• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۶۸۷۵
تاریخ انتشار: ۳۱ شهريور ۱۳۹۳ - ۰۸:۱۶
اجتماعی

تب جدایی طلبی در اروپا

با وجود شکست طرح جدایی اسکاتلند از انگلیس اما اکنون در بخشهایی از اسپانیا، ایتالیا و بلژیک موج استقلال خواهی و جدایی از دولت مرکزی مشاهده می شود.

به گزارش واحد مرکزی خبر به نقل از شبکه اول تلویزیون دولتی آلمان، «آ.اِر.دِ» درست است که همه پرسی چند روز پیش اسکاتلندی ها در جدایی از نظام پادشاهی انگلیس با شکست مواجه شد اما میل و آرزوی استقلال خواهی و تبدیل به کشوری مستقل شدن امروز همچنان در بخشهای دیگر اروپا به چشم می خورد. 

این گزارش علت اصلی این تمایلات استقلال طلبانه را بویژه منافع مالی عنوان و تصریح کرد: نکته ای که این مناطق برای جدایی در نظر می گیرند، میزان بهره مندی از پول و ثروتی است که بابت این جدایی بدست می آورند. بعنوان مثال در اسپانیا کاتالانها به این موج پیوسته اند. اخیرا منطقه کاتالونیا در پارلمان منطقه ای خود در بارسلونا برگزاری همه پرسی برای جدایی از اسپانیا را مجاز اعلام کرد. قرار است الحاق یا جدایی منطقه کاتالونیا از اسپانیا در همه پرسی نوامبر آینده مشخص شود. رئیس منطقه کاتالونیا طی سخنانی اعلام کرد: ما شکست همه پرسی جدایی اسکاتلند از انگلیس را برای خود مثبت ارزیابی می کنیم. 
آرتور ماس، وزیر اول منطقه کاتالونیای اسپانیا نیز در همین باره اظهار داشت: دموکراسی اروپایی به ما اجازه برگزاری این انتخاب را می دهد و اینجا لازم است یکبار دیگر حرکت در این مسیر درست را مورد تاکید قرار دهیم. 
در جشن یازدهم سپتامبر کاتالانها یک میلیون و هشتصد هزار شهروند کاتالان، خواستار استقلال از اسپانیا شدند که این خود به معنای ارسال پیامی قوی به دولت مرکزی اسپانیا است. 
در بازار سرپوشیده سابق بارسلونا نیز کاتالونی ها شکست خود از اسپانیایی ها را به تصویر کشیده و اعلام کرده اند با این شکست، حقوق آزادی خواهانه آنها تضییع شده است. این احساسات برای بسیاری از جدایی طلبان کاتالانی همچنان از اهمیت بسیاری برخوردار است. به لحاظ عقلی نیز استدلال کاتالانها برای جدایی، بسیار توجیه پذیر است. چون این منطقه از منظر اقتصادی، قدرتمندترین منطقه در اسپانیا به شمار می رود؛ بطوری که تقریبا بیست درصد از تولید ناخالص داخلی اسپانیا از فعالیتهای اقتصادی این منطقه حاصل می شود و این مزیت خوبی برای بسیاری از حامیان جدایی کاتالونیا از اسپانیا به حساب می آید. با اینحال دولت محافظه کار اسپانیا با خودسری و لجاجت با این خواست برخورد می کند و در مورد درخواست کاتالانها به دادگاه قانون اساسی اسپانیا شکایت کرده و برگزاری همه پرسی را غیرقانونی اعلام کرده است. 
ماریانو راخوی، نخست وزیر اسپانیا در این خصوص ابراز داشت: اینگونه تلاشها خوب نیستند؛ هم برای این منطقه، هم برای این کشور و هم برای اروپا. آنها با اینکار به اشتغال و دوران بازنشستگی و حتی به اتحادیه اروپا لطمه وارد می کنند. 
