• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۷۱۹۳۰۴
تاریخ انتشار: ۲۸ بهمن ۱۴۰۴ - ۱۱:۵۷
اجتماعی » محیط زیست

طرح چالش های محیط زیستی اصفهان با حضور رئیس قوه قضائیه

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان از شرایط نگران‌کننده منابع آب، فرونشست زمین، آلودگی هوا و خشکی تالاب گاوخونی در استان اصفهان هشدار داد و خواستار حمایت و ورود جدی دستگاه‌های ملی و حاکمیتی برای جلوگیری از تشدید بحران‌ها شد.

طرح چالش های محیط زیستی اصفهان با حضور رئیس قوه قضاییه
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، منصور شیشه‌فروش در جلسه شورای اداری استان اصفهان که با حضور رئیس قوه قضائیه برگزار شد، با اشاره به وضعیت سد زاینده‌رود گفت: در زمان حاضر فقط حدود ۸ درصد ظرفیت سد زاینده‌رود پُر است؛ موضوعی که در تاریخ این سد بی‌سابقه بوده و آینده روشنی برای زاینده‌رود متصور نیست.

وی افزود: در گذشته هر یک میلی‌متر بارندگی منجر به ورود حدود یک میلیون مترمکعب آب به زاینده‌رود می‌شد، اما امروز به دلیل اجرای طرح‌های متعدد آبخیزداری، تله‌های آب و تبدیل اراضی دیم به آبی در بالادست، عملاً آبی وارد رودخانه نمی‌شود.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با اشاره به خسارات گسترده به کشاورزان حوضه زاینده‌رود گفت: حدود ۱۶ هزار میلیارد تومان خسارت به بخش کشاورزی وارد شده و کشاورزان نه در سال گذشته و نه در سال کنونی امکان کشت نداشته‌اند.

شیشه‌فروش افزود: خشکی زاینده‌رود موجب آسیب جدی به فضای سبز شهر اصفهان شده و بسیاری از درختان دچار خشکیدگی شده‌اند، این در حالی است که شهرداری‌ها با حذف چمن، تفکیک آب شرب از فضای سبز و اجرای طرح‌های صرفه‌جویی، اقدامات اصلاحی متعددی انجام داده‌اند؛ اقداماتی که در کمتر کشوری مشاهده می‌شود.

وی با انتقاد از تداوم طرح‌های بارگذاری در بالادست زاینده‌رود تصریح کرد: در سال ۱۳۹۳ شورای عالی آب مصوب کرد که هیچ طرح جدیدی نباید بر حوضه زاینده‌رود بارگذاری شود.

شیشه فروش با اشاره به مکاتبات رسمی انجام‌شده اظهار کرد: هشدار مدیریت بحران این است که در صورت تداوم شرایط فعلی، در آینده نزدیک با مشکل جدی در تأمین آب شرب مواجه خواهیم شد؛ نه فقط در اصفهان بلکه در سایر استان‌های وابسته.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با بیان اینکه فرونشست زمین به داخل شهر اصفهان رسیده است، گفت: برخلاف سایر نقاط کشور که فرونشست عمدتاً در مناطق کویری یا خارج از شهر‌ها رخ می‌دهد، در اصفهان این پدیده به اماکن تاریخی، پل‌ها و حتی مدارس رسیده است.

شیشه‌فروش تأکید کرد: در زمان حاضر ۲۹ دشت استان اصفهان در وضعیت فوق‌بحرانی قرار دارند و حل این بحران‌ها نیازمند توقف بارگذاری‌های جدید، اجرای عدالت آبی و حمایت قاطع حاکمیت است.

وی افزود: حدود ۲۰۰ مدرسه تخلیه و ۴۲ مدرسه به دلیل خطرات ناشی از فرونشست تخریب شده‌اند و آثار فرونشست در مسجد جامع اصفهان با قدمت بیش از هزار سال و پل‌های تاریخی نیز کاملاً مشهود است.

شیشه‌فروش با اشاره به وضعیت بحرانی تالاب گاوخونی گفت: بیش از ۹۸ درصد این تالاب خشک شده و هیچ حقابه‌ای برای آن تأمین نشده است. در صورت تداوم این وضعیت، گردوغبار ناشی از آن می‌تواند تا شعاع پنج هزار کیلومتر استان‌ها و مناطق دیگر کشور را تحت تأثیر قرار دهد.

وی با اشاره به آلودگی شدید هوا در اصفهان اظهار کرد: روزانه حدود ۵۷۰ تن آلاینده وارد هوای اصفهان می‌شود که حدود ۱۷۰ تن آن مربوط به نیروگاه شهید منتظری است. تعطیلی‌های مکرر شهر، خسارات اقتصادی و اجتماعی فراوانی به دنبال داشته و لازم است وزارتخانه‌های نفت و نیرو در این زمینه تصمیمات جدی اتخاذ کنند.

مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با قدردانی از حمایت قوه قضائیه گفت: با پشتیبانی دستگاه قضایی، بیش از ۱۱ هزار کنتور هوشمند نصب و بیش از ۱۱ هزار حلقه چاه غیرمجاز مسدود شد؛ اقدامی که بدون این حمایت امکان‌پذیر نبود.

وی در پایان با اشاره به مشکلات ساختاری اعتبارات مدیریت بحران خاطرنشان کرد: حدود ۵ تا ۶ سال است که اعتبارات مدیریت بحران در اختیار ستاد بحران کشور نیست و به سازمان برنامه و بودجه منتقل شده است. این موضوع باعث کاهش قدرت واکنش استان‌ها شده و بازگشت اختیارات و اعتبارات، یک مطالبه جدی و حق استان اصفهان است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
غبار روبی مساجد در شهرستان سلسله
جو پایدار تا اوایل هفته آینده در لرستان
دعای هر روز و روز اول ماه مبارک رمضان
اوقات شرعی اهواز، ۳۰ بهمن ماه ۱۴۰۴
سرمایه گذاری روسیه در میادین نفتی ایران
اختتامیه جشنواره ایران دخت در خرم آباد
بهره برداری از ۹ طرح گروه اقتصاد مردمی بسیج در لرستان
گامی نو در شناخت ساختار‌های کم عمق پوسته زمین با بهره‌گیری از امواج لرزه‌ای
برتری الاهلی قطر مقابل سپاهان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۳۰ بهمن ۱۴۰۴
حلول ماه مبارک رمضان، ماه بندگی و مغفرت
ضرورت پیگیری تخصیص اعتبارات طرح‌های عمرانی در مراغه
کمک هزینه ۲ میلیاردی بهزیستی زنجان برای مناسب‌سازی معلولین
افزایش شمار واحد‌های «نان کامل‌پز» در استان زنجان
تقویم و اوقات شرعی پنجشنبه ۳۰ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
تولید ۸۵۰ هزار نهال زیتون در گلخانه‌های تخصصی طارم
فردا آخرین مهلت نام‌نویسی انتخابات شورا‌های اسلامی روستا درقم
تزریق ۵۲ هزار میلیارد تومان منابع برای جهش توسعه لرستان
ما جنگ نمی‌خواهیم اما تحقیر را هم نمی‌پذیریم
هوای سمنان گرم می شود
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
«جادوگر فوتبال» به پنج سال حبس محکوم شد
قدرت هوایی ایران در گرو هم‌افزایی جنگنده و پهپاد است
ساعت کاری ادارات در ماه مبارک رمضان اعلام شد
۱۸۶ معلم به مدارس خارج از کشور اعزام شدند
تداوم اجاره همسر در اروپا
بیش از ۱۰ سرویس اطلاعاتی در آشوب دی ماه نقش داشتند
آزادراه مشهد – چناران در محدوده شهر مشهد در حال ساخت است
قطعی آب در برخی مناطق شهر کرمانشاه
قیمت خرید تضمینی گندم در بودجه ۱۴۰۵
ترافیک سنگین در ۲ آزادراه و تردد روان در جاده‌های شمالی
تقویم و اوقات شرعی چهار شنبه ۲۹ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
رزمایش مرکب دریایی ایران و روسیه فردا برگزار می‌شود
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۹ بهمن ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی زنجان ۲۹ بهمن ماه ۱۴۰۴
پیش‌بینی جوی آرام همراه با افزایش نسبی دما در بیشتر مناطق کشور
مرحله نخست رزمایش نیروی دریایی سپاه در جزایر ایرانی  (۱۴ نظر)
بازتاب سخنان مقام معظم رهبری در رسانه‌های مختلف  (۳ نظر)
ما داغدار و عزادار خون‌های ریخته شده در فتنه دی‌ماه هستیم  (۱ نظر)
قطار قم ـ تبریز بهار ۱۴۰۵ راه‌اندازی می‌شود  (۱ نظر)
دستورالعمل فعالیت صنوف و اماکن عمومی در ماه رمضان ۱۴۰۴  (۱ نظر)
شهادت مأمور انتظامی پاسگاه سوسن ایذه   (۱ نظر)
افزایش قیمت نان و بنزین در سال آینده صحت ندارد  (۱ نظر)
مراسم تحلیف سردفتران اسناد رسمی گیلان در رشت  (۱ نظر)
نیجریه استقرار نظامیان آمریکا درخاک خود را تأیید کرد  (۱ نظر)
اطلاعیه استخدام نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران  (۱ نظر)