• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۵۸۲۲۹۸۵
تاریخ انتشار: ۲۳ خرداد ۱۴۰۵ - ۰۷:۱۶
آذربایجان شرقی » علمی و فرهنگی

احیای عمارت تاریخی کلاه فرنگی تبریز

عمارت تاریخی «کلاه‌فرنگی» باغشمال تبریز پس از بازآفرینی و احیا در قالب برگزاری همایش ایران مقتدر با حضور گسترده شهروندان و گردشگران افتتاح شد.

احیای عمارت تاریخی کلاه فرنگی تبریز

 به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز آذربایجان شرقی، شهردار تبریز  دیشب در مراسم افتتاح عمارت کلاه‌فرنگی باغشمال با اشاره به جایگاه تاریخی و فرهنگی این شهر، تبریز را شهری برخوردار از ذخایر عظیم مفاخر، شعرا، ادبا، هنرمندان و شخصیت‌های اثرگذار دانست و گفت: تبریز با پیشینه تاریخی غنی، بازار سرپوشیده جهانی، مقبره‌الشعرا، جاده ابریشم و ظرفیت‌های اقتصادی، فرهنگی و هنری، همواره یکی از مهم‌ترین شهر‌های ایران بوده است.

یعقوب هوشیار، با اشاره به تاریخچه عمارت کلاه‌فرنگی باغشمال اظهار کرد: این بنا در دوره پهلوی تخریب شده بود، اما امروز به همت جوانان هنرمند، مهندسان و متخصصان ایرانی بازآفرینی و احیا شده است.

شهردار تبریز با قدردانی از عوامل اجرایی طرح، احیای کلاه‌فرنگی باغشمال را گامی در بازگرداندن هویت تاریخی شهر دانست و گفت: این مجموعه از این پس به عنوان یکی از ظرفیت‌های مهم فرهنگی، گردشگری و تفریحی تبریز در اختیار شهروندان و گردشگران قرار خواهد گرفت.

وی با اشاره به اهمیت پروژه عمارت کلاه‌فرنگی پارک باغشمال ادامه داد: این طرح به عنوان یکی از شاخص‌ترین طرح‌های معماری و گردشگری شهر تبریز، در قالب پنج بلوک مجزا و با معماری پیوسته اجرا شده است.

هوشیار افزود: هسته مرکزی این مجموعه در پنج طبقه و سایر بلوک‌ها در یک طبقه احداث شده‌اند. زیربنای این مجموعه فرهنگی و گردشگری، به سه هزار و هشتصد مترمربع می‌رسد و با بهره‌گیری از سازه‌ای بتنی و ستون‌هایی با طراحی ویژه، به یکی از شاخص‌ترین پروژه‌های معماری منطقه تبدیل شده است. برای اجرای این طرح افزون بر ۱۵۰۰ میلیارد ریال هزینه شده است.

این اثر تاریخی زیبا که به عنوان یکی از شاخص‌ترین نماد‌های هویتی و معماری این شهر محسوب می شود و حدود یک قرن پیش در جریان بازسازی شهری دوره پهلوی تخریب شده بود.

عمارت کلاه فرنگی تبریز تاریخی به قدمت ۴۰۰ سال دارد و به دستور یعقوب آق قویونلو ساخته شده و سرا‌های دیگری در دوره‌های صفویه و قاجاریه به آن افزوده شده و گواهی بر عظمت تاریخ این شهر است.

این بنای قدیمی و تاریخی که راز‌ها و خاطرات دیرینه‌ای از سه سده داشته، در اوایل دهه ۱۳۰۰ شمسی به همراه تعدادی بنای تاریخی دیگر به دستور رضا شاه پهلوی تخریب شد که نشانه دهن کجی خاندان منحوس پهلوی به تاریخ و تمدن ایران است و بهانه این تخریب‌ها نیز اجرای طرح‌های عمرانی و بازسازی شهری عنوان شد.

با آغاز بازسازی پارک باغشمال تبریز، رفته رفته جلوه زیبایی در این منطقه از شهر ایجاد شد و نام عمارت کلاه فرنگی به میان آمد که در وسط این پارک، در روزگار خود، سالیان سال خودنمایی می‌کرد و شهرداری تبریز در سال ۱۴۰۳ کلید بازآفرینی این عمارت را زد.

افتتاح دوباره عمارت کلاه فرنگی، فراتر از بهره برداری از یک ساختمان، رویدادی برای بازگشت به حافظه تاریخی باغشهر تبریز است که امروز از آن فقط ذراتی از خاک و خاکستر باقی مانده است.

مراسم افتتاح این عمارت دیشب با حضور ویژه و استقبال کم نظیر مردم شهر تبریز همراه شد. طراح و معمار پروژه بازآفرینی عمارت کلاه فرنگی، شبنم نامدار است که با اجرای یک اثر فاخر و زیبای بصری، نشان داد که بانوان هنرمند کشور و شهرمان می‌توانند همچون روح لطیف و ظریف شان، آثاری ظریف و به بلندای تاریخ کشورمان بسازند و قدم در راه اقتدار کشورمان بردارند.

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
گیلان در شام غریبان عزادار مولای عطشان
اعلام زمان و مکان اقامه نمازجمعه ۵ تیر در کیش
سوگواری دلداگان امام حسین(ع) در چهارمحال و بختیاری
صدو هفدهمین رزمگاه شبانه مردم آذربایجان غربی
عزاداری‌های مردم خراسان شمالی در روز عاشورا 
پرچم امام حسین (ع)، پرچمی که هرگز زمین نمی‌افتد
بنیادی فرد بازی پرسپولیس و چادرملو را سوت می‌زند
پشتیبانی از ولایت فقیه زیر پرچم امام حسین(ع)
کربلای معلی غرق در ماتم حسینی (ع) و سوگواره عظیم شیعیان
طنین غربت در شام غریبان حسینی یزد
اجتماع مردم شهرکرد چهارمحال و بختیاری
تنش جدید اپل و روسیه؛ حذف شبکه‌های اجتماعی «وی‌کی» از اپ‌استور
خروش حسینی در اردبیل؛ عالی‌قاپو صحنه عشق و ارادت شد
اهدای خون ، نذری متفاوت در میان عاشقان حسین (ع)
از کربلا تا سنگر‌های مقاومت؛ تکرار حماسه حق در برابر باطل
آئین شام غریبان حسینی در کهگیلویه و بویراحمد
برنامه ریزی برای ثبت جهانی مسجد تاریخانه دامغان
برپایی مراسم شام غریبان امام حسین (ع) در هرمزگان
انتقال گرد و غبار و کاهش کیفیت هوا در چهارمحال و بختیاری
تجلی پیام عاشورا در میادین و خیابان های یزد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
پیام سردار سیدمجید موسوی به خانوادۀ شهید ماکان نصیری
با متخلفان آزمون سمپاد برخورد شود
سفر رئیس جمهور به مشهد مقدس برای زیارت امام رضا(ع)
اختلال خدمات کارت‌محور بانک ملی ایران برطرف شد
یادگیری رایگان هنرهای سنتی؛ ثبت‌نام دوره‌های تابستانی در شیراز آغاز شد
ورود کاروان نظامی رژیم صهیونیستی به خاک سوریه
ظرفیت ۶۸هزار نفری کاردانی به کارشناسی ؛ جمعه آخرین روز مهلت ثبت نام
امکان خرید ۲ بلیت هواپیما با تخفیف ۲۰ درصدی در مسیر کیش
لزوم تقسیم‌بندی خراسان رضوی به هفت منطقه شهرداری برای همکاری‌های مشترک
۲۵ سال نذری بریان با طعم معرفت حسینی
ورود سامانه بارشی به مازندران از شنبه شب
مراسم عزاداری روز تاسوعای حسینی ۱۴۰۵ در تهران
دعوت وزنه‌بردار چهارمحال و بختیاری به اردوی آماده‌سازی تیم ملی
عبور دمای چند شهر خوزستان از ۵۰ درجه؛ بستان با ۵۱.۱ درجه گرم‌ترین نقطه خوزستان
اعمال روز عاشورا
اختلال در ۲ بانک تجارت و ملی ادامه دارد  (۱۶ نظر)
اختلال همه بانک‌ها تا پایان امشب رفع می‌شود  (۳ نظر)
با متخلفان آزمون سمپاد برخورد شود  (۳ نظر)
شهرستان باوی صاحب بزرگترین شهرک صنعتی شمال خوزستان می‌شود  (۱ نظر)
رده بندی فیفا، بازگشت ایران به رده ۲۲  (۱ نظر)
یادگیری رایگان هنرهای سنتی؛ ثبت‌نام دوره‌های تابستانی در شیراز آغاز شد  (۱ نظر)
ورود کاروان نظامی رژیم صهیونیستی به خاک سوریه  (۱ نظر)
ماندگاری هوای گرم در اغلب مناطق خراسان رضوی تا پایان هفته  (۱ نظر)
سنای آمریکا به پایان جنگ با ایران رأی داد  (۱ نظر)
واکنش قاطع قالیباف به دروغ الزام واردات محصولات آمریکایی  (۱ نظر)
مجوز‌های بی‌ضابطه صنفی، علت ترافیک تبریز  (۱ نظر)
اعتراض کتبی وزارت صمت به افزایش قیمت محصولات ایران خودرو  (۱ نظر)
ایران برای گسترش همکاری‌ها با هند آماده است  (۱ نظر)
ایمن سازی مسیر‌های اربعین در همدان  (۱ نظر)
قطع برق خودکار ۲۴۴ مشترک در استان به علت عبور از سقف مجاز مصرف  (۱ نظر)