• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۸۲۳۷۷
تاریخ انتشار: ۲۱ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۱۸:۰۲
صفحه نخست » عمومی

حل مشکلات داخلی امریکایی ها به عهده خودشان است

وزیر امور خارجه کشورمان تاکید کرد: وظیفه هماهنگی با کنگره و رفع مشکلات داخلی آمریکایی ها به عهده خودشان است و ما در امور داخلی آنها وارد نخواهیم شد.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، وزیر امور خارجه کشورمان در نشست خبری با همتای آفریقای جنوبی خود گفت:  جمهوری اسلامی ایران با نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در امور یمن و دبیرخانه ملل متحد همکاری نزدیک دارد و آماده است هرگونه کمکی را هم در حوزه انسان دوستانه و هم در حوزه رسیدن به راه حل سیاسی در حد توان خود انجام دهد.
آقای ظریف افزود: جمهوری اسلامی ایران از ابتدای بحران یمن و از ابتدای حملات غیرقانونی به این کشور به صراحت اعلام کرد که راه حل یمن نظامی نیست و این حملات به جز کشتار مردم بی دفاع نتیجه‌ای به بار نخواهد آورد.
وی با اشاره به طرح چهارماده‌ای جمهوری اسلامی ایران برای پایان بحران یمن گفت: ما این طرح را به دبیرکل سازمان ملل اعلام کردیم و نخستین پیشنهاد ما آتش بس فوری و همه جانبه بود دوم کمک رسانی انسانی به یمن بود که متاسفانه عربستان با تمام قوا مانع آن شده است که این اقدام آنها برخلاف حقوق بین الملل بشردوستانه و تعالیم اسلامی است که مردود و غیرقابل قبول است و باید امکان کمک رسانی به مردم یمن فراهم شود.
وزیر امورخارجه افزود: سومین پیشنهاد ما در این طرح چهار ماده ای گفتگوهای یمنی- یمنی و چهارم ایجاد یک حکومت فراگیر و دارای روابط مثبت و مناسب با همه همسایگان است .
ظریف گفت: هر آتش بس و توقف عملیات نظامی که تنها قربانی آن زنان و کودکان هستند مورد حمایت ماست و باید این آتش بس به آتش بس دائمی تبدیل شود و مذاکرات برای ایجاد یک حکومت فراگیر فورا ادامه پیدا کند.
عده‌ای در آمریکا خواهان حل موضوع هسته‌ای نیستند
وزیر امور خارجه کشورمان تأکید کرد:‌ طرف مقابل ما در مذاکرات هسته‌ای باید بداند که جمهوری اسلامی ایران هیچ گونه زیاده‌خواهی را نخواهد پذیرفت.
 ظریف افزود: چون دولت امریکا را مسئول اجرای توافقات می دانیم، لذا هر گونه مصوبه‌ای ازجانب کنگره یا دیگر نهادهای امریکا را ناقض اجرای موارد مورد توافق نمی‌دانیم. وی تصریح کرد: هر گونه مصوبه کنگره هیچ باری را از روی دوش دولت امریکا برای اجرای مفاد توافقات برنمی‌دارد.
وزیر امور خارجه تأکید کرد: چنانچه مصوبات کنگره دارای تأثیر در اجرای  موارد توافقنامه باشد، دولت امریکا باید بر اساس تعهدات بین‌المللی، در صدد رفع تأثیرات آن برآید.
ظریف گفت: ما در لوزان به یک چارچوب مفهومی با گروه 1+5 رسیده‌ و اکنون وارد مرحله نگارش جزئیات آن شده‌ایم که مرحله‌ای بسیار پیچیده و دقیق است.
تعدادی از جناح های سیاسی آمریکا در داخل و بیرون خواهان حل موضوع هسته ای ایران نیستند
وزیر  امورخارجه کشورمان گفت: احساس می کنم که تعدادی از جناح های سیاسی آمریکا در داخل دولت این کشور و بیرون از آن، خواهان حل موضوع هسته ای ایران نیستند.
وی تصریح کرد: اما جمهوری اسلامی ایران با جدیت مذاکرات هسته ای را دنبال می کند و اگر دولت آمریکا بخواهد با رعایت حقوق مردم ایران و احترام به مردم و دولت جمهوری اسلامی ایران مذاکرات را ادامه دهد و به نتیجه برساند، وظیفه هماهنگی با کنگره و رفع مشکلات داخلی آمریکایی ها به عهده خودشان است و ما در امور داخلی آنها وارد نخواهیم شد.
