• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۴۸۹۶۹
تاریخ انتشار: ۱۷ آذر ۱۴۰۴ - ۱۱:۲۴
تهران » اجتماعی

تأکید فرماندار تهران بر احیای نقش محلات در حکمرانی اجتماعی

فرماندار تهران با بیان اینکه انقلاب اسلامی از دل محلات و حول محور مساجد شکل گرفت، بر لزوم فعال‌سازی دوباره ظرفیت‌های مردمی در محلات تأکید کرد و گفت: موفقیت این طرح در گرو همدلی، مشارکت و همراهی همه اقشار است.

تأکید فرماندار تهران بر احیای نقش محلات در حکمرانی اجتماعی

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ،حسین خوش اقبال معاون استاندار و فرماندار تهران در پنجمین جلسه کارگروه اجتماعی و فرهنگی شهرستان تهران با محوریت برنامه اقدام شبکه مدیریت محله‌محور، با بیان اینکه تجارب ۴۶ ساله نظام نشان داده بدون مشارکت مردم بسیاری از مسائل قابل حل نیست، افزود: انقلاب اسلامی از محلات و مساجد شکل گرفت. همان روحیه، انسجام و محوریت مسجد بود که انقلاب را به پیروزی رساند. امروز هم باید با همین نگاه به سراغ محله‌ها برویم و همه اقشار، جریان‌ها و گروهای اجتماعی را در تصمیم‌گیری‌های محلی مشارکت دهیم.

 
وی با اشاره به فعالیت‌های گسترده موجود در محلات از مساجد و کانون‌ها تا پایگاه‌های بسیج و مجموعه‌های شهرداری تأکید کرد: باید افرادی که تاکنون کمتر در ساختارهای رسمی محلی حضور داشتند نیز به جمع ما اضافه شوند. نگاه ما باید باز باشد و فضای مشورتی برای همه اقشار فراهم شود.
 
خوش‌اقبال تصریح کرد: موفقیت طرح تنها به توان، مدیریت و مشارکت خود محلات وابسته است. تجربه دوازده روز جنگ اخیر نشان داد که مردم علی‌رغم اختلاف‌نظرها، در مسائل کلان پای نظام، رهبری و قانون ایستاده‌اند. باید این ظرفیت را فعال و تقویت کنیم.
 
وی با اشاره به تجربه مشارکت مردمی در جنگ، بحران‌ها و ابتدای انقلاب گفت: ممکن است در برخی محلات اختلاف سلیقه یا تفاوت‌های قومی و مذهبی وجود داشته باشد، اما در سطح کلان همه بر سر اصل نظام و رهبری مشترک هستیم. باید نقاط اشتراک را تقویت و اختلافات را مدیریت کنیم. هنر ما این است که افراد مختلف و کسانی که ممکن است انتقاد یا فاصله‌ای داشته باشند در کنار خود نگه داریم.
 
فرماندار تهران افزود: مشارکت مردم در مدیریت محله کمک می‌کند در شرایط قطع ارتباطات یا بحران‌های امنیتی و طبیعی، محلات خودشان محور مدیریت باشند و گروه‌های محلی بتوانند امور را اداره کنند.
 
وی با تأکید بر اینکه کانون‌های محلی متعلق به همه مردم‌اند گفت: این طرح باید با سرعت در شهر تهران و بخش‌های مرکزی، آفتاب و کن آغاز شود. ممکن است در طول مسیر ترکیب‌ها تغییر کند، افراد اضافه شوند یا سازوکار اصلاح شود، اما اصل کار احیای ظرفیت مردمی و تقویت انسجام اجتماعی است.
 
در ادامه جلسه، کامبیز کریمی معاون سیاسی و اجتماعی فرمانداری تهران نیز گفت: در نشست مفصل با دستگاهها موضوع مدیریت محله‌محور را به‌طور کامل تشریح کردیم. برای محلات مختلف نیز پایش اولیه انجام شد تا مشخص شود کدام محله‌ها آماده اجرای آزمایشی هستند. در شهر تهران ۳۵۲ محله وجود دارد، اما الزامی به رعایت دقیق تقسیمات محله‌ای قدیم نیست. برای مثال، مجموعه بازار می‌تواند به صورت واحد یکپارچه مدیریت شود.
 
وی با اشاره به تأکید استاندار تهران برای سرعت‌بخشی به طرح گفت: هدف مدیریت محله‌محور این است که این بخش از جامعه دوباره وارد فرآیند تصمیم‌گیری محلی شود تا انسجام اجتماعی افزایش پیدا کند.
 
معاون سیاسی اجتماعی فرمانداری درباره ساختار اجرایی این طرح توضیح داد: یک شورای راهبری در شهرستان تشکیل شده که فرماندار به‌عنوان رئیس شورا، شهردار به‌عنوان دبیر، مدیرکل تبلیغات اسلامی، فرمانده ناحیه بسیج و دو نماینده از تشکل‌های مردمی اعضای آن هستند. این شورا چارچوب تشکیل «شورای پیشرفت محلات» را تعیین می‌کند و در هر محله ساختار محلی مطابق با همین الگو شکل می‌گیرد.
 
