازه دستیابی به بمب اتمی را بدهد). تا زمانیکه آمریکا به گونه ای رفتار می‌کند گویی مسئله هسته ای برایش اولویت ندارد و در سال پیش رو نیز به جای کاهش محدودیت، طرح افزایش دادن آنها (علیه ایران) روی میز قرار دارد (ایده ای که هنگام مطرح شدن از سوی کنگره با مخالفت دولت اوباما مواجه شده بود)، دیگر نباید روسیه، آفریقای جنوبی یا هر کشور دیگری را که برای تجارت با ایران وسوسه می شود، سرزنش کرد؛ زیرا این کشور معتقدند مسئله هسته ای چندان برای اوباما اهمیت ندارد. 
قطع نظر از اینکه نقشه دولت اوباما در مذاکرات چیست و آیا این طرح شکست خواهد خورد یا نه، ایرانی ها ظاهراً برای استقامت در برابر هرگونه فشاری از جانب غرب مصمم هستند. آنها اطمینان دارند که اوباما هرگز از نیروی نظامی علیه ایران استفاده نخواهد کرد و حتی اگر اوباما در مذاکرات کوتاه نیاید، متحدان و هم ‌پیمانان آمریکا از مواضع خود عقب نشینی خواهند کرد. 
رئیس جمهور اوباما از سرِ اکراه، آمریکا را وارد جنگ علیه داعش کرده است، با وجود این، اوباما باید در برابر ایران جدی‌تر رفتار کند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
ضبط داور‌های غیرمجاز از مغازه گیاهان دارویی در ارومیه
ثبت‌نام جشنواره امتنان از کارگران و واحدهای نمونه چهارمحال و بختیاری
باد و باران در راه لرستان
ابلاغ دستورالعمل اجرایی ماده (۱۱) قانون احکام دائمی به دستگاه‌های اجرایی
برگزاری جشن تکلیف در شهرستان زهک
دستگیری سارقان قطعات خودرو
کاهش سلطه ترامپ بر حزب جمهوری‌خواه
بانوان فرهنگی علاوه بر انتقال دانش، انسان پروری می‌کنند
تقدیر نماینده ولی فقیه در گلستان از مدیرکل و معاونان صداوسیمای گلستان
گزارش میزان بارندگی در استان کرمان طی ۲۴ ساعت گذشته
بررسی مصوبات شورای فرهنگی عمومی استان سمنان
عملیات موفق امداد هوایی در زنجان برای نجات بیمار سکته مغزی
اجرای طرح‌های عمرانی در ۵۵ روستای بخش تخت سلیمان تکاب با حفظ بافت تاریخی
آغاز المپیاد ورزشی در زاهدان
افتتاح سالن ورزشی ریحانه النبی گلشهر
نماینده اروپا: اسرائیل دوام نخواهد آورد
نشست بانوان مدیر استان مرکزی با استاندار
مسابقه عکاسی «هایکو کتاب» در ارومیه برگزار می‌شود
برگزاری مراسم پایانی رویداد ایتاپ هوش مصنوعی در سلامت در اهواز
تشییع پیکر مادر شهیدان محمدی در اصفهان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
در نور آباد ممسنی ۱۰۱ میلیمتر باران بارید
سامانه پرقدرت بارشی در راه فارس
شهید رشید ستون اتاق فکر دفاع مقدس بود
نخستین پرواز آزمایشی هواپیمای بویینگ ۷۷۷ شرکت هواپیمایی ماهان
ثبت بارش باران در ۵۰ ایستگاه هواشناسی خراسان جنوبی
ثبت بیشترین میزان بارش استان بوشهر در عسلویه
هشدار درباره ورود سامانه بارشی جدید از سه شنبه به خوزستان
علیکردی تصاویر را دیده و شکایتی برای پیگیری موضوع ندارد
پرواز ناموفق تهران به بغداد
اجرای رسمی بنزین ۳ نرخی از بامداد امروز
تنش آبی نیازمند ساختار صحیح مدیریتی و اجرایی است
بازی‌های پاراآسیایی جوانان؛ ثبت ۸۱ نشان دیگر به نام فرزندان ایران
روایتی از ۲۲ آذر سالروز واگذاری سلطنت به رضاخان
اعلام پایان مأموریت سازمان ملل متحد در عراق
تغییر ساعت کاری دستگاه‌های اجرایی در دوره سرد سال
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج  (۳ نظر)
در نور آباد ممسنی ۱۰۱ میلیمتر باران بارید  (۲ نظر)
عراقچی: آمریکا در هیچ موضوعی صادق نبوده است  (۲ نظر)
نورآباد ممسنی با ۹۵ میلیمتر باران، در صدر بارش‌ها  (۱ نظر)
دشمن توان مقابله نظامی با ایران ندارد  (۱ نظر)
اعلام اسامی مسافران حادثه واژگونی اتوبوس یاسوج در جاده سمیرم  (۱ نظر)
بازگشت آموزش حضوری به تمام مدارس مازندران از شنبه ۲۲ آذر  (۱ نظر)
هشدار قرمز وقوع مه گرفتگی در خوزستان  (۱ نظر)
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج با سه کشته و ۱۵مصدوم  (۱ نظر)
بازی‌های پاراآسیایی جوانان؛ ثبت ۸۱ نشان دیگر به نام فرزندان ایران  (۱ نظر)
پاراآسیایی جوانان ۲۰۲۵؛ چمسورکی راهی فینال پاراتکواندو دختران شد  (۱ نظر)
اعلام وضعیت فعالیت مدارس در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
مدارس ابتدایی هرمزگان غیر حضوری شد  (۱ نظر)
تبلور معنای عمیق مادرانگی در وجود مادر دهگلانی  (۱ نظر)
آمار جنجالی زندانیان مهریه صحت ندارد  (۱ نظر)