• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۸۳۱۱۶
تاریخ انتشار: ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۴ - ۲۰:۲۶
اقتصادی » بازاروتجارت

تشریح جزییات وام خرید و ساخت مسکن

معاون اعتبارات بانک مرکزی جزئیات دو مصوبه جدید شورای پول و اعتبار را درباره تسهیلات خرید و ساخت مسکن تشریح کرد.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، اصغر میرمحمدصادقی در نشست خبری گفت : با تلاش بانک مرکزی برای رونق مسکن و خروج مسکن از رکود ، شورای پول و اعتبار در جلسه شب گذشته خود دو مصوبه را در این باره تصویب کرد. 
وی افزود: مصوبه نخست ایجاد حساب صندوق پس انداز مسکن یکم برای خانه اولی هاست و کسانی می توانند از تسهیلات این صندوق استفاده کنند که از تسهیلات بانک مسکن و سایر بانکها جهت خرید یا احداث مسکن استفاده نکرده باشند  و همچنین از امکانات دولتی برای تهیه مسکن استفاده نکرده باشند ضمن اینکه زمین، واحد مسکونی یا تسهیلات یارانه ای برای خرید یا احداث مسکن و همچنین از مسکن مهر نیز استفاده نکرده باشند.
میرمحمدصادقی گفت: شرایط سپرده گذاری در حساب صندوق پس انداز یکم به این صورت است که دوره سپرده گذاری حداقل یک سال باشد و به ازای هر شش ماه یک برابر سپرده گذاری تسهیلات پرداخت می شود یعنی اگر فردی ده میلیون تومان سپرده گذاری کند در مدت یکسال می تواند 20 میلیون تومان تسهیلات دریافت کند که با احتساب 10 میلیون سپرده خود فرد  ، 30 میلیون تومان می شود. 
وی با بیان اینکه به این سپرده سود تعلق نمی گیرد افزود: اگر سپرده گذار به هر نحوی انصراف دهد سود سپرده کوتاه مدت که فعلاً 10 درصد است و ممکن است در آینده تغییر کند ، به وی تعلق می گیرد. 
معاون اعتبارات بانک مرکزی گفت: سقف تسهیلات مسکن برای خانه اولی ها در تهران 80 میلیون تومان، شهرهای بزرگ بالای 200 هزار نفر 60 میلیون تومان و سایر شهرها 40 میلیون تومان و نرخ سود این تسهیلات 14 درصد با بازپرداخت حداکثر 12 سال است.
میرمحمدصادقی افزود:دیگر سپرده گذارانی که درصندوق سپرده گذاری ممتاز بانک مسکن حساب دارند به هیچ وجه نمی توانند از مزایای آن صندوق در حساب صندوق پس انداز یکم استفاده کنند. 
وی گفت: با توجه به بررسیهای بانک مرکزی قرار شد منابع اجرای این طرح از محل وصولی اقساط مسکن مهر در هفت سال آینده تأمین شود ، از این رو بانک مسکن باید منابع خود را در این باره مدیریت کند و حق ندارد از محل منابع وصولی پرقدرت بانک مرکزی در این خصوص استفاده کند.
میرمحمدصادقی افزود: با بررسی هایی که انجام داده ایم حداقل افرادی که می توانند از تسهیلات حساب صندوق پس انداز یکم استفاده کنند 84 هزار نفر است که باید توزیع این تعداد در کل کشور انجام شود. 
وی گفت: در بازپرداخت حداکثر دوازده ساله ، اقساط ماهانه برای وام 80 میلیون تومانی، یک میلیون و 150 هزار تومان، وام 60 میلیون تومانی، 862 هزار تومان و اقساط ماهانه در بازپرداخت 12 ساله برای وام 40 میلیون تومانی،  575 هزار تومان است. 
میرمحمدصادقی گفت: تا فردا این مصوبه را به بانک مسکن ابلاغ می کنیم و اگر در هفته آینده بانک مسکن دستورالعمل مربوط را به ما منعکس کند پیش بینی ما این است که تا آخر هفته آینده ،‌ تأیید دستورالعمل را ابلاغ کنیم.
معاون اعتبارات بانک مرکزی افزود: مصوبه دوم شورای پول و اعتبار ،  اعطای وام خرید و ساخت مسکن از جانب بانک های تجاری دولتی و خصوصی بجز بانک های تخصصی به متقاضیان بود که از سال 90 ارائه اینگونه از تسهیلات بجز بانک مسکن در بقیه بانک ها ممنوع شده بود. 
میرمحمدصادقی افزود: بر اساس این مصوبه، بانکهای تجاری دولتی و خصوصی به جز بانک های تخصصی می توانند به متقاضیان در تهران 60 میلیون تومان، در شهرهای بالای 200 هزار نفر 50 میلیون تومان و برای سایر مناطق شهری 40 میلیون تومان وام خرید و ساخت مسکن پرداخت کنند. 
وی گفت: بر اساس مصوبه شورای پول و اعتبار، نرخ سود اینگونه تسهیلات برای خرید مسکن 21 درصد و برای مشارکت در ساخت مسکن حداکثر 24 درصد است که در فروش اقساطی به 21 درصد می رسد. 
