• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۷۱۶۷۱۳
تاریخ انتشار: ۲۶ بهمن ۱۴۰۴ - ۱۰:۱۰
علمی و فرهنگی » کودک و نوجوان
نامزد کتاب رشد

تحلیلی جامع از اهداف تربیت مبتنی بر قرآن کریم در یک اثر

کتاب «اهداف تربیت در قرآن کریم» نوشته سیدمحمد دلبری که دستنامه‌ای برای طراحی نظام آموزشی متناسب با فرهنگ اسلامی، و تحلیلی جامع از اهداف تربیت بر مبنای معناشناسی و مبتنی بر قرآن کریم است، در فهرست نامزد‌های بیست‌وسومین دوره جشنواره کتاب رشد قرار گرفت.

تحلیلی جامع از اهداف تربیت مبتنی بر قرآن کریم در یک اثر

به گزارش خبرگزاری صدا وسیما، کتاب «اهداف تربیت در قرآن کریم» گنجینه‌ای از حکمت و دانش است هر صفحه اش نوری است بر مسیر فهم شما مطالعه اش تجربه‌ای فراموش نشدنی برای عاشقان کتاب خواهد بود.

این کتاب با تکیه بر اصیل‌ترین منبع دریافت آموزه‌های دینی و روش‌های نوین، غایات و اهداف تربیت دینی را تعیین و تبیین می‌کند. این کتاب را به دوستداران قرآن و علوم قرآنی پیشنهاد می‌کنیم. «تاریخچۀ تعلیم و تربیت در اسلام به آغاز ظهور آن و همگام با نزول قرآن کریم به عنوان کتاب هدایت و تربیت مسلمانان، «ذلِک الْکِتابُ لاریْب فِیهِ هُدًی لِلْمُتّقِین» (البقره: ۲/۲)، بازمی گردد؛ کتابی که اصلی‌ترین رسالت پیامبران را تعلیم و تزکیۀ انسان‌ها می‌داند: «لقدْ منّ اللّهُ علی الْمُؤْمِنِین إِذْ بعث فِیهِمْ رسُولًا مِنْ أنْفُسِهِمْ یتْلُو علیْهِمْ آیاتِهِ ویُزکِّیهِمْ ویُعلِّمُهُمُ الْکِتاب والْحِکْمه وإِنْ کانُوا مِنْ قبْلُ لفِی ضلالٍ مُبِینٍ» (آل عمران: ۳/۱۶۴).

 بر همین اساس رسول خدا (صلوات الله علیه) تمام همت خویش را برای انجام رسالت عظیم تربیت مسلمانان مبتنی بر آموزه‌های این کتاب مقدس به کار می‌بردند (ر. ک. الشعراء: ۲۶/۳). علما و دانشمندان مسلمان نیز به تبعیت از ایشان در مقام عمل و نظر به این مهم توجه ویژه‌ای داشته‌اند و آثاری از ایشان نیز به جای مانده است. با عنایت به این آثار، تاریخ اندیشه‌های تربیتی دانشمندان مسلمان را می‌توان به دو دوره اصلی تقسیم کرد:دوره اول: از آغاز شکل گیری اندیشه‌های اسلامی تا قبل از تماس با تحولات علمی و فنی غرب.

 در این دوره پایه ریزی تفکرات تربیتی بر اساس آموزه‌های کتاب و سنت و بعضاً مأخوذ از دانش‌های یونانی صورت گرفته است. در این دوره متفکران تربیتی در چارچوب گرایش‌های فکری خود به موضوع تعلیم و تربیت پرداخته‌اند. برخی از تربیت پژوهان معاصر به احصاء این گرایش‌ها توجه نشان داده‌اند. دوره دوم: پس از تحولات غرب و آشنایی جهان اسلام با آن. در این مرحله متفکران و مصلحان فکری و اجتماعی باتوجه به مقتضیات زمان به طرح مباحث جدید پرداختند. در گام بعد با آشنایی دقیق‌تر با دانش‌های غربی از جمله فلسفه به نقد و نظریه پردازی رو آوردند؛ اما در حوزۀ تعلیم و تربیت و در قلمرو اندیشه تربیتی نقد و نظریه پردازی، در دهه‌های اخیر تلاش‌هایی صورت گرفته است. هر چند در مقام عمل، از فعالیت و برنامه ریزی آموزشی و تربیتی با شکل نوین و با استفاده از تجارب جدید، بیش از یک قرن می‌گذرد. بحث تعلیم وتربیت اسلامی یکی از زمینه‌های مطالعاتی مشترکی است که در چند دهۀ اخیر در جهان اسلام، به ویژه در دنیای عرب با اقبال نسبتاً قابل توجهی روبه رو شده است».

کتاب «اهداف تربیت در قرآن کریم» که کاری از انتشارات دانشگاه امام صادق (ع) است در بخش مطالعات دینی و قرآن‌پژوهی، در فهرست نامزد‌های بیست‌وسومین دوره جشنواره کتاب رشد قرار دارد.

