• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۳۸۸۴۲۷۸
تاریخ انتشار: ۲۶ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۲:۴۸
علمی و فرهنگی » فضای مجازی

اتحادیه اروپا پیش‌ نویس اولین قانون هوش مصنوعی را تصویب کرد

اتحادیه اروپا پیش‌ نویس اولین قانون هوش مصنوعی را که طبق آن، شرکت‌های توسعه دهنده هوش مصنوعی باید مسئولیت تولید محتوای غیرقانونی توسط محصولاتشان را برعهده بگیرند، تصویب کرد.

اتحادیه اروپا پیش‌ نویس اولین قانون هوش مصنوعی را تصویب کردبه گزارش خبرگزاری صداوسیما به نقل از گاردین، قانونگذاران اتحادیه اروپا پیش نویس قانونی به نام قانون هوش مصنوعی (AI Act) را با هدف تنظیم سیاست‌های کنترل کننده استفاده از سیستم‌های هوش مصنوعی تصویب کردند. این اقدام بخشی از یک فرآیند طولانی است و ممکن است نسخه نهایی این قانون را اواخر سال جاری میلادی ببینیم. رأی نهایی با ۴۹۹ رای موافق و ۲۸ رای مخالف و ۹۳ رای ممتنع همراه بود.

برای اولین بار در آوریل سال ۲۰۲۱ قانون هوش مصنوعی از سوی کمیسیون اروپا پیشنهاد شد. نسخه‌ای که قانونگذاران به آن رای داده اند شرکت‌های توسعه دهنده هوش مصنوعی مولد را ملزم می‌کند محتوایی که توسط این فناوری تولید شده را افشا کنند. علاوه بر این، این شرکت‌ها باید مسئولیت تولید محتوای غیرقانونی را برعهده بگیرند.

برای مبارزه با خطر بالای نقض قانون حق چاپ، این قانون توسعه دهندگان چت بات‌های هوش مصنوعی را موظف می‌کند تا تمام آثار دانشمندان، موسیقی دانان، تصویرگران، عکاسان و روزنامه نگاران را که برای بهبود مدل زبانی از آن‌هااستفاده می‌شود، منتشر کنند. آن‌ها همچنین باید ثابت کنند که هرکاری که برای آموزش ماشین انجام داده اند با قانون مطابقت دارد. اگر این کار را انجام ندهند، ممکن است مجبور شوند بلافاصله برنامه‌ها را حذف کنند یا تا ۷ درصد از درآمد خود را جریمه می‌شوند که ممکن است تا صد‌ها میلیون یورو برای غول‌های فناوری افزایش یابد.

براساس این پیش نویس اتحادیه اروپا استفاده از سیستم‌های بیومتریک و اسکن تشخیص چهره را ممنوع خواهد کرد. ساخت دستگاه‌هایی که منجر به دستکاری شناختی و رفتاری انسان می‌شوند هم ممنوع خواهند شد. این تجهیزات مانند اسباب‌بازی‌های فعال‌کننده صدا، رفتار‌های خطرناک را در انسان و کودکان تشویق می‌کنند.

همچنین ساخت تجهیزات و دستگاه‌هایی که افراد را براساس وضعیت اجتماعی اقتصادی یا ویژگی‌های شخصی طبقه بندی می‌کنندهم ممنوع خواهد شد. سیستم‌های هوش مصنوعی برای شناسایی بیومتریک و سیستم‌هایی برای استفاده از سوی مجریان قانون که در دسته فناوری‌های با ریسک بالا قرار می‌گیرند، باید در پایگاه داده اتحادیه اروپا ثبت شوند.

نمایندگان شورای اتحادیه اروپا هنوز مشغول مذاکره و بحث درباره جزئیات نسخه نهایی این قانون هستند. قرار است معافیت‌های خاصی مثل اجازه استفاده از تشخیص چهره برای اهداف امنیت ملی در این قوانین در نظر گرفته شود.

روبرتا متسولا، رئیس پارلمان اروپا، این قانون را به عنوان قانونی توصیف کرد که بدون شک استاندارد‌های جهانی را برای سال‌های آینده تعیین خواهد کرد. او گفت که اتحادیه اروپا اکنون توانایی ایجاد گفتمان در سراسر جهان را دارد و عصر جدیدی از بررسی آغاز شده است.

انتظار می‌رود رهبران اروپایی ممنوعیت کامل بیومتریک را لغو کنند و نیرو‌های پلیس در سراسر قاره مایلند از پتانسیل شناسایی مجرمان در خیابان یا مناطق عمومی استفاده کنند.