میرمحمدصادقی افزود: این بانکها می توانند حداکثر تا 80 درصد در ساخت مسکن مشارکت داشته باشند البته مدت بازپرداخت تسهیلات خرید و ساخت مسکن این بانکها به تفاهم میان متقاضی و بانک بستگی دارد. 
وی گفت: کسانی که نتوانند در حساب صندوق پس انداز یکم ثبت نام کنند این امکان را دارند که بدون سپرده گذاری از تسهیلات وام مسکن بانک های تجاری استفاده کنند.
معاون اعتبارات بانک مرکزی افزود: با محاسباتی که انجام دادیم تسهیلات جدید فقط رونق بخش مسکن، ساخت و ساز و مشاغل پایین دستی آنرا را در پی دارد و به هیچ وجه اثر تورمی نخواهد داشت.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
نقش بانوان مبلغ در حفظ حیات جنین
یلدا به رنگ همدلی؛ دیدار صمیمانه استاندار کرمان با خانواده‌های مددجوی کمیته امداد
لزوم فعال سازی رمز اول پویا برای جلوگیری از کلاهبرداری
توضیحات دادستان کردستان در خصوص پروژه تقاطع کمال الملک
وزیر کشور سوئیس: با ممنوعیت شبکه‌های اجتماعی برای کودکان موافقم!
فرار درآمد‌های ارزی با کارت‌های بازرگانی یک بار مصرف
فاکتور‌های کاغذی از فردا اول دی اعتبار ندارد
توافق استانداران کرمان و یزد برای توسعه اقتصاد منطقه‌ای
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۹/۳۰
ادامه پیروزی‌های بارسلونا در لیگا
هدف نهایی جهاد تبیین، تربیت سرباز تراز نظام مقدس اسلامی
آیین دانش آموختگی پاسداران جوان
انتصاب رئیس جدید هیئت دوچرخه سواری خوزستان
تلاش برای وصل برق ۶٠ روستای ساردوئیه
ساماندهی غرفه‌های فروش گلزار شهدای کرمان آغاز شد
ذخیره‌سازی بیش از ۱۰۰ هزار تن کیوی در سردخانه‌های گیلان
تغییر ساعت کاری دستگاه‌های اجرایی استان از اول دیماه
خبر‌هایی از مصوبات شورای امر به معروف در شاهرود
حزب‌الله لبنان: تسلیم‌پذیری در قاموس ما جایی ندارد
بازدید رئیس سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان از آمادگاه ملخ صحرایی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
مناطق مختلف فارس ، سیراب از بارش رحمت الهی
عقیل کشاورز جاسوس موساد اعدام شد
چطور فلش مموری اطلاعات را ذخیره می‌کند؟ | آشنایی با ساختار داخلی USB Flash
نیرو‌های مسلح به سرعت در حال ترمیم کاستی‌ها هستند
دور سوم مرحله پنجم کالابرگ الکترونیکی واریز شد
امشب؛ پایان مهلت ثبت نام محصولات ایران‌خودرو
جزئیات تغییر ساعت کاری دستگاه‌های اجرایی از اول دی
حقوق آذرماه بازنشستگان و مستمری‌بگیران سازمان تأمین اجتماعی در حال پرداخت است
توقف خروج کامیون ها از دوغارون تایباد
حرکت صنعت هسته‌ای ایران در تراز کشور‌های پیشرفته جهان
ادامه بارندگی در کشور؛ بارش همچنان در نوار شرقی
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۲۹ آذر
تعویق دیدار نفت و گاز گچساران و پیکان در جام حذفی فوتبال
فارسی ها فردا با ۱.۵ ساعت تأخیر سرکار می روند
محرومیت دوساله خواهران منصوریان
مناطق مختلف فارس ، سیراب از بارش رحمت الهی  (۴ نظر)
امشب؛ پایان مهلت ثبت نام محصولات ایران‌خودرو  (۱ نظر)
کاهش سهم گاز صنایع، زیر سایه مصرف بخش‌های غیرتولیدی  (۱ نظر)
اغازبکار ادارات استان کرمان فردا ۲۹ آذرماه با دو ساعت تاخیر  (۱ نظر)
جان باختن یکی از امدادگران هلال احمر حین عملیات در شهرستان جهرم  (۱ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس در برخی مناطق استان قم فردا شنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۴  (۱ نظر)
فعالیت حضور مدارس فردا شنبه در گلستان  (۱ نظر)
برف و باران، پاییز فارس را بدرقه کرد  (۱ نظر)
ایران ریاکاری آمریکا در «دلسوزی برای مردم ایران» را محکوم کرد  (۱ نظر)
بارش برف و لغزندگی همه محور‌های خراسان شمالی  (۱ نظر)
تعیین نحوه تعدیل اقساط مهریه مطابق با نوسانات نرخ طلا و سکه  (۱ نظر)
حمایت از تولید داخل، محور توسعه نساجی کشور  (۱ نظر)
وضعیت مدارس برای روز شنبه  (۱ نظر)
آمریکا در حمایت از رژیم صهیونی ۲ قاضی لاهه را تحریم کرد  (۱ نظر)
انتقاد امام جمعه موقت آبادان از تاخیر یا کیفیت نامناسب در انجام وظایف مسئولان  (۱ نظر)