بیست‌وسومین دوره جشنواره کتاب رشد در ۱۱ محور اصلی شامل علوم تربیتی و روان‌شناسی، مطالعات دینی و قرآن‌پژوهی، مطالعات فرهنگی و اجتماعی، شعر و داستان (شامل محورهای: داستان کودک، داستان نوجوان، شعر کودک، مستندنگاری و خاطره، مهارت‌های زندگی)؛ علوم مهارتی و کاربردی، دانش‌افزایی و تصویرگری کتاب کودک و ۶ بخش جوایز ویژه با عنوان‌های: "ایران عزیز"؛ "معنای زندگی"؛ «دستِ بوسیدنی»؛ «جهش تمدنی»؛ «رسم زندگی» و «فرهنگ‌کار» برگزار می‌شود.

این جشنواره طی ۲۳ سال متوالی توسط وزارت آموزش و پرورش و با همکاری مجموعه‌ای از دستگاه‌های اجرایی مرتبط با حوزه کودکان و نوجوانان برنامه‌ریزی و اجرا خواهد شد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اصفهان، میزبان سی ‌و هشتمین نشست سازمان جهانی گردشگری
برگزاری هفتمین اجلاس نماز اصفهان
افتتاح مرحله دوم گلخانه در دولت آباد شهرستان برخوار
فرصت های نوظهور اقتصادی کشورمان در غرب آفریقا
«آن روز که سنگ بارید» و «جزیره آدم خوب‌ها»، از شبکه مستند
بهره برداری از نیروگاه خورشیدی ۶۰ کیلوواتی در استانداری خوزستان
آموزش و آزمون شرط صدور پروانه برای مشاوران املاک و خودرو در خوزستان
احیا ۶۰۰ قنات کشور با طرح‌های آبخیزداری
ایرانیان کارکرد رُعب‌افکنی آمریکایی‌ها را مختل کرده‌اند
پیوند خلاقانه سرگرمی و آموزش مفاهیم قرآن کریم
عملیات روشنایی سه نقطه حادثه خیز محور دزفول به شوشتر
فعالیت ۱۳ هزار کمباین مهاجر در ایران
بازدید معاون حقوقی قوه قضائیه از مراکز قضایی شهرستان نظرآباد
کشف لوازم خانگی قاچاق از یک شناور
خوانش آیه‌ها از زبان نقش‌ها و رنگ‌ها
کنده تراش تجهیزی نوین در بهبود کیفیت فضای سبز
ضرب‌الاجل استاندارسازی شهربازی‌ها و مراکز خدماتی لرستان
اعلام زمان نشست خبری سرمربیان استقلال و پیکان
طنین دلنشین کلام وحی در بین خانواده‌ها
البرز یکی از استان‌های پیشرو در مبارزه با تغییر کاربری غیرمجاز
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
ثریا آقایی به کشور بازگشت
سقوط یک فروند بالگرد در درچه اصفهان
امروز؛ آغاز فروش فوق العاده محصولات سایپا
تغییر مسیر خط ۸۰ اتوبوسرانی اصفهان
ترکیه ادعای برنامه‌ریزی برای حمله به ایران در صورت اقدام آمریکا را رد کرد
اعلام آمادگی دولت برای حضور در دانشگاه‌ها
باید به طور کامل در کنار حوزه کارگری ایستاد
تخت روانچی: آماده‌ایم هرچه سریع‌تر به توافق برسیم
عکس‌های منتخب خبری جهان/ ۵ اسفند ۱۴۰۴
پیش بینی ۴ ایستگاه نوروزی برای راهنمایی و پذیرایی از مسافران نوروزی در میبد
سامانه آنلاین برگزاری تجمعات راه‌اندازی می‌شود
پزشکیان: به دنبال ناامنی و تنش در منطقه نیستیم
رسیدگی به شکایت داوطلبان رد صلاحیت شده شورا‌ها
۶ اسفند، آخرین فرصت برای نام نویسی در آزمون استخدامی
کاخ سفید: گزینه اول ترامپ برابر ایران همواره دیپلماسی است
اعلام جرم علیه دهیاران متخلف در مازندران  (۳ نظر)
ثریا آقایی به کشور بازگشت  (۱ نظر)
عراقچی: احتمالا پنجشنبه با ویتکاف در ژنو دیدار می‌کنم  (۱ نظر)
واگذاری قطعات زمین در کرمان  (۱ نظر)
استقبال از ناوگروه نیروی دریایی سپاه  (۱ نظر)
محسنی اژه‌ای: کاری کنیم که مفسد از تکرار فساد پشیمان شود  (۱ نظر)
سامانه آنلاین برگزاری تجمعات راه‌اندازی می‌شود  (۱ نظر)
آماده‌باش نیرو‌های عملیاتی در پی هشدار هواشناسی درباره بارش‌ها  (۱ نظر)
اعلام محل‌های مجاز تخلیه نخاله در ارومیه  (۱ نظر)
آیین بهره‌برداری از گلخانه سلولزی شهرداری کرمان  (۱ نظر)
تسلیم نشدن ایرانی‌ها  (۱ نظر)
الزام نانوایی‌های سنگکی و بربری زنجان به پخت نان تا یک ساعت پس از افطار در روزهای تعطیل  (۱ نظر)
دعوت مربی چهارمحال و بختیاری با بوکسور‌های نونهال به اردوی تیم ملی  (۱ نظر)
زمان ثبت نام آزمون‌های ورودی سمپاد اعلام شد  (۱ نظر)
افتتاح طرح‌های صنعت برق در ۳ استان کشور  (۱ نظر)