کریمی  تأکید کرد: موفقیت طرح به توانمندی، وجاهت و اعتبار افراد محلی وابسته است. بسیاری از کارها با ظرفیت خیرین، شوراهای محلی و مشارکت داوطلبانه پیش می‌رود. این یک فعالیت کاملاً مردمی است
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
معاون رئیس‌جمهور: طرح اخیر مجلس درباره مهریه غیرمتوازن است
استاندار خوزستان با حضور میدانی دستور رسیدگی فوری و عملیات بازسازی صادر کرد
ثبت ملی سه محصول لبنی بومی خراسان شمالی در فهرست ناملموس کشور
تداوم بارش رحمت الهی در یزد
دستور عارف برای رسیدگی فوری به مصدومان سانحه اتوبوس
برگزاری همایش ملی فیزیک در دانشگاه فرهنگیان آذربایجان شرقی
صدور احکام جایگزین حبس در دادگستری مرکز لرستان
هوای مشهد امروز جمعه ۲۱ آذر ۱۴۰۴ سالم شد
برگزاری مراسم ولادت حضرت زهرا (س) در کوالالامپور
رعایت فاصله اجتماعی راهکار جلوگیری از گسترش آنفلوانزا
نیمی از مردم آمریکا مشکل تامین غذا دارند
کشف محموله کاغذ دیواری قاچاق در شاهرود
اهدای یک میلیارد تومان تجهیزات پزشکی به خانه هلال مسجد فاطمه الزهرا زیرکوه
بزرگداشت سالروز ولادت حضرت فاطمه (س) و روز زن در پیشاور
بارش برف در ۱۹ محور شریانی استان مرکزی
تقابل هیرکان رشت در هفته ششم رقابتهای لیگ حرفه ای بسکتبال باشگاه های کشور
سیلاب، بخش عشایری ایلام را متضرر کرد
افزایش ۲۴ درصدی ترخیص کالای اساسی از گمرکات خوزستان
تصرف شناور حامل نفت ونزوئلا دزدی دریایی دولتی است
اعتماد مشترک تضمین‌کننده صلح و ثبات میان ملت‌ها است
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
میزان بارش برف در فریدونشهر
بارش نخستین برف و باران پاییزی در سپیدان
آخرین وضع بارش برف در محور‌های مواصلاتی اصفهان
آبگرفتگی معابر شهری در آبادان
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری
ثبت صد میلیمتر بارش در همدان
میزان بارش‌های اخیر در کهگیلویه وبویراحمد تا ساعت ۶:۳۰ امروز
میزان بارش‌های اخیر تا ساعت ۱۲ و ۳۰ دقیقه امروز
هدر رفتن آب در تصفیه آب خانگی
جشن نجات ۱۰ هزار جان با سلول‌های بنیادی
پوتین حمایت خود را از دولت ونزوئلا اعلام کرد
خوشحالی مردم کهگیلویه و بویراحمد از بارش باران
شارژ اعتبار دهک‌های درآمدی ۱ تا ۳ از شنبه ۲۲ آذر
بسته فرهنگ و هنر ۱۴۰۴/۰۹/۲۰
دشمن فهمیده ایران با فشار نظامی تسلیم و تصرف نمی‌شود
مخالفت شهرداری تهران با اجرای طرح ترافیک تا پایان سال  (۹ نظر)
شرط آمریکا برای استفاده ترکیه از جنگنده اف-۳۵  (۲ نظر)
برگزاری آزمون استخدامی صدا و سیمای خراسان جنوبی  (۲ نظر)
میزان بارش برف در فریدونشهر  (۱ نظر)
تألیف کتاب با موضوع کودکان دیرآموز در کهگیلویه و بویراحمد  (۱ نظر)
آمریکا نمی‌خواهد ایران قدرت تولید کند  (۱ نظر)
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
نامه وزیر ارتباطات درباره سیم‌کارت‌های سفید  (۱ نظر)
بلیت سینما‌ برای بانوان نیم‌بها شد  (۱ نظر)
تخلیه و بارگیری ۶۶ هزار تُن گندم در بندر شهید رجایی  (۱ نظر)
لالی، اندیمشک و مسجدسلیمان، پربارش‌ترین نقاط خوزستان  (۱ نظر)
۱۳ مصدوم در پی انحراف اتوبوس در جاده دنا  (۱ نظر)
پیشنهاد میزان افزایش حقوق‌ها با دولت، اما تصویب با مجلس است  (۱ نظر)
دیدار رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست با وزیر محیط‌ زیست کنیا  (۱ نظر)
اجراي مرحله بيست و سوم طرح آرامش در شهر  (۱ نظر)