• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۴۹۰۹۵
تاریخ انتشار: ۱۷ آذر ۱۴۰۴ - ۱۲:۰۲
علمی و فرهنگی » میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری
مریم جلالی؛

اصالت و هویت، نیاز‌های بازار و الزامات محیط کسب‌وکار هستند

معاون صنایع دستی  وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: بسته‌بندی و صنعت هدیه، می‌توانند باعث دیده شدن و عرضه بهتر صنایع دستی شوند.

اصالت و هویت، نیاز‌های بازار و الزامات محیط کسب‌وکار هستند

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مریم جلالی در بازدید از چهارمین نمایشگاه تخصصی صنایع دستی دارای بسته‌بندی و هدایای سازمانی استان یزد گفت : این نمایشگاه با تمرکز بر بسته‌بندی و نحوه عرضه، یکی از بخش‌های مهم زنجیره ارزش است و نقش کلیدی در بهبود محیط کسب‌وکار و پاسخ به نیاز مشتریان دارد.

معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ، از یزد به عنوان استانی پیشگام در حوزه بسته‌بندی صنایع دستی یاد کرد و افزود : اهتمام به حوزه بسته‌بندی و صنعت هدیه ، می‌تواند باعث شود صنایع دستی فقط به‌عنوان هنر خانگی دیده نشود بلکه علاوه بر اصالت و هویت، نیاز‌های بازار و الزامات محیط کسب‌وکار نیز در آن رعایت شود.

وی ضمن اشاره به اینکه در دنیای امروز، ارائه صرف محصول کافی نیست و باید روایت، قصه و هویت فرهنگی همراه محصول ارائه شود، گفت : البته این موضوع بخشی از برنامه‌ها و سیاست‌های معاونت صنایع دستی بوده که اکنون به مرحله اجرا رسیده و استان یزد در این مسیر پیش‌قدم بوده است.

معاون صنایع دستی کشور افزود : بسته‌بندی و صنعت هدیه ، می‌توانند باعث دیده شدن و عرضه بهتر صنایع دستی شوند و این نمایشگاه ، گامی برای توسعه پایدار و بهبود محیط کسب‌وکار است. 

مریم جلالی گفت : این نمایشگاه نتیجه ترکیب دانش بازاریابی و بازارسازی با مهارت‌ها و اصالت‌های سنتی است و امیدواریم که در استان‌های دیگر نیز نمونه‌های مشابهی از آن برگزار شود تا تحول جدی در حوزه صنایع دستی اتفاق بیافتد.

وی با بیان اینکه تحمیل استاندارد‌های سایر حوزه‌ها به صنایع دستی اشتباه است، گفت : استانداردسازی بسته‌بندی در حوزه صنایع دستی ، معنای متفاوتی دارد و به معنای یکسان‌سازی نیست؛ بلکه رعایت شاخص‌ها و ویژگی‌های هر رشته مدنظر است.

معاون صنایع دستی  وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی افزود : صنایع دستی باید تمایز‌ها و ویژگی‌های خود را حفظ کند و بسته‌بندی هم باید با همین تفاوت‌ها طراحی شود.

جلالی گفت : به دلیل تنوع، تعدد رشته‌ها و امکان شخصی‌سازی، بسته‌بندی باید متناسب با این ویژگی‌ها طراحی شود و در عین حال خود صنایع دستی و موتیف‌های سنتی می‌توانند به‌عنوان المان‌های بسته‌بندی برای سایر کالا‌ها هم استفاده شوند.

معاون صنایع دستی وزارت میراث از تدوین سند جامع مدیریت زنجیره ارزش صنایع دستی خبر داد و افزود : مراحل بررسی این سند در کمیسیون‌های تخصصی انجام شده و به صحن علنی رسیده است.

وی گفت :  صنایع دستی حوزه‌ای چندوجهی است و هر رشته مانند سفال، منبت، بافته‌ها، مس یا قلم‌زنی ویژگی‌ها و شاخص‌های خاص خود را دارد لذا زنجیره ارزش باید میز‌های تخصصی و استاندارد‌های مناسب هر رشته را داشته باشد.

جلالی هدف اصلی در این خصوص را حفظ اصالت در کنار رعایت الزامات محیط کسب‌وکار برشمرد و افزود : در واقع با این رویکرد نه اصالت از بین خواهد رفت و نه بازار مانع رشد می‌شود.

وی با بیان اینکه برای انتقال دانش تخصصی بسته‌بندی به کارگاه‌های کوچک و هنرمندان مستقل، همکاری با دانشگاه‌ها، پارک‌های علم و فناوری، شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق تعریف شده است، گفت : راه‌اندازی مراکز رشد و نوآوری در این خصوص کمک می‌کند نیاز‌های بازار و مشتریان بهتر پاسخ داده شود.

جلالی به اجرای برنامه «مهر اصالت ملی» با همکاری دانشگاه‌ها اشاره کرد و افزود : استانداردسازی کارگاه‌ها نیز با همکاری وزارت صمت در حال پیشرفت است و اصرار داریم که این فرآیند باید به‌گونه‌ای باشد که ضمن حفظ مؤلفه‌های هنری، شاخص‌ها و معیار‌های سایر کالا‌ها به صنایع دستی تحمیل نشود.