قانون هوش مصنوعی مذکور احتمالا پس از این رای گیری چندین بار تغییر خواهد کرد، اگرچه مقامات اتحادیه اروپا امیدوارند تا پایان سال جزئیات آن را نهایی کنند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
کمبود ذخیره خون در چهارمحال و بختیاری
توزیع ۶ هزار بسته حمایتی یلدا در مازندران
آغاز هجدهمین هفته فیلم و عکس مراغه
اجرای طرح سفیران امنیت در خراسان جنوبی
پیکر بی جان بانوی کوهنورد گیلانی در دماوند پیدا شد
تعیین مجری بازسازی تأسیسات آسیب‌دیده صداوسیما
پنج شنبه، بارش‌های گسترده از شمال تا جنوب استان بوشهر
پیگیری دانشگاه یزد برای فعال‌سازی پردیس مهریز
دیدار حضوری و الکترونیک مسئولان قضائی لرستان با ۱۱۹ نفر از مردم
کشف و ضبط ۹۴۰دستگاه ماینر غیر مجاز در آذربایجان‌غربی
تسریع در رسیدگی و کاهش موجودی شعب نامتعارف اولویت دادسراست
سند آشفته و متناقض امنیت ملی آمریکا
ارتقای رنکینگ نوجوانان ایران پس از درخشش در کانتندر جوانان عربستان
قیمت سکه و طلا ۲۵ آذر ۱۴۰۴ در بازار رشت، تا ساعت ۱۱:۴۵
کشف پیکر بی جان بانوی کوهنورد
توزیع یخچال بین خانواده‌های کم برخوردار شهرستان میرجاوه
آغاز طرح نظارتی ویژه بازار شب یلدا در قم
دلایل عقب‌ماندگی حوزه معادن از اهداف قانون برنامه هفتم
استقرار ۳ هزار و ۵۰۰ خانوار عشایر در مناطق قشلاقی استان کرمانشاه
افتتاح مدرسه ۴ کلاسه «فرزندان میهن» با مشارکت خیران
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
باران و برف مدارس فارس را غیرحضوری کرد
معلم کهگیلویه و بویراحمدی نمونه کشوری جشنواره اصلاح روش‌ تدریس
رحمتی: خیبر برنده واقعی بازی بود
عزیزی و رفیعی جریمه شدند
شهروندان برای پیشگیری از یخ‌زدگی و پس‌زدگی فاضلاب اقدام کنند
تعداد فوتی های واژگونی اتوبوس مسافربری به ۱۳ نفر رسید
برف و باران به فارس رسید
ریل گذاری بیش از ۵۰ درصد راه آهن چابهار به زاهدان
مخالفت مردم لبنان با خلع سلاح حزب الله
هشدار بارش باران شدید در ۴ استان
بازگشت به آغوش گرم خانواده پس از ۸۳ سال
بخشنامه تغییر ساعت کاری ادارات ابلاغ شد
ارسال بیش از ۱۱۳۳ اثر به دومین همایش ملی امامت‌پژوهی در واحد پردیس
جزئیات تازه طرح دولت برای حقوق کارکنان
ورود سامانه بارشی به استان قم از فردا شب
باران و برف مدارس فارس را غیرحضوری کرد  (۱۵ نظر)
آمار جنجالی زندانیان مهریه صحت ندارد  (۲ نظر)
عراقچی: آمریکا در هیچ موضوعی صادق نبوده است  (۲ نظر)
نخستین پرواز آزمایشی هواپیمای بویینگ ۷۷۷ شرکت هواپیمایی ماهان  (۱ نظر)
معلم کهگیلویه و بویراحمدی نمونه کشوری جشنواره اصلاح روش‌ تدریس  (۱ نظر)
اعلام پایان مأموریت سازمان ملل متحد در عراق  (۱ نظر)
اصلاح قیمت شیر خام و ۴ محصول لبنی  (۱ نظر)
کشف انبار احتکار روغن و شکر به ارزش ۱۲۰ میلیارد ریال در زنجان  (۱ نظر)
مدارس ابتدایی هرمزگان غیر حضوری شد  (۱ نظر)
کنکور تمام طرح‌های تربیتی را نقش بر آب می‌کند  (۱ نظر)
امروز؛ آخرین مهلت ثبت‌نام در مرحله اول المپیاد‌های علمی کشور  (۱ نظر)
سردار زهرایی: ایجاد ۱۱۰ هزار فرصت شغلی از ابتدای سال تاکنون  (۱ نظر)
هشدار سطح قرمز هواشناسی در هرمزگان  (۱ نظر)
بارش برف وباران در برخی نقاط استان کرمان  (۱ نظر)
ممنوعیت استفاده از گرما تابش و میز آتشدان در مراکز گردشگری و تجاری خراسان رضوی  (۱ نظر)