البته در تازه ترین نظرسنجی های بعمل آمده در خصوص برگزاری همه پرسی جدایی کاتالونیا از اسپانیا استدلالات تردیدآمیزی از سوی بسیاری از کاتالانها درباره این همه پرسی مطرح شده است. یورگ راین لِندر، خبرنگار آ.اِر.دِ در مادرید در پایان گزارش خود گفت: بزرگترین اشتباه نخست وزیر راخوی آن است که تاکنون از هرگونه گفتگوی جدی با کاتالانها خودداری کرده است. به نظر می رسد دیوید کامرون، نخست وزیر انگلیس بموقع هشیار شد و پیش از برگزاری همه پرسی جدایی اسکاتلند از انگلیس واکنش خوبی از خود نشان داد. با اینحال ماریانو راخوی، نخست وزیر اسپانیا همچنان خود را به خواب عمیقی زده است و با این حساب باید گفت که با خطر یک بیداری مخوف دست و پنجه نرم می کند. 
این گزارش در ادامه به سراغ موج استقلال خواهی در ایتالیا سومین اقتصاد اتحادیه اروپا نیز رفت و گزارش داد: در شمال ایتالیا یعنی در منطقه ای که تاکستان داران در حدفاصل مرز اتریش و شرق اسلوونی مستقرند حدود نیم میلیون نفر به زبان رومانیایی سخن می گویند. مارکو زرافین از ساکنان این منطقه سالها است در یک جنبش جدایی طلبی عضویت دارد. آنها خواهان کسب حق و حقوق خودمختارانه نیستند بلکه استقلال از ایتالیا را طلب می کنند.  
زرافین در این باره گفت: ما استقلال می خواهیم. چون صد و پنجاه سال است که ایتالیایی ها منطقه ما را به تصرف خود درآورده اند. اما حالا دیگر این شرایط را نمی خواهیم. 
در شبی که نتایج همه پرسی اسکاتلند اعلام شد، گروهی از جدایی طلبان وابسته به حزب سیاسی «لگا نورد» که بدنبال استقلال و خودمختاری جلگه بزرگ «پادانیا» در شمال ایتالیا هستند در یکی از روستاهای کوچک، یک کنفرانس رسمی برپا کردند. آنها در نظر دارند در اکتبر آینده یک نظرسنجی اینترنتی در خصوص جدایی منطقه «پادانیا» از ایتالیا راه بیندازند. جدایی طلبان اعلام کردند از شکست همه پرسی طرفداران جدایی اسکاتلند از انگلیس، جرات و شهامت خود را از دست نداده اند. مارکو زرافین در ادامه گفت: ما هم اکنون در اروپایی زندگی می کنیم که مردم نه دولتها در آن سخن می گویند. در نشست استقلال طلبی «پادانیا» جدایی طلبان همچنان به بحث و مذاکرات خود ادامه دادند. 
رودیگر بامان، خبرنگار آ.اِر.دِ در رم ایتالیا گفت: تنها منطقه «پادانیا» ی ایتالیا نیست که بدنبال جدایی از رم است بلکه جزیره «ساردنی» در غرب ایتالیا و نیز «تیرول جنوبی» نیز در مسیری مشابه حرکت می کنند. 
این در حالی است که در حال حاضر در بلژیک نیز حزب سیاسی و محافظه کار «اتحاد نئو فلامیش» در خواست خود را برای استقلال ناحیه «فلاندر» در شمال بلژیک اعلام کرده است. با این حساب به نظر می رسد همه پرسی اسکاتلند باید نشانه ای از بیداری اروپا برای بروکسل تلقی شود. 