وزیر امورخارجه افزود: آنچه اهمیت دارد و ما دوباره بر آن تأکید می کنیم این است که دولت آمریکا را مسئول اجرای تعهداتی می دانیم که با به نتیجه رسیدن مذاکرات بر عهده می گیرد.
ظریف گفت: این تعهدات با توجه به واقعیات و احترام به مردم ایران و رعایت حقوق مردم ایران و مستلزم اجتناب از بیان مطالب و اقداماتی است که هیچگاه در مذاکرات رسمی مطرح نشده است بلکه در بیرون از فضای مذاکره و ازجمله با برخی اهداف داخلی آمریکایی ها مطرح می شود.
ظریف گفت: دستیابی به تفاهم به نفع همه است و بهانه ها را برای ایجاد ایران هراسی در منطقه از بین می برد. وی افزود: در این صورت خواهید دید که جمهوری اسلامی ایران در پیگیری توافق هسته ای بسیار جدی خواهد بود.
راه برخورد با مسائل، دخالت خارجی نیست
وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به فعالیت گروه‌های تروریستی بوکوحرام، الشباب، القاعده، جبهه النصره و داعش در منطقه و افریقا و ایجاد ترور، ‌خشونت و وحشت که متأسفانه به‌اشتباه به اسلام نسبت می دهند گفت: راه برخورد با این گونه مسائل دخالت خارجی نیست.
ظریف افزود: در لیبی، با توجه به دخالت خارجی شاهد وضع اسفباری هستیم و دخالت در یمن نیز جز کشتار وحشیانه مردم بی‌دفاع و از بین بردن زیرساخت‌های این کشور نتیجه دیگری نخواهد داشت.
وی اضافه کرد: این دخالت‌ها مردم مقاوم یمن را دچار مشکل جدی کرده است و افکار عمومی، دبیر کل سازمان ملل متحد و کشورها خواهان توقف فوری عملیات نظامی علیه یمن هستند.
ظریف با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران و افریقای جنوبی دیدگاه مشترکی در این زمینه دارند گفت: مبارزه با تروریسم در دستورکار دو طرف است و مذاکرات در این باره ادامه می‌یابد.
وی افزود‌: منطقه خاورمیانه و افریقا با مسئله تروریسم و افراطی‌گری مواجه است و این مسائل چالش‌های منطقه به شمار می‌رود. 

مداخله نظامی در یمن باید هم‌اکنون متوقف شود

دربخش دیگر این نشست خبری وزیر امور خارجه افریقای جنوبی گفت: در چارچوب سیاست خارجی خود معتقدیم که راه‌حل‌های مداخله‌آمیز هیچ گاه نمی‌تواند راهکار حل و فصل بحران‌ها باشد. وی همچنین با اشاره به بحران لیبی افزود: ما از نقشه راه اتحادیه افریقا برای یافتن راه‌حل مسالمت‌آمیز برای حل و فصل بحران این کشور استفاده می‌کنیم.
خانم ماشا بانه تصریح کرد: ما به برخی کارهایی که شورای امنیت انجام داده، چیزهایی را گفته و بعد در لیبی مداخله نظامی انجام شده است توجه نمی‌کنیم.
وی گفت: مداخلات نظامی هیچ گاه نتوانسته است به حل و فصل بحران‌ها کمک کند و ما نیز بر این موضوع تأکید داریم همچنانکه دبیرکل سازمان ملل متحد اشاره کرد، بمباران و مداخلات نظامی در یمن باید اکنون متوقف شود.
وزیر امور خارجه افریقای جنوبی در بخش دیگری از سخنان خود از توافق درخصوص پیشبرد همکاری‌های راهبردی با جمهوری اسلامی ایران ابراز خرسندی کرد.
وی افزود: این توافق مبتنی بر احترام به قوانین بین‌المللی، حقوق بشر، صلح، امنیت و توسعه برای ایران، افریقای جنوبی و تمام کشورهای در حال توسعه است که می‌توانند با یکدیگر همکاری کنند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
نقش بانوان مبلغ در حفظ حیات جنین
یلدا به رنگ همدلی؛ دیدار صمیمانه استاندار کرمان با خانواده‌های مددجوی کمیته امداد
لزوم فعال سازی رمز اول پویا برای جلوگیری از کلاهبرداری
توضیحات دادستان کردستان در خصوص پروژه تقاطع کمال الملک
وزیر کشور سوئیس: با ممنوعیت شبکه‌های اجتماعی برای کودکان موافقم!