وی علت ضعف‌های گذشته در بسته‌بندی صنایع دستی را دشواری طراحی بسته‌بندی برای محصولات منحصر‌به‌فرد اعلام کرد و گفت  : به عبارتی از آنجایی که هر محصول نیاز به بسته‌بندی یکتا داشت، همین می‌توانست هزینه‌ها را افزایش دهد ولی خوشبختانه نسل جدید تولیدکنندگان، همراه با دانشجویان و شرکت‌های خلاق، پیشرفت‌های قابل توجهی در طراحی بسته‌بندی ایجاد کرده‌اند.

معاون صنایع دستی کشور افزود : برگزاری این نمایشگاه در یزد نشان می‌دهد ظرفیت‌های بالقوه به بالفعل تبدیل شده و یزد اکنون در حوزه بسته‌بندی صنایع دستی پیشگام است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مطالبات مردم در بسته صدای شما ۲۲ آذر ۱۴۰۴
مهر آب؛ سوژه هنرمندان زنجانی
آمادگی همه‌جانبه برای دفاع از عزت، استقلال و امنیت کشور
ایران جوان ۱۴۰۴/۰۹/۲۲
بانوی کارآفرین زنجانی در مسیر ساخت دستگاه صنعتی
هوای ابری و بارش پراکنده در لرستان
مصرف نان‌های سبوس‌دار؛ گامی مهم در تغذیه سالم روزانه
همیار گاز در مدارس استان زنجان
علل افزایش قیمت طلا در بازار
صلح و سازش ۴۹۶ پرونده قضایی درپویش «به احترام حضرت معصومه (س) در قم
اجرای بنزین ۳ نرخی از امروز
آخرین خبر از بارندگی در کشور ۱۴۰۴/۰۹/۲۲
اجتماع بانوان فاطمی در لبنان
مجید اخوان سرپرست روابط عمومی و سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری شد
تحول در تولید زیتون با بهره‌گیری از دانش روز و فناوری‌های نوین
طرح ملی درختکاری در زیر سایه مادر
باخت اروند سیرجان برابر کاوان قشم در هفته ششم لیگ حرفه‌ای بسکتبال
کشف ۵۰ دستگاه استخراج ارز دیجیتال قاچاق در کاشان
بارش‌های امیدبخش در اردبیل، کم‌آبی را جبران نکرد
تضعیف اعتبار ملی ایران، زمینه‌ساز اقدامات خصمانه علیه کشور است
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج
نورآباد ممسنی با ۹۵ میلیمتر باران، در صدر بارش‌ها
در نور آباد ممسنی ۱۰۱ میلیمتر باران بارید
دشمن توان مقابله نظامی با ایران ندارد
لحظات قبل از فوت خسرو علی‌کردی
شهید رشید ستون اتاق فکر دفاع مقدس بود
سامانه بارشی در راه گیلان/ اواخر وقت فردا بارش‌ها آغاز می‌شود
سامانه پرقدرت بارشی در راه فارس
هوای مشهد امروز جمعه ۲۱ آذر ۱۴۰۴ سالم شد
اعلام اسامی مسافران حادثه واژگونی اتوبوس یاسوج در جاده سمیرم
هشدار زرد هواشناسی خوزستان مبنی بر کاهش دما و یخ زدگی زمین
نورآباد با ۸۹ میلی متر، رکورد دار بارندگی در فارس
دایر بودن مدارس آذربایجان غربی
مجروح شدن فرمانده انتظامی مشهد و یک مامورپلیس، حین انجام وظیفه
بازگشت آموزش حضوری به تمام مدارس مازندران از شنبه ۲۲ آذر
میزان بارش برف در فریدونشهر  (۵ نظر)
شاخص هوای شیراز امروز ۲۰ آذر ۱۴۰۴  (۳ نظر)
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج  (۲ نظر)
نورآباد ممسنی با ۹۵ میلیمتر باران، در صدر بارش‌ها  (۱ نظر)
در نور آباد ممسنی ۱۰۱ میلیمتر باران بارید  (۱ نظر)
میزان بارش سامانه اخیر در چهارمحال و بختیاری  (۱ نظر)
اعلام اسامی مسافران حادثه واژگونی اتوبوس یاسوج در جاده سمیرم  (۱ نظر)
بازگشت آموزش حضوری به تمام مدارس مازندران از شنبه ۲۲ آذر  (۱ نظر)
هشدار قرمز وقوع مه گرفتگی در خوزستان  (۱ نظر)
واژگونی اتوبوس مسافربری در مسیر سمیرم به یاسوج با سه کشته و ۱۵مصدوم  (۱ نظر)
رئیس مرکز آمار قوه قضائیه: تا پایان سال مردم دارای دستیار هوشمند می‌شوند  (۱ نظر)
بررسی منابع آبهای سطحی و زیرزمینی آذربایجان غربی  (۱ نظر)
بازی‌های پاراآسیایی جوانان؛ ثبت ۸۱ نشان دیگر به نام فرزندان ایران  (۱ نظر)
اجراي مرحله بيست و سوم طرح آرامش در شهر  (۱ نظر)
پاراوزنه برداری دختران؛ حسینی طلایی شد، ایمانی نقره‌ای  (۱ نظر)