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
کشف 89 کيلو ترياک از اتوبوس عبوري از فهرج
ملت ایران پای نظام اسلامی ایستاده
برگزاری اجلاسیه سالانه مجمع بسیج
پزشکیان: هیچ سرمایه‌ای برای نظام بالاتر از مردم نیست
برگزاری امتحانات پایان نیمسال اول دانشگاه شهرکرد با یک هفته تاخیر
برگزیدگان دومین جشنواره ملی فیلم ایثار معرفی شدند
اجرای طرح ملی جامع ۱۵ ماده‌ای حمایت معیشتی و امنیت غذایی
معرفی و راه‌اندازی سامانه جدید سازمان منطقه آزاد انزلی
آغاز ثبت‌نام بیست‌وچهارمین دوره اعزام دانشجویان به نجف و کربلا
تقویت سیل‌بندهای بالادست روستای رستم‌آباد چاه‌ملک
برگزاری رقابت‌های شطرنج جام پدر در ماسال
دعوت بوکسور بوکانی به اردوی تیم ملی بزرگسالان
ورود پلیس به بیمارستان امام خمینی، فقط برای مقابله با هنجارشکنان بود
شعب اخذ رای انتخابات شوراها در مشهد افزایش خواهد یافت
نماینده ایران ربایش رئیس جمهور ونزوئلا را به شدت محکوم کرد
تاکیدمردم زرند و کوهبنان در مجلس بر حل مشکلات اقتصادی و معیشتی
وقوع ۸۰ درصد از حوادث تروریستی پاکستان در ایالت خیبرپختونخوا
کلاهبرداري3ميلياردي با ترفند فروش تراکتور به شهروند کهنوجي
پیروزی نمایندگان آذربایجان شرقی در لیگ یک والیبال کشور
طرح تنظیم امنیت غذایی و ضرورت نظارت بیشتر بر بازار
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
واکنش چین به اظهارات ترامپ درباره ایران
جزئیات طرح جدید کالابرگ الکترونیکی اعلام شد
اوایل هفته آینده، برف و باران میهمان همدان
انتخابات شورا‌ها در ۱۱ اردیبهشت؛ آزمون زودهنگام رسانه ملی
اعلام زمان‌بندی دقیق واریز کالابرگ الکترونیکی؛ دهک‌های ۱ تا ۷ از چه تاریخی می‌توانند خرید کنند؟
اطلاعیه وزارت رفاه درباره زمان بندی دریافت کالابرگ
میدری: کالابرگ از ۱۷ دی قابل برداشت است
مرحله جدید یارانه مادران باردار و شیرده واریز شد
اژه‌ای: هیچ ارفاقی در برخورد با اغتشاشگران در کار نیست
کشف انبار‌های احتکار روغن و برنج
فهرست ۱۱ قلم کالای طرح معیشتی اعلام شد
هیئت ویژه وزارت کشور در راه ایلام
دشمن درپی تضعیف بنیان‌های دینی و اخلاقی جامعه است
تثبیت مالکیت اراضی دولتی در خوزستان
همکاری سه جانبه ایمیدرو، معاونت آموزش و پرورش و خانه معدن
واکنش چین به اظهارات ترامپ درباره ایران  (۱۶ نظر)
طرح حمایت معیشتی به همه ایرانیان تعلق می‌گیرد  (۲ نظر)
کشف انبار‌های احتکار روغن و برنج  (۲ نظر)
غیر حضوری شدن امتحانات دانشگاه آزاد اسلامی خوزستان  (۲ نظر)
جزئیات طرح جدید کالابرگ الکترونیکی اعلام شد  (۱ نظر)
مرحله جدید یارانه مادران باردار و شیرده واریز شد  (۱ نظر)
اژه‌ای: هیچ ارفاقی در برخورد با اغتشاشگران در کار نیست  (۱ نظر)
فهرست ۱۱ قلم کالای طرح معیشتی اعلام شد  (۱ نظر)
بازتاب جلسه اول محاکمه مادورو در آمریکا  (۱ نظر)
حق اولاد ۱۰۰ درصد و حق عائله‌مندی ۵۰ درصد افزایش می‌یابد  (۱ نظر)
آموزش و پرورش خط مقدم پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی است  (۱ نظر)
کشفیات از دستگیر شدگان اغتشاشات در همدان  (۱ نظر)
توضیح جهاد کشاورزی درباره یارانه یک میلیون تومانی  (۱ نظر)
فعالیت ۳۵۹۶ تاکسی در برف و سرمای اردبیل  (۱ نظر)
ضرورت تدبیراندیشی برای افزایش جمعیت سالمند ایران در آینده  (۱ نظر)