فرار درآمد‌های ارزی با کارت‌های بازرگانی یک بار مصرف
فاکتور‌های کاغذی از فردا اول دی اعتبار ندارد
توافق استانداران کرمان و یزد برای توسعه اقتصاد منطقه‌ای
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۹/۳۰
ادامه پیروزی‌های بارسلونا در لیگا
هدف نهایی جهاد تبیین، تربیت سرباز تراز نظام مقدس اسلامی
آیین دانش آموختگی پاسداران جوان
انتصاب رئیس جدید هیئت دوچرخه سواری خوزستان
تلاش برای وصل برق ۶٠ روستای ساردوئیه
ساماندهی غرفه‌های فروش گلزار شهدای کرمان آغاز شد
ذخیره‌سازی بیش از ۱۰۰ هزار تن کیوی در سردخانه‌های گیلان
تغییر ساعت کاری دستگاه‌های اجرایی استان از اول دیماه
خبر‌هایی از مصوبات شورای امر به معروف در شاهرود
حزب‌الله لبنان: تسلیم‌پذیری در قاموس ما جایی ندارد
بازدید رئیس سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان از آمادگاه ملخ صحرایی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
مناطق مختلف فارس ، سیراب از بارش رحمت الهی
عقیل کشاورز جاسوس موساد اعدام شد
چطور فلش مموری اطلاعات را ذخیره می‌کند؟ | آشنایی با ساختار داخلی USB Flash
نیرو‌های مسلح به سرعت در حال ترمیم کاستی‌ها هستند
دور سوم مرحله پنجم کالابرگ الکترونیکی واریز شد
امشب؛ پایان مهلت ثبت نام محصولات ایران‌خودرو
جزئیات تغییر ساعت کاری دستگاه‌های اجرایی از اول دی
حقوق آذرماه بازنشستگان و مستمری‌بگیران سازمان تأمین اجتماعی در حال پرداخت است
توقف خروج کامیون ها از دوغارون تایباد
حرکت صنعت هسته‌ای ایران در تراز کشور‌های پیشرفته جهان
ادامه بارندگی در کشور؛ بارش همچنان در نوار شرقی
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۲۹ آذر
تعویق دیدار نفت و گاز گچساران و پیکان در جام حذفی فوتبال
فارسی ها فردا با ۱.۵ ساعت تأخیر سرکار می روند
محرومیت دوساله خواهران منصوریان
مناطق مختلف فارس ، سیراب از بارش رحمت الهی  (۴ نظر)
امشب؛ پایان مهلت ثبت نام محصولات ایران‌خودرو  (۱ نظر)
کاهش سهم گاز صنایع، زیر سایه مصرف بخش‌های غیرتولیدی  (۱ نظر)
اغازبکار ادارات استان کرمان فردا ۲۹ آذرماه با دو ساعت تاخیر  (۱ نظر)
جان باختن یکی از امدادگران هلال احمر حین عملیات در شهرستان جهرم  (۱ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس در برخی مناطق استان قم فردا شنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۴  (۱ نظر)
فعالیت حضور مدارس فردا شنبه در گلستان  (۱ نظر)
برف و باران، پاییز فارس را بدرقه کرد  (۱ نظر)
ایران ریاکاری آمریکا در «دلسوزی برای مردم ایران» را محکوم کرد  (۱ نظر)
بارش برف و لغزندگی همه محور‌های خراسان شمالی  (۱ نظر)
تعیین نحوه تعدیل اقساط مهریه مطابق با نوسانات نرخ طلا و سکه  (۱ نظر)
حمایت از تولید داخل، محور توسعه نساجی کشور  (۱ نظر)
وضعیت مدارس برای روز شنبه  (۱ نظر)
آمریکا در حمایت از رژیم صهیونی ۲ قاضی لاهه را تحریم کرد  (۱ نظر)
انتقاد امام جمعه موقت آبادان از تاخیر یا کیفیت نامناسب در انجام وظایف مسئولان  (۱